Ankara'ya sıkı denetim geliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2007 18:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Anafartalar Çarşısı'na yapılan hain saldırının ardından belediyeye bağlı bütün birimlerin detektörle korunacağını söyledi.

Başkent'te arttırılan güvenlik önlemlerine bir yenisi de Büyükşehir Belediyesi'nden geldi. Ulus Anafartalar Çarşısı'na yapılan saldırının ardından belediye, terör tehlikesine karşı metro ve belediye hizmet binalarına yüksek teknolojili detektörler yerleştirmek için çalışmalara başladı. Önümüzdeki günlerde yurtiçi ve yurtdışından birçok firmanın katılacağı bir ihale yapacaklarını açıklayan Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Hem plastik hem metal patlayıcıların tespit edileceği yüksek maliyetli detektörler

şehri daha güvenli kılacak" dedi.

İhale şartnamesinin hazırlanma aşamasında olduğunu belirten Gökçek, "Teknik elemanlarımız ihale şartnamesini hazırlıyor. Yaptığımız ön araştırmaya göre yüksek teknolojili bu detektörlerin maliyetleri çok fazla. Gerekli değerlendirmeleri yaptıktan sonra en uygun detektörleri halkın yoğunlukta olduğu kapalı alanlara yerleştireceğiz" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Anafartalar Çarşısı'na yapılan saldırının ardından gündeme gelen Başkent'teki kameralı güvenlik sistemi eksikliğiyle ilgili Vali Kemal Önal ise yaptığı açıklamada, "Ankara'da bine yakın cadde, sokak ve alanı kameralarla izleyeceğiz. MOBESE'den daha ileri bir teknolojiye sahip, fotoğraf da çekilebilen sistemle ilgili teknik bilgileri önümüzdeki günlerde vereceğiz. Haziran ayında ihalesini yapacağız. En geç bu yılın sonuna kadar yetiştirmeye gayret gösteriyoruz. Bu sistem hem trafik hem asayiş yönünden kent güvenliğine katkı sağlayacak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber