Sağ ittifakta Mesut Yılmaz çatlağı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 29 Mayıs 2007 17:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mesut Yılmaz'ın adaylığına dair sağı birleştiren iki lider arasında görüş ayrılığı bir türlü giderilemedi. Ağar, Yılmaz'a destek olurken partiye katılmasın engelleyen Mumcu, yeni formüle de karşı çıkıyor.

AKP'ye karşı güçlerini birleştiren DYP ve Anavatan ittifakında en çok Anadolu teşkilatlarının birleşmesinde sorun yaşanması bekleniyordu.

Ancak seçimlere iki ay kala partilerin arasına Mesut Yılmaz girdi. Mesut Yılmaz'ın DP listesinden bağımsız aday olacağını açıklamasının ardından Anavatan Lideri Erkan Mumcu, bu görüşe karşı çıktı.

Mumcu, önceki gün Cine 5'te katıldığı "Üç artı 1" adlı programda "Bence doğrusu bağımsız aday olmasıdır. Kimse kendisini bir pozisyona koyup, listelerine bakacağım demesin. Kimsenin bu oluşuma koşul dayatma gücü imkanı yoktur" diye konuştu.

Ancak bugün Mesut Yılmaz'ın DP listesinden aday olmasına karşı çıktığına yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Sayın Yılmaz, daima siyaset yaptığı yer olan Rize'den bir kez daha bir tür güven oyu istediğini beyan etmiştir. Ama Demokrat Parti listesinden bağımsız aday olmak için henüz Demokrat Parti'ye bir başvurusu yoktur" ifadesini kullandı.

Mesut Yılmaz, DP listesinden seçimlere gireceğini açıklamış ve bu konuda DP Lideri Mehmet Ağar'dan tam destek aldığını belirtmişti.

Sağda birleşme uğruna bir çok farklı anlayış noktalarını görmezden gelen Mumcu-Ağar ikilisi, bu kez Yılmaz çatlağıyla karşı karşıya.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber