Siirtt ve Van'da terör operasyonu... 10 terörist ölü ele geçirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2007 18:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'ın Muradiye ilçesinde düzenlenen operasyonda 3 terörist ölü ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, 3 teröristin İran üzerinden gelerek Muradiye'den geçeceğini haber alan Jandarma Komutanlığı ekipleri dağlık bölgede, Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise Muradiye-Çaldıran karayolunda güvenlik önlemi alarak ortak operasyon düzenledi. Operasyonda, köyün etrafı sarıldı. Bu sırada köyden yaya olarak çıkan 3 terörist, açık alana gelince ekipler tarafından fark edildi. ?Teslim ol' çağrısına ateşle karşılık veren teröristler çatışmaya girdi. Çatışmada 3 terörist öldürülürken, 3 Kalaşnikof tüfek, el bombaları ve çok sayıda mermi ele geçirildi.

Teröristlerin üst aramasında 1 adet M16 otomatik silah, 2 adet Kalaşnikof, çok sayıda mermi ve el bombası bulundu. Ele geçirilen M16 otomatik silahın 19 Mayıs 2007 tarihinde Muradiye'nin Karahan jandarma kontrol noktasına ateş açılmasında kullanıldığı bildirildi.

2 ERİ YARALAMIŞLAR

Van Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 1 polis memurunun da hafif yaralanması ile sonuçlanan Muradiye İlçesi'ndeki operasyonla ilgili Van Valiliği'nce yapılan açıklamada, öldürülen 3 teröristin, 20 Mayıs 2007 tarihinde Muradiye İlçe Jandarma Komutanlığı'na ait askeri araca saldırı düzenledikleri ve bu saldırıda 2 eri yaraladıkları tespit edildi.

SİİRT'TE 7 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Siirt'in Eruh İlçesi Yassıdağ mevkiinde teröristlerle çatışma yaşandı. Çatışmada 7 PKK'lı terörist öldürüldü.

ASKERİ ARAÇLAR SINIRA KAYDIRILIYOR

Demir yoluyla Güneydoğu'ya sevk edilen araç ve silahlar, bölgede yapılan tatbikat ve güvenlik operasyonları çerçevesinde sınıra kaydırılıyor.

Diyarbakır Tren Garı'nda hareketlilik yaşanıyor. Diğer bölgelerden demir yoluyla Güneydoğu'ya sevk edilen askeri malzeme ve araçlar, Diyarbakır ve Batman'dan sınıra kaydırılıyor.

Diğer bölgelerden yapılan sevkıyatın yanı sıra Diyarbakır Tren Garı'nda çok sayıda askeri malzeme, araç ve obüs toplarının trenlere yüklü olduğu gözlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber