CHP'li vekiller seçimde döküldü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2007 11:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP, önceki gün 6 ilde milletvekili adaylarını önseçimle belirledi. Öneseçime giren vekiller arasında sadece Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu, liste başı oldu. CHP'de 6 vekil önseçim sonunda liste dışı kalırken, bazı vekiller de ancak alt sıralarda yer alabildiler.

CHP'de önceki gün 6 ilde yapılan önseçimde, milletvekilleri varlık gösteremezken, Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu, liste başı olan tek milletvekili oldu.

CHP, önceki gün Aydın, Gaziantep, Kahramanmaraş, Muğla, Mersin, Sivas'ta milletvekili adaylarını önseçim ile belirledi. Mersin'de 1 ve 3. sıra, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Muğla'da ise 2. sıralar kontenjan için ayrıldı. Mersin'de birinci sıradan aday gösterilmesi beklenen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, önseçime katılmadı. Kahramanmaraş Milletvekili Mustafa Parlakyiğit ise adaylık başvurusu yapmadı. Sivas Milletvekili Nurettin Sözen ise bu kez İstanbul'dan adaylık başvurusu yaptı.

KADIN VEKİLİN BAŞARISI

Önseçimde en çok dikkat çeken sonuçlardan biri Aydın'da alındı. Aydın'da milletvekilleri Özlem Çerçioğlu, Mehmet Boztaş, Mesut Özakcan, Mehmet Semerci ile birlikte toplam 21 aday yarıştı. Seçimde en çok oyu alan Çerçioğlu, birinci sıraya yerleşti. Milletvekillerinden, Mehmet Boztaş liste dışı kalırken, Mehmet Semerci 5. sırada, Mesut Özakcan ise ancak 8. sırada yer alabildi.

GAZİANTEP'TE VEKİLİN ADI YOK

Gaziantep'te milletvekillerinden Mustafa Yılmaz aday olmadı. Önceçime katılan Abdülkadir Ateş ve Ahmet Yılmazkaya ise listeye giremedi.

MERSİN'DEKİ DENGELER

Mersin'deki önseçimde 51 aday yarıştı. Vekillerden Ali Oksal, ikinci sıradan listeye girdi. Vahit Çekmez ve Şefik Zengin ise liste dışı kalan vekillerden oldu. Oksal da birinci ve üçüncü sıra kontenjan adaylarına ayrıldığından ancak 4. sıradan aday olabilecek.

MUĞLA LİSTESİ

Muğla'da milletvekillerinden Gürol Ergin, kontenjan adaylığı için başvurduğundan önseçime katılmadı. Vekillerden Ali Arslan, ikinci, Fahrettin Üstün ise dördüncü sırada önseçimi kazandı. Ali Cumhur Yaka ise liste dışı kaldı.

ADAY OLMAYACAK VEKİLLER

CHP milletvekillerinden, "Muharrem Toprak, Hasan Aydın, İsmail Değerli, Mehmet Tomanbay, Yakup Kepenek, Oya Araslı, Sedat Pekel, Mehmet Parlakyiğit, Mustafa Yılmaz, Hasan Ören, Bülent Tanla, Halil Tiryaki, Ersin Arıoğlu, Sefa Sirmen, Sıdıka Sarıbekir, Şerif Ertuğrul ve Güldal Okuducu"nun adaylık başvurusunda bulunmadığı öğrenildi. Ön seçim sonunda Abdülkadir Ateş, Ahmet Yılmazkaya, Mehmet Boztaş, Ali Cumhur Yaka, Vahit Çekmez, Şefik Zengin de listelere giremedi. Bu nedenle CHP'den şimdiden 23 milletvekilinin aday listesinde yer almaması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber