Kırşehir POMEM'de 402 polis adayı mezun oldu

Kırşehir Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde (POMEM) eğitimlerini tamamlayan Özel Harekat Branşlı 402 polis adayı için mezuniyet töreni düzenlendi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Ağustos 2018 20:48, Son Güncelleme : 01 Ağustos 2018 21:04
Kırşehir POMEM'de  402 polis adayı mezun oldu

Kırşehir Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde (POMEM) eğitimlerini tamamlayan Özel Harekat Branşlı 402 polis adayı için mezuniyet töreni düzenlendi.

Gerçekleştirilen törene Vali İbrahim Akın, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Bayram Ali Soner, Kırşehir Baro Başkanı Av. Mehtap Karaburçak Tuzcu, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Orhan Ekemen, Kırşehir POMEM Müdürü Kasım Varol, daire müdürleri, polis adaylarının aileleri ile polis teşkilatı mensupları katıldı. Törende konuşan Vali İbrahim Akın, "insanı yaşat ki devlet yaşasın" felsefesini kendisine şiar edinmiş Şeyh Edebali'nin memleketi, hoşgörünün merkezi Kırşehir'de polis adaylarının yetişmesini artı değer olarak gördüğünü söyledi. Emniyet Teşkilatı'nın üstlendiği vazifeyle devletimizin iç ve dış güvenliğinin sağlanmasında kilit rol oynadığını belirten Vali İbrahim Akın, şunları söyledi:

"Her devlet kurulduğu andan itibaren öncelikle toplumda huzur ve güveni sağlayacak olan teşkilatları kurmak zorundadır. Güvenliğin olmadığı, asayişin bozulduğu, kargaşanın hakim olduğu yerde istikrardan, demokrasiden, insan haklarından ya da diğer hizmetlerin kalitesinden bahsetmek mümkün değildir. Kamu düzeni ve güvenliğini her dönemde ön planda tutmuş milletimiz, Türk Polis Teşkilatı'nın kurulmasıyla birlikte vatandaşlarımızın huzuru ve devletimizin güvenliği için çalışan emniyet mensuplarımıza gönülden inanarak her türlü desteği vermiştir. Toplumsal gelişim ve değişimin çok hızlı yaşandığı dünyamızda ve ülkemizde güvenlik güçlerimizin üstlendiği sorumluluk her geçen gün artmaktadır. Kentleşme, hızlı nüfus artışı, teknolojik gelişmeler suç sayılan eylem ve davranışları çoğaltmakta ve daha karmaşık bir hale getirmektedir. Ülkemizin geçirdiği bu toplumsal değişime ek olarak dünyamızda ve bölgemizde yaşanan savaşlar ve terör örgütlerinin yıkıcı faaliyetleri güvenliğimizi sürekli tehdit etmektedir. Bu tehditlere karşı en önemli güvencelerimizden birisi de Türk Polisidir.''

Dönem birincisi Eyüp Can Şahmalı'nın yaş kütüğüne plaka çakmasıyla devam eden tören, dereceye giren öğrencilere Vali İbrahim Akın ve diğer protokol tarafından diploma ve hediyelerinin verilmesi ile devam etti. Özel Harekat Branşlı POMEM öğrencilerinin mezuniyet töreni, polis adaylarının yemin etmeleri ve ardından tören geçişi ile sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber