NATO zirvesi için bazı hastanelerdeki yatakların %25'i boş tutuluyor

Haber Giriş : 27 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şişli Etfal ile Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde yatakların yüzde 25'i boş tutuluyor

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Erman Tuncer, NATO Zirvesi nedeniyle gerekli önlemlerin alındığını, birinci derece hastane olarak belirlenen Şişli Etfal ile Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yatakların yüzde 25'inin boş tutulduğunu söyledi

Prof. Dr. Tuncer, zirve öncesi personelin, gıda güvenliği ve acil hizmetler konusunda eğitildiğini anlattı. İstanbul'da sağlık kuruluşlarının acil hizmet ve kan stoklarıyla zirveye hazır olduğunu kaydeden Prof. Dr. Tuncer, hastalananların ilk götürüleceği yerler olarak belirlenen Taksim ile Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yatakların yüzde 25'inin boş tutulduğunu ifade etti. Yine vadiye yakın özel VKV Amerikan, Alman ve Memorial ile SSK hastanelerindeki yatakların yüzde 15, üniversite hastaneleri ile Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yatakları da yüzde 10'unun boş tutulduğunu belirten Prof. Dr. Tuncer, İstanbul dışından da ambulans ve sağlık personeli getirildiğini bildirdi.

Zirve süresince 141 ambulansın görev yapacağını kaydeden Prof. Dr. Tuncer, her devlet başkanı veya hükümet başkanına birer ambulans tahsis ettiklerini, havalimanından Zirve Vadisi'ne kadar olan güzergah boyunca da belirli noktalarda 6 ambulansın bekletildiğini söyledi.

Bu arada Zirve Vadisi'nde, 560 sağlık personeli, 94 ambulansla görev yapacak. Bu bölgede, 4 sağlık merkezi ve 6 sağlık birimi geçici olarak konuşlandırıldı.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber