Sayıştay yıldönümünde akreditasyon krizi

Haber Giriş : 29 Mayıs 2007 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayıştay 145'inci yaşını törenle kutladı. Kuruluş yıldönümü törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ayakta karşılandı. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den sonra mesajı okunan TBMM Başkanı Bülent Arınç da alkış aldı. Tören esnasında Başbakanlık korumalarıyla akreditasyon tartışması yaşandı.

Sayıştay'ın 145'inci kuruluş yıldönümü Bilkent Otel'de düzenlenen törenle kutlandı. Törende Sayıştay Başkanı Mehmet Damar, Macaristan Sayıştay Başkanı ve Uluslararası Sayıştaylar Birliği Başkanı Arpad Kovacs ile Başbakan Erdoğan konuşma yaptı. Törene, Adalet Bakanı Fahri Kasırga ve çok sayıda ülkenin Sayıştay başkanları da katıldı.

ERDOĞAN DÖRT BUÇUK YILLIK İCRAATINI ANLATTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, törende yaptığı konuşmada dört buçuk yıllık icraatlarını anlattı. Erdoğan, iktidara geldiklerinde bir takım yapısal sorunlar olduğuna dikkat çekerek, bu sorunların ?suistimallerin? üzerine giderek elde edilen kaynaklarla üstesinden gelindiğini söyledi. ?Devletin kanalları düne kadar ona buna peşkeş çekiliyordu? diyen Erdoğan, suistimallerin faturasının millete çıkarıldığını söyledi. Erdoğan, uyguladıkları mali disiplin, denetim ve şeffaflıkla birlikte sorunları aştıklarını belirterek, Türkiye'nin dış borç stokunun arttığı yönündeki eleştirilere ise ?borç yiğidin kamçısıdır? atasözüyle yanıt verdi. Erdoğan, önemli olanın dış borç stokunun milli gelire olan oranı olduğunu belirtti.

Erdoğan, göreve gelir gelmez 13 bakanlığı kaldırdıklarını ve bu tasarruftan dolayı devletin ?katrilyon liraya varan kazancı? olduğunu kaydetti.

SAYIŞTAY LİDER KURUM OLACAK

Mehmet Damar, törende yaptığı konuşmada, Sayıştay'ın eğitimli, deneyimli, genç ve dinamik kadrosu ile ?yeni dönemin lider kurumlarından biri? olacağını söyledi. Damar, 2005 yılında TBMM'ye sundukları Sayıştay Kanun Tasarısı'nın bir an önce yasalaşmasının önemine değindiği konuşmasında, TBMM'de komisyonların iş hacmine değinerek, Sayıştay Komisyonu kurulması önerisini tekrarladı.

ERDOĞAN AYAKTA KARŞILANDI

Başbakan Erdoğan, salona girişinde ayakta karşılandı. Konuşmasını yapmak için kürsüye davet edildiğinde ve konuşmasını bitirdiğinde yoğun bir biçimde alkışlandı. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın katılmadıkları ancak mesaj gönderdikleri törende, Arınç'ın mesajı okunurken de alkış alması dikkat çekti.

AKREDİTASYON KRİZİ

Töreni izlemek isteyen Kanaltürk, BRT ve Kanal B muhabirleri Başbakanlığa akredite olmadıkları gerekçesiyle, Başbakanlık korumaları tarafından salondan çıkarıldı. Bunun üzerine diğer muhabirler olaya tepki göstererek, ?Sayıştay etkinliğini izleyen arkadaşlarımız Anayasal bir görevi yerine getiriyor. Kaldı ki burası Başbakanlık da değil, arkadaşlarımız neden salondan çıkarılıyor? diyerek Başbakanlık Danışmanı Akif Beki'yi aramak istedi. Bunun üzerine Başbakanlık Basın Bürosu çalışanları durumu Beki'ye ileteceklerini söyledi. Bir süre sonra ise kriz aşılarak, muhabirler salona tekrar alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber