Bakan Çelik: Öğretmene kolaylık getirdik

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 30 Mayıs 2007 06:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bilişim sektörüne öncülük ettiğini belirten Çelik, öğretmen atamalarında, yer değiştirmelerinde çok büyük kolaylıklar getirdiklerini vurguladı

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''Öğretmenlerin atamalarında, her türlü yer değiştirmelerinde çok büyük kolaylıklar getirdik. Milli Eğitim Bakanlığı, bilişim sektörüne öncülük etmiştir'' dedi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin 2007 yılı illerarası yer değiştirme atamaları bilgisayar ortamında yapıldı. Çelik, törende yaptığı konuşmada, kırtasiyecilik ve bürokrasinin Türkiye'nin en büyük problemlerinden birisi olduğunu belirterek, ''Ben, Anadolu'da mezun olduğum okullara gidiyorum ve o zamanki dosyalarımı istiyorum. Her birinden tomar tomar fotoğraf çıkıyor'' diye konuştu.

SIFIR HATAYLA YAPILDI

Daha önceki öğretmen atamalarında öğretmenlerden belgeler istendiğini anımsatan Çelik, ''Madem teknoloji bu kadar gelişti, madem ki bilgiye ulaşım artık kolaylaştı, öğretmenin sabıka belgesini istemek için eğer bizim Adalet Bakanlığı'ndan bunu elektronik ortamdan temin etmemiz mümkünse, 'Git Cumhuriyet Savcılığı'na sabıka belgesi getir' niçin diyeyim'' dedi. Çelik, MEB'in bilişim sektörüne öncülük ettiğini belirtti. Çelik, atamaların ''neredeyse sıfır hatayla'' yapıldığını vurguladı.

ESAS OLAN KAMU YARARI

Çelik, ilköğretimde dağıtılan ücretsiz kitaplarla ilgili olarak "Piyasanın kabul edeceği makul fiyatların üstünde kitap satın almayacağız. Esas olan kamu yararıdır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber