400 projeli, 100 günlük eylem planının tam metni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin 400 projeyi içeren 100 günlük eylem planını kamuoyuna açıkladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Ağustos 2018 17:40, Son Güncelleme : 03 Ağustos 2018 21:04
400 projeli, 100 günlük eylem planının tam metni

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda, Cumhurbaşkanlığı ile 16 Bakanlığın önümüzdeki 100 gün içinde gerçekleştireceği icraatları tanıttı.

100 günlük eylem planında ulaşımdan enerjiye, ekonomiden sanayiye, dış ticaretten şehirciliğe, dış politikadan savunmaya, eğitimden sağlığa, tarımdan teknolojiye, turizmden gençlik ve spora birçok başlıktaki hedefler yer aldı. Programda bütçe ve kamu maliyesiyle ilgili atılacak adımlar da bulunuyor.


100 GÜNLÜK EYLEM PLANININ TAM METNİ İÇİN TIKLAYINIZ


İŞTE ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi:

''TBMM'nin ve siyaset kurumunun iradesiyle hayata geçen yeni yönetim sistemimizin demokrasi tarihimizin zirvesini oluşturduğuna inanıyorum. Malazgirt'te özellikle kazanılan zaferle bize bu toprakları ebedi vatan olarak bırakan Sultan Alpaslan'dan başlayarak, Anadolu Selçuklu devletini kuran Süleyman Şahı, Osmangazi'yi, Avrupa'nın kapılarını Osmanlı'ya açan Sultan birinci Muradı, İstanbul'u fethederek çağ kapatıp açan Fatih Sultan Mehmed Hanı, Yavuz Sultan Selim Hanı, Osmanlı'nın son döneminde izlediği usta siyasetle devleti yıllarca ayakta tutan Sultan Abdülhamid'i, Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü demokrasiye geçişimizin bedelini canıyla ödeyen Adnan Menderes'i dünyanın yeniden yapılandığı kritik bir dönemde Türkiye'nin bu değişimin gerisinde kalmamasını sağlayan Turgut Özal'ı, istiklalimiz için emeği geçen ecdadımızın her birini hayırla yad ediyorum.

Amacımız emaneti daha da yükseğe çıkartarak gelecek nesillere aktarmaktır. Bugünkü proje toplantımızı işte bu yolda atılmış küçük ama önemli bir adım olarak görüyorum. Meclis'te ettiğimiz yeminle birlikte sistemin fiilen işlemeye başladığı 9 Temmuz gününden bu yana gerek şahsım, gerek bakanlarım yoğun bir mesai içindeler. Bir yandan yeni yönetim sisteminin o mimarisini oluşturuyor, diğer yandan projeleri programları hazırlıyoruz. Tüm bunları devlet işlerinde millete sunulan hizmetlerde en küçük aksamaya meydan vermeyecek şekilde yürütüyoruz.

Anayasa değişikliğine uygun şekilde, yeni sisteme geçişin gereği olarak ilga edilmesi gereken kanunları kaldırdık. Cumhurbaşkanlığı kararnamelerini de yayımlamaya başladık. İlk iş olarak cumhurbaşkanlığımızın ve bakanlıklarımızın yeni teşkilat yapılarını oluşturduk, bakanlarımızın atamalarını da yaptık.

BU 400 PROJE YENİ DÖNEMİN ATEŞLEYİCİSİ OLACAK

Bugün ilk 100 günlük icraat programımızı milletimizle paylaşıyoruz. Orta vadeli programı ağustos ayı sonuna kadar ilan etmeyi planlıyoruz. 2019-2023 dönemine ilişkin plan çalışmalarına başladık. Kasıma ayı sonuna kadar bunu da tamamlamayı hedefliyoruz. Bakanlarımızın her biri kendi alanlarıyla ilgili tüm projeleri, planları, taahhütlerimizi baştan sona gözden geçirdiler. Bunlardan 100 gün içinde yapacaklarımızı maddeler halinde listeleyip, bütçeleriyle birlikte bir araya getirdik. Aslında tamamlanacak proje sayısı 1000'in üzerindedir. Biz bunlardan 400'üne yer verdik. Sizlere dağıtılan kitapçıkta tamamı yer alan bu 400 projeyi başlıklarıyla zikretmek dahi tüm günümüzü alacağı için burada bazı başlıkları görsel malzemeler eşliğinde ifade etmekle yetineceğiz. Bu 400 proje yeni dönemin ateşleyicisi olacaktır.

'TÜM KURUMLAR, İLGİLİ BAKANLIKLAR BÜNYESİNDE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRECEK'

Ekonomide bugüne kadar elde ettiğimiz başarıların gerisindeki en önemli unsurlarından birisi de bütçe disipliniyle ilgili hassasiyetimizdir. Önümüzdeki dönemde de aynı şekilde devam edeceğiz. Kaynakların çeşitlendirilmesi çok büyük önem arz ediyor. Yeni yönetim mimarimizi oluştururken tüm kurumları ilgili bakanlıklarda toplamaya özen gösterdik. Genelkurmay, Diyanet, MİT, MGK, Savunma Sanayii gibi belli yerler dışındaki tüm kurumlar, ilgili bakanlıklar bünyesinde çalışmalarını sürdürecektir.

'400 PROJENİN 48'İ SAVUNMA SANAYİİMİZE AİT'

Bu projelerden biri, vatandaşlarımızın kamu işlerini kolaylaştıran hızlandıran e-devlet sistemini etkinleştirmek olacaktır. Bir başka projemiz de tüm icraatların projelerin ülke geneli ve bölgesel ölçekte, takibini sağlayacak bir sistemi en kısa sürede cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurmaktır. Böylece tüm icraatları ve yatırımları sistemle takip etme imkanına kavuşacağımıza inanıyorum. Doğrudan cumhurbaşkanlığına bağlı kurumlarımızın her birinin 100 günde gerçekleştirmeyi hedefledikleri çok değerli projeleri var. Bunlar içinde savunma sanayii projelerine ayrı bir önem veriyorum. 400 projenin 48'i savunma sanayiimize aittir.

Bu projeler lazer silahından uydu fırlatma projelerine SİHA ve İHA'ların geliştirilmesinden roket ve füzelere, helikopter motoru ve tasarımından mühimmat üretimine kadar geniş bir yelpazeye yayılıyor.

'BU PROJELERDEN ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİZ'

Güçlü ordu demek, hem sayısal olarak yeterli hem de aracından mühimmatına ve yazılımına kadar tüm aşamalarıyla sizin kontrolünüzde donanıma sahip bir ordu demektir. Her ne olursa olsun savunma sanayii projelerinden asla taviz vermeyeceğiz.

'BÜYÜK ÖLÇÜDE TEMİZLEDİK AMA BİTMEDİ'

Adalet Bakanlığımız gelişmiş elektronik yargı ağı, artırılmış personel sayısı, sesli ve görüntülü ifade alma sistemleri, ülkemizde adaletin tesisinde adeta devrim yapmış bir bakanlığımızdır. Yaptığımız bunca reforma rağmen FETÖ'nün yol açtığı tahribatı süratle giderme noktasında önemli mesafe kat ettik. Bakanlığa sızmış olan terör örgütü mensuplarını büyük ölçüde temizledik. Ama bitmedi, bu virüslerin temizlenmesi gerekiyor.

YARGIDA ENTEGRE DÖNEMİ...

Yeni adli yılla birlikte yargıda hedef süre uygulamasına geçiyoruz. Böylece soruşturma ve yargılamaların önceden ilan edilecek sürelerde tamamlanmasının sağlanmasını amaçlıyoruz. Bir başka önemli projemiz, savcılık mahkeme ve icra müdürlükleriyle emniyet birimleri arasındaki yazışmaların kurumlarımızın kendi sistemleri arasında entegre edilmesidir. Yılda yaklaşık 6 milyon yazışma yapıldığı düşünüldüğünde yeni sistem çok önemli zaman ve kaynak tasarrufu sağlayacaktır.

CİNSEL İSTİSMAR KARŞISINDA CEZAİ DÜZENLEMELER...

Arabuluculuk ve uzlaşma uygulamalarını daha da etkinleştirerek mahkemelerin iş yükünü hafifletiyoruz. Halen faaliyette olan Bursa, Adana, İzmir, Erzurum, Samsun ve Ankara bölge adliye mahkemelerine ilave olarak Konya ve Sakarya bölge adliye mahkemelerini faaliyete geçiriyoruz. Çocuklara karşı işlenen cinsel istismar karşısında cezai düzenlemelerin yapılmasını sağlayacağız. Asla buradan taviz yok.

'DÜNYANIN BAŞKA HİÇBİR ÜLKESİNDE YOKTUR'

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız... Dünyanın en gelişmiş ve geniş kapsamlı sosyal güvenlik hizmetine sahip ülkeyiz. Sağlık sigortası primini gücüne göre ödüyor, ödemeyenlerin primini devlet üstleniyor. Emeklilik konusunda bizdeki kadar kolaylaştırıcı uygulamalar dünyanın başka hiçbir ülkesinde yoktur. Çalışanlarımızdan yıllarca kesilen tasarruf teşvik ve konut edindirme yardımını biz iade ettik. Şu rakamları özellikle dikkatinizi çekmek isterim. Tasarruf teşvik fonu için 4,5 milyon kişiye 15 milyar lira, konut edindirme yardımı için 8 milyon kişiye 3,5 milyar lira geri ödeme yaptık.

'İKRAMİYELER BAYRAM ÖNCESİ ÖDENECEK'

Bunu bizden önceki iktidarlar ne yazık ki işçisinden memurundan kesmişti, almıştı. Ya devlet memuruna borçlu olur mu? işte olmuştu. Ve bunları biz çok kısa zamanda ödemelerini yaptık ve memurumuza işçimize hamdolsun devletin borcu kalmadı. Kadınlar, çocuklar, yaşlılar, engelliler, öğrenciler, işsizler, şehit yakınları, gaziler başta olmak üzere sosyal destek projeleri uyguluyoruz. Emeklilerimize ikinci ikramiyelerini inşallah kurban bayramı öncesi takdim ediyoruz.

'NE ALDANAN OLACAĞIZ, NE ALDATAN OLACAĞIZ'

Dedim ya ne aldanan olacağız, ne aldatan olacağız. Milletimize verdiğimiz 1000 liranın altında emekli maaşı bırakmama sözünü yerine getiriyoruz. Mesleki eğitim kurslarıyla vatandaşlara yapılacak en büyük kalıcı yardım olduğuna inanıyoruz. Nitelikli işgücü yetiştirilmesine yönelik programların yararlanıcı sayısını 248.000'den 375.000'ne çıkarılması. Önceliğimiz imalat ve bilişim sektörleridir. Er-erbaşların ailelerinin de sağlık hizmetleri faydalandırılmasını sağlıyoruz. Her yıl 100 bin gencimizin ilk uygulamayı başlatıyoruz. İstihdamın artırılması için kadınlara, gençlere ve engellilere sunulan imkanları genişletiyoruz.

KANAL İSTANBUL AÇIKLAMASI

Çevre ve şehircilik Bakanlığımız... Binalarımız gayet güzel, fiyatlar uygun. Kentsel dönüşüm projelerimiz devam ediyor. Denizlerimizi temiz tutmak için yürüttüğümüz çalışmalar çerçevesinde mavi bayraklı plaj sayısını 459'a çıkardık. Ülkemiz genelinde çevre düzeni planlarının ve kıyı kenar çizgilerinin tespitine yönelik çalışmaları tamamladık.

Program çerçevesinde Kanal İstanbul projelerinin taşınmaz devirlerini tamamlayacak ve imar planlarını onaya sunuyoruz. Görüldüğü gibi 22 milyon metre kare arazinin TOKİ'ye devriyle tamamlanıyor. Türkiye'nin bu projesini hayata geçirmeye kararlıyız. Kanal İstanbul'un iki tarafına iki butik şehir kuracağız.

Bir keresinde Selimiye'nin önünde bir Romen tankeri yandı ve 7 aya aşkın bir süre bu devam etti. İşte geçenlerde kısa bir süre önce yine Kandilli civarında orada bir yalıya bir kuru yük gemisi bindirdi. Yine bu sabah bir gemi tanker aynı şekilde arıza yaptı. Saatlerce boğaz tıkandı. Bütünüyle bizim bunun alternatifini üretmemiz gerekiyordu. Şimdi biz tabi bu projeyle bir şey hallediyoruz. Hem alternatif üretiyoruz. Bu alternatifle beraber de iki tane butik şehir kuruyoruz. Kanal İstanbul'un her iki tarafında birer butik şehir. Aynı zamanda rezerv alanlarımızı oluşturacak. Gerçekten hep söylediğimiz dikey mimarının egemen olduğu değil yatay mimarinin egemen olduğu anlayışı hakim kılacağız. İstanbul buna hasret. Bir Süveyş Kanalı olacak da niçin bir Kanal İstanbul olmasın?

İşte güzelliği görüyorsunuz, marinalara varıncaya kadar. Bütün bu düzenlemeleri yapma şansımız var. Mimarlarımız çalışmalarını son safhaya getiriyorlar. Yap işlet devret ya da kamu özel ortaklığıyla biz bu projeyi hayata geçireceğiz. Bunun durdurulması diye bir şey yok. Biz bu projeyi olmazsa olmaz görüyorum.

ATATÜRK HAVALİMANI

Millet Bahçeleri... Beşini bu dönemde tamamlıyoruz. Altısının inşasına, 22'sinin de projesine başlıyoruz. Atatürk Havalimanı'nı 29 Ekim'de, havalimanı bittikten sonra süratle yavaş yavaş Atatürk Havalimanı'nı oraya taşıyoruz. Ve diğer taraftan da Atatürk Havalimanı'ndaki çalışmalarımızı inşallah başlatacağız ve en kısa zamanda Türkiye'nin en büyük millet bahçesi olacak.

EMLAK BANKASI TEKRAR FAALİYETE GEÇECEK

Açılışını yapacağımız Millet Bahçelerinden ikisi, İstanbul Kayaşehir'de biri Baruthane'de biri Esenler'de biri de Konya Meram'da bulunuyor. Atatürk Kültür Merkezi sahasını da millet bahçesi yapacağız. 100 gün içinde 17 bin konut ve işyerini hak sahiplerine teslim edecek, 16 bin konut temelini atacağız. İmar barışı kapsamında 13 milyon kayıtsız yapıyla ilgili işlemleri tamamlıyoruz. Konut, arsa ve gayrimenkul ağırlıklı çalışacak şekilde Emlak Bankası'nı tekrar faaliyete geçirmeye yönelik başvuruları gerçekleştiriyoruz.

Dış politika vizyonumuza uygun şekilde dünyadaki diplomatik misyonlarımızın sayısını 163'ten 240'a çıkardık. TİKA, Yunus Emre Enstitüsü gibi kurumlarımızda hizmet bantını genişlettik.

MUSUL VE BASRA KONSOLOSLUKLARI AÇILACAK

FETÖ'nün finans kaynaklarının kesilmesi çalışmalarımız sürüyor. Musul ve Basra konsolosluklarımız 100 gün içinde yeniden faaliyete geçiriyoruz. Filistinli kardeşlerimize her platformda destek olmayı sürdüreceğiz. Filistin, yalnız değilsin.

Şimdi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımıza geliyorum... Enerji ihtiyacımızın karşılanması konusunda çok önemli başarılara imza attık. Ülkemize 530 yeni hidroelektrik santrali kazandırdık. Şimdi buna nükleer enerjiyi ekliyoruz. Akkuyu'nun inşası sürüyor. Bildiğiniz gibi Ruslarla beraber yapıyoruz. ilk ünitesini 2023'te hizmete alıyoruz. Sinop ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Mevcut doğalgaz ve petrol boru hatlarımıza ilaveten, TANAP, Türk Akımı ve doğu Akdeniz boru hattı gibi tarihi nitelikteki projeleri hayata geçiriyoruz.

Şırnak ve Artvin'e de doğalgaz vermeye başlıyoruz. Hedefimiz yıl sonuna kadar Hakkari'yi de ilave etmek. Akdeniz'de bir derin deniz bir sığ sondajı başlatıyoruz. Birileri bir araya gelmişler, konuşmuşlar falan. Türkiye ne yapıyor gibi... Türkiye bildiğini yapıyor. Bunu yapacağız. Denizlerdeki hidrokarban arama faaliyetleri için ikinci bir deniz sondaj gemisi alıyoruz.

SPORA VE SANATA DESTEK

Şimdi de geliyorum Gençlik ve Spor Bakanlığımıza... hiçbir dönemde olmayan yatırımlar bu dönemde oldu. Spor tesislerimizin sayısını 1575'ten 5500'ün üzerine, lisanslı sporcu sayımızı 278 binden 8,5 milyona, spor kulübü sayımızı 6 binden 14 binin üzerine çıkardık. Yeni yapılacak 9 stadyumdan birinin yer teslimini, üçünün yıkımını, 5'inin de proje çalışmasını tamamlıyoruz. Okullarımızda sporu yaygınlaştırmak için 1 milyon çocuğumuzu taramadan geçiriyoruz. Bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerinin düzenlendiği gençlik merkezlerimizin sayısını 64'ten 279'a çıkardık. Gençlik kamplarımızda misafir edeceğimiz evlatlarımızın kişisel gelişimine katkı sağlıyoruz. 20 bin okulumuzda gençlik temsilcileri belirliyoruz. STK'ların gençlik ve spor alanındaki 400 projesine destek veriyoruz.

'TÜRKİYE'NİN DAHA İDDİALI HEDEFLERİ VAR'

Hazine ve Maliye Bakanlığımızla kamunun mali kaynaklarını tek elde topladık. Politikalar sayesinde kişi başı milli gelirimizi 11 bin dolara, yıllık ihracatımızı 36 bin dolardan Temmuz ayı itibariyle 163 milyar dolara çıkardık. Kamu borçlarının milli gelire oranını yüzde 60'tan yüzde 8,4'e düşürdük. Ülkemiz büyüdükçe geliştikçe her alanda olduğu gibi makroekonomik ölçeklerimiz de gelişmiştir. Bugün artık Türkiye'nin daha iddialı hedefleri vardır.

Son yıllarda ardı ardına yaşadığımız gelişmelerin ekonomi alanındaki programlarımızı yavaşlattığı bir gerçektir. Özellikle 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasındaki hadiselerin hedefinde ekonomimizin de bulunduğunu görüyoruz. Bir ekonomik savaşla karşı karşıyayız. Hiç endişe etmeyin, biz bu savaştan da galip çıkacağız. Bu tuzakları bize çok kurdular, hepsini de aştık, bunu da aşacağız.

'YASTIK ALTINDAN DÖVİZLERİNİZİ ÇIKARIN'

100 günlük icraat programımızı bütçe disiplininden taviz vermeden hazırladık. Kamu kurumlarının mali kaynaklarını tek hesapta izleyerek, kamu nakit verimliliğini planlıyoruz. Yaklaşık 40 milyar liralık kamu kaynağını tek hesaptan yöneterek ilave gelir elde etmeyi planlıyoruz. Milletime diyorum ki, yastık altından gelin dövizlerini çıkartın. Dolarlarınızı avrolarınızı çıkartın, altınlarınızı çıkartın. Gelin bunları TL'ye nakde dönüştürün. Yerli ve milli direnişinizi tüm dünyaya karşı ortaya koyun.

Kredi derecelendirme kuruluşlarının objektif olmayan raporlar sebebiyle dış borçlanmada şimdi biz Çin piyasasına yöneliyoruz. Ne kadar çeşitlendirmeye gidersek risklerimizi dağıtmış olacağız. Bu doğrultuda ilk defa Çin yuanı üzerinden tahvil ihracı yapıyoruz.

İnteraktif vergi dairesinde verilen hizmet adedini 35'ten 45'e çıkartıyoruz. Ekranları başında bizi izleyen sevgili milletim; İçişleri Bakanlığımız terörle mücadelede gösterdiği başarılarla ülkemizde huzurun teminatıdır. Türkiye tarihinin hiçbir döneminde olmadığı kadar tehdit altında bulunduğu dönemde hiç şüphesiz İçişleri Bakanlığımıza daha büyük hedefler düşüyor. Emniyet teşkilatımız bu virüsten büyük ölçüde temizlendi. Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığının katılımıyla daha da güçlenen bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor. İşbirliği ve uyumun zirveye ulaşmış olması, terörle mücadele operasyonlarımızın etkinliğini artırdı. Doğu sınırlarımızda halen devam eden fiziki güvenlik ve aydınlatma projelerimiz de devam ediyor ve tamamlıyoruz.

JANDARMA TAKTİK İNSANSIZ HAVA ARACI KOMUTANLIĞI

Bakanlığın 15 ayrı hizmetini e-devlet üzerinden sunmaya başlayarak önemli bir tasarrufa gidiyoruz. Mobil plaka tanıma sistemi yüzde 27 oranında yaygınlaştırıyoruz. Elektronik belediye projesiyle belediyelerin yazılımlarının ortak platformda bulunma çalışmalarında yüzde 15 ilerleme sağlıyoruz. Uyuşturucuyla daha etkin mücadele için 31 ilde daha narko timler kuruyoruz. 112 merkezlerinin sayısını 32'den 42'ye çıkartıyoruz. Geçici barınma merkezlerinden beş tanesi daha iyi koşullarda merkezlere naklediyoruz. Elazığ ve Van'a ilave olarak Gaziantep'te de Jandarma Taktik İnsansız Hava Aracı Komutanlığı kuruyoruz. FETÖ operasyonlarında elde edilen dijital materyallerden 300 bininin daha incelemesini tamamlıyoruz.

Jandarma ve emniyetin balistik analiz sistemlerindeki ortak sorgu imkanlarını geliştiriyoruz. Emniyete 3 bin polis amiri, 22 bin 500 polis memuru 7 bin bekçi, jandarmaya 500 subay, 10 bin 175 uzman erbaş, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na 44 subay, 300 uzman erbaş alarak güvenlik birimlerimizi güçlendiriyoruz. Emniyet ve Jandarmayı 459 yeni zırhlı araçla takviye ediyoruz.

'TURİZMDE YENİ PAZARLARA AÇILIYORUZ'

İnşallah yeni dönemde turizmin içinden gelen, sektörün içinden gelen arkadaşımızla kültür ve turizm bakanlığımızı yürüteceğiz. Turizm alanında özel sektörümüzün gayretiyle son dönemde yaptığımız talihsiz hadiselerle bir parça gölgelenmişti. Sektörde geçtiğimiz yıldan itibaren başlayan toparlanma bu yıl adeta bir patlamaya dönüştü.

Turizmde yeni pazarlara açılıyoruz. Nüfus ve ekonomi olarak dünyanın en büyük gücü haline gelmiş olan Çin'in turizm pazarındaki yerinin artırılması için eylem planı hazırlıyoruz. Daha büyük sıçramaların altyapısını kuruyoruz. İstanbuL AKM'nin ihalesini sonuçlandırarak gereken adımları attık. Ve aynı şekilde Gaziosmanpaşa'da Meşhur Rami Kışlasını kütüphaneye dönüştürmek üzere adımlarımızı attık, birinci etabındaki fiziki gerçekleşmeyi yüzde 45'e çıkartıyoruz. Şimdi de Kuleli Askerli lisesi geliyor. Müzeye dönüştürmek için projeleri tamamlıyoruz.

İstanbul müze fakiri. Onun için bu adımları atıyoruz, sürprizlerimiz var size. Bunları şimdi açıklamayacağız. İkinci üç ay, üçüncü üç ay var. Bu arada projelerimizi bitirmiş olacağız. İstanbul'da kültürel mirasımızı korumaya yönelik 14 projeyi daha tamamlıyoruz. Göbeklitepe Ören yerini ziyarete açıyoruz. Gitmeyenler muhakkak gitsin. Resmi açılışını yapacağım. Bosna'daki Dirina Köprüsünün restorasyonunu bitiriyoruz.

'20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN DAHA ATIYORUZ'

Geliyorum Milli Eğitim Bakanlığımıza... Okullarımız için yaptığımız yatırımlarla 575 bine çıkarttık. Böylece sınıflarımızdaki öğrenci sayısını da hatırlayın, 70'li 100'lü sınıflarımız vardı. Şimdi bunları 30 ve daha altına indirdik. Bu sınıflar boş kalmasın diye 605 bin yeni öğretmen atayarak toplam öğretmen sayısını 920 bine yükselttik. İlk ve orta öğretimde hatırlatın ders kitabı bulamazdık. Ama şimdi ders kitaplarını okullar açılırken sıralarının üzerine ücretsiz olarak koyduk. İmkanı olmayan ailelere eğitim yardımı yaparak tüm evlatlarımızın okula gitmesini sağladık. Eğitim öğretimin içeriği konusunda arzu ettiğimiz yere gelemediğimizi biliyorum.

Tüm okullarımızda tam gün eğitim öğretim gören öğrenci sayısını yüzde 68'den yüzde 71'e yükseltiyoruz. Ülke genelinde 20 bin sözleşmeli öğretmen daha atıyoruz.

'HER OKULDA BİR POLİS MEMURU GÖREVLENDİRİYORUZ'

700 okul kent güvenlik sistemine entegre edilecek. Her okulumuzda en az bir polis memuru görevlendiriyoruz. Her okulun kendi şartlarında geliştirilmesini sağlamak için kriterler belirliyor, destekleri buna göre sağlıyoruz. Mesleki eğitimde organize sanayi bölgeleri ve üniversitelerle işbirliğini güçlendiriyoruz.

Milli Savunma Bakanlığımızı adına uygun şekilde savunmayla ilgili tüm çalışmaları yürütebilecek bir konuma getirdik. Ve bedelli kanununu imzaladım. Kanunun uygulanmasıyla ilgili süreç yürütülüyor. Yüksek öğretime kayıtlı öğrencilerimizin askerlik durumlarıyla ilgili işlemlerin e-devlet üzerinden yapılabilmesini temin ediyoruz. Gazilerimize hizmet verecek gazi uyum evinin ihalesini yapıyoruz. HÜRKUŞ'u hava kuvvetlerimizin envanterine alıyoruz. Milli insansız uçak ANKA'dan 4 adet, SİHA'lardan da 6 adet daha ordumuzun kullanımına sunuyoruz.

Ve Sağlık Bakanlığımız... Hastanelerde 130 bin yatağı hizmete koyduk. Milletimize daha iyi hizmet verebilmek için 540 bin sağlık çalışanını işe başlattık. Ambulans sayısını 618'den 5 bine çıkardık.

Yoğun bakımlardaki sıkışıklığı gidermek için 500 yeni hastalığı daha hizmete alıyoruz. Sağlık market uygulamasıyla bu alandaki sarf malzemelerinin teminini kolaylaştırıyoruz. Aile hekimliğinin başvuru oranını güçlendiriyoruz. Manisa ve Ankara Bilkent şehir hastanelerimizde bu yıl için de faaliyete geçiyor.

'TÜRKİYE UZAY AJANSI'NI KURUYORUZ'

Sanayi Bakanlığımız... 110 yeni organize sanayi bölgesiyle 1 milyon 370 bin vatandaşımıza istihdam sağladık. Toplam patent başvuruları sayısını 10 kattan, yerli patent başvuru sayısını 21 kat artırdık. Tasarım başvurularında 2,5 kata varan artış oldu. KOBİ'lere verdiğimiz desteği artırıyoruz. KOBİ'leri ekonomimizin gücü haline getirdik. Savunma sanayi projeleri firmamıza her aşamada destek verdik. Yüksek teknoloji ürünler noktasında destek sağlamak için fon şirketleriyle protokoller imzalıyoruz. KOBİ'lere verdiğimiz desteği artırıyoruz. Stratejik ürünler başta olmak üzere her alanda KOBİ'lerimizin yanında olacağız. Türkiye Uzay Ajansı'nı kuruyoruz. TSK'nın ihtiyacı olan füzeler, hassas güdüm kitleri gibi savunma sanayii projelerinin teslimini hızlandırıyoruz. Uzay teknolojileri optik sistemler araştırma merkezini açıyoruz.

Milli, güvenli veri depolama sistemini üniversitelerin ortak kullanımına sunuyoruz. Milli, güvenli mesajlaşma uygulama testlerini kritik kurumlarımızda gerçekleştiriyoruz. En büyük tematik parkımız olan bilişim vadisinin de ikinci etabını tamamlıyoruz. 81 ilimizde dene yap atölyemizin kuruluşunu imzalıyoruz. Kara araçları test merkezlerinin fizibilite çalışmalarını bitiriyoruz. Kamu ihalelerinde yerli ürünlere getirdiğimiz yüzde 15'lik fiyat avantajının tüm kurumlarımız tarafından en etkin şekilde uygulanmasını sağlıyoruz. Sanayicilerimizin üzerindeki finansman yükünü azaltmak için de çalışmaları tamamlıyoruz.

Tarım ve Orman Bakanlığımız... Bazıları diyor ya 'çiftçi aç'... Ben resmi rakam veriyorum. 108 milyar lira çiftçilerimize destek veriyoruz. Tarımsal milli gelirimizi 189 milyar liraya çıkartarak bu alanda rekor kırdık. Barajlarımızın sayısını 801'e çıkardık, 276'ydı. Sulama tesislerimizin sayısını 3 bine yükselterek 17,4 milyon hektar alanı sulamaya açtık.

Kırsal kalkınmaya yönelik 7 projeye 710 lira destek sağlıyoruz. Üreticilerimize Ziraat Bankası kredisiyle 50 bin koyun veriyoruz. Tamamlanan sulama projeleriyle 8 bin 300 hektar alanı daha sulamaya açıyoruz. Böylece 8 bin 500 kişiye ilave istihdam sağlıyoruz. 100 milyon hektar alan için 250 milyon lira destek veriyoruz. Silvan tünellerinin ihalesini tamamlıyoruz. Kral Kızı Dicle, Mardin Ceylanpınar ovaları, Suruç gibi önemli sulama projelerinde biten kısımları hizmete sunuyoruz. Sivas Divriği ve Alanya içme suyu projeleriyle 344 bin vatandaşımıza temiz ve yeterli içme suyu sağlıyoruz.

Önemli bir yere geliyorum. Ergene Nehri'nin suyunu temizlemek için proje kapsamında Marmara Derin Deşarj sistemini tamamlıyoruz. Sudan'da ülkemize tahsis edilen 780 bin hektar tarım arazimizi yatırımlarımıza açmak için kurulacak örnek çiftlikle ilgili ortak şirketi faaliyete geçiriyoruz.

MUŞ HAVALİMANI'NIN İSMİ BELLİ OLDU

Biliyorsunuz bazıları üreticiden malı peşin alıyor. Ve garip benim üreticim çok çok ucuza bu malını elinden çıkarmış oluyor. Şimdi bunu biz bu sistemle hakkı neyse bu hakkı ona verecek şekilde inşallah adımını atmış olacağız.

İstanbul'a bir başka sözümüz var. Üç katlı büyük İstanbul tünelinin inşası için ihaleye çıkıyoruz.

Şimdi heyecanlandım. Açılışta veririz diyordu arkadaşlar ama Muş ve Kahramanmaraş Havalimanlarının terminal binaları bitiyor. Şimdi artık Muş Havalimanı demeyelim dedi arkadaşlara. Oranın adını da Sultan Alparslan Havalimanı koyalım dedik.

İLK KEZ SİZLERLE BUNU PAYLAŞTIM

İcraatlar özetle bu şekildedir. İlk kez sizlerle bunu paylaştım. Sizlere dağıttığımız kitapçıkta yer alan 400 proje ve benim arkadaşlarımla birlikte burada ifade ettiğim sınırlı sayıdaki başlık binlerce proje içinden süzülmüş olanlardır.

Ekonomiyle ilgili söylenenlere, bu kendilerine göre karalama programlarıyla sağa sola koşanlara bakmayın. Biz bu işlerin hepsini evellallah aştık, aşıyoruz ve aşacağız.

Yastıklarınızın altındaki dövizleri çıkarın, altınlarınızı çıkarın. Ve böylece bu şekilde yerli ve milli duruşunuzu güçlendirin. İnsanlarımız ticaretten siyasete her alanda planını programını geleceğin Türkiyesi üzerine yapıyor.


3 AĞUSTOS 2018

100 GÜNLÜK İCRAAT PROGRAMI

CUMHURBAŞKANLIĞI .................................................................................................. 3

ADALET BAKANLIĞI ...................................................................................................... 4

ÇALIŞMA, SOSYAL HİZMETLER VE AİLE BAKANLIĞI ..................................................... 6

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI.................................................................................... 9

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI..................................................................................................... 12

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ..................................................................... 15

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI....................................................................................... 17

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI..................................................................................... 18

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI ...................................................................................................... 19

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ................................................................................... 21

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ............................................................................................. 23

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI ........................................................................................ 24

SAĞLIK BAKANLIĞI ....................................................................................................... 26

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI................................................................................ 28

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI ..................................................................................... 30

TİCARET BAKANLIĞI ..................................................................................................... 32

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI ............................................................................ 34

DEVLET ARŞİVLERİ BAŞKANLIĞI ................................................................................... 36

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI......................................................................................... 37

SAVUNMA SANAYİİ BAŞKANLIĞI .................................................................................. 38

TÜRKİYE RADYO - TELEVİZYON KURUMU..................................................................... 42

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI ...................................................................... 43

CUMHURBAŞKANLIĞI

1 İlga edilen Kanunların Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri ile düzenlenmesinin tamamlanması

2 Yeni Kurulan Başkanlıkların, Ofislerin ve Politika Kurullarının işler hale getirilmesi

3 Cumhurbaşkanlığı yeni teşkilat yapısının faaliyete geçirilmesi

4 Bakanlık ve Kurumların kadro ihdas ve dağılımlarının tamamlanması (2 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi)

5 Daire Başkanı ve üstü kadrolar ile il müdürü atamalarının tamamlanması (3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 1 ve 2 nolu cetvelleri)

6 Cumhurbaşkanlığına bağlı kurum ve kuruluşlara ilişkin atamaların yapılması

7 Ağustos ayı sonunda ekonominin yol haritasını içeren "Orta Vadeli Program (OVP)"ın tamamlanarak ilan edilmesi

8 Bakanlıklar ve Kurumların 2019 - 2023 dönemine ilişkin Stratejik Plan çalışmalarının Kasım ayı sonunda tamamlanacak şekilde başlatılması

9 Geçiş sürecine ilişkin kritik ikincil düzenlemelerin çıkartılması

10 E-Devlet çalışmalarının yeni sisteme göre başlatılması için tüm kurumların yapısal dönüşümünü tamamlaması

11 Hükümet icraatlarının, stratejik planlar çerçevesinde 81 il bazında ayrı ayrı takip ve izlemesinin yapılması için sistem kurulması

ADALET BAKANLIĞI

1 "Yargıda Hedef Süre Uygulamasına" geçilerek soruşturma ve yargılamaların ortalama görülme sürelerinde kısalma ve yargıda hızlanmanın sağlanması

2 Savcılık, mahkeme ve icra müdürlükleri ile emniyet birimleri arasındaki tüm

yazışmaların UYAP- EKİP entegrasyonu üzerinden gerçekleştirilmesi ve adalet hizmetlerinde e-devlet entegrasyonunun kapsamının genişletilmesi

3 FETÖ silahlı terör örgütüne ilişkin mücadelenin çok yönlü ve boyutlu bir anlayışla sürdürülmesi

4 Vatandaşlarımızın mesnetsiz ihbarlar nedeniyle suçlanmaması için kapsayıcı ve etkin tedbirler alınarak "LEKELENMEME HAKKI" nın korunması

5 Anayasa Mahkemesi bünyesinde uzun yargılama ve mahkeme kararlarının geç icrasına ilişkin görülmekte olan dosyaların Adalet Bakanlığı bünyesinde bulunan İnsan Hakları Tazminat Komisyonu'na devredilmesi suretiyle çözümünün hızlandırılması

6 Adli tıp yeni hizmet binalarının açılması ile 81 ilin tamamında otopsi hizmeti sunulabilmesi ve DNA incelemesi yapan laboratuvar sayısının 5'ten 7'ye çıkarılması sağlanarak adli tıp hizmetlerinin kapasitesinin arttırılması

7 Arabuluculuk ve uzlaştırma uygulamaları etkinleştirilerek 45 bin hukuk uyuşmazlığı ile 40 bin ceza uyuşmazlığının mahkemeye gitmeden hızlı ve etkin şekilde çözümünün sağlanması

8 Konya ve Sakarya Bölge Adliye Mahkemelerinin faaliyete geçirilmesi suretiyle Bölge Adliye Mahkemesi sayısının 9'dan 11'e çıkartılması

9 Vatandaşlarımızın taleplerinin doğru ve hızlı karşılanması için yardım sunan "Danışma Masaları" ve iş ve işlemlerin tek bir yerden gerçekleştirildiği "Ön Büro"ların bulunduğu Adliye sayısının %20 arttırılarak 111'den 134'e ve icra dairelerinde ihtisaslaşmanın uygulandığı "yeni icra dairesi modelinin" gerçekleştirildiği adliye sayısının 44'e çıkarılması

10 Suç mağduru vatandaşlarımız için korunma hakkının sağlanması ile bilgilendirme, eğitim ve tedavi hizmeti ile istihdam imkanı getirilerek mali yardım yapılması

11 Çocuklara karşı cinsel istismar suçuyla mücadelede cezaların caydırıcılığının arttırılması

12 Hayvanlara karşı işlenen öldürme ve eziyet fiillerine karşı caydırıcı tedbir ve cezai yaptırımların öngörülmesi

13 İcra müdürlükleri vasıtasıyla gerçekleştirilen "çocuk teslimi ve çocukla kişisel ilişki" tesisine yönelik ilamların icra sistemi dışına çıkarılarak ücretsiz bir şekilde gerçekleştirilmesi

14 Elektrik, su, doğalgaz ve telefon gibi abonelik sözleşmelerinden kaynaklanan para alacaklarının daha az masrafla ve daha hızlı bir şekilde tahsil edilmesini sağlayacak hazırlıkların yapılması

15 Nafaka ödeme sisteminin adil bir hale getirilmesi

16 Geçiş sürecinin temel aşamalarının 100 gün içinde tamamlanması

H 2019 - 2023 dönemine ilişkin Stratejik Plan çalışmalarının Kasım ayı sonunda tamamlanacak şekilde başlatılması

ÇALIŞMA, SOSYAL HİZMETLER VE AİLE BAKANLIĞI

1 Emekli aylıklarının en az fel.OOO'ye tamamlanması

2 Sosyal yardım alan vatandaşlarımızı istihdama yönlendirerek sosyal yardım- istihdam bağlantısının güçlendirilmesi

3 Yerli plazmadan kan ürünleri üretimine başlanması için gerekli işlemlerin yapılması

4 Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının yerinde tespit edilmesi amacıyla ziyaret edilen hane sayısının %57 artırılarak 526.OOO'den 826.OOO'e çıkarılması ve sosyal hizmetlerimize erişimi kolaylaştırmak amacıyla Sosyal Hizmet Merkezi sayısının %5 artırılarak 298'den 313'e çıkarılması.

5 Şehit yakını ve gazilere çıkarılan SGK borçlarının terkin edilmesi

6 Hasta ve işlem takibi, görüntü ve tetkik paylaşımlarının elektronik ortamda yapılmasıyla vatandaşlarımızın gereksiz radyasyon alınmasının önüne geçilirken, sağlık alanında da önemli bir tasarruf sağlanması

7 Nitelikli işgücü yetiştirilmesine yönelik programların yararlanıcı sayının % 51 artırılarak 248.OOO'den 375.OOO'ne çıkarılması.

8 Er-erbaşların eş, çocuk, ana ve babalarının da sağlık hizmetlerinden faydalandırılması

9 Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmet modelinden yararlandırılan çocuklar için 23 ilde gerçekleştirilen hizmetin 81 ile yaygınlaştırılması

10 Engelli Sağlık Kurulu Raporları nedeniyle yaşanan sorunların giderilmesi ve hak edilen sosyal desteğe daha etkin ulaşılmasının sağlanması

11 Hak kazanma şartlarını esneterek ilave 12.5OO kişinin daha işsizlik ödeneğinden faydalandırılması

12 Gençlerin çalışma hayatı ile tanışması ve insani değerlerinin geliştirilmesi için 1OO bin gencin sosyal çalışma programından yararlandırılması için hazırlıkların tamamlanması

13 Madde Bağımlılarının Sosyal Uyumunun sağlanması

14 Dijital dönüşüme yönelik nitelikli işgücü için geleceğin mesleklerinde (siber güvenlik, kodlama, bulut teknolojisi vb.) gençlere yönelik mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programları düzenlenmesi

15 Üniversite mezunu gençlerin işgücü piyasası ile tanıştırılması için 5 bin gencin "İşe İlk Adım Projesinden" yararlandırılması

16 Elektronik ortamda sunulan sosyal güvenlik hizmetlerinin sayısının artırılarak hizmetlere erişimin kolaylaştırılması

17 "Ustalardan Çıraklara Geleneksel Meslek Mirasımız" programı kapsamında Eğitim programlarından yararlanacak kişi sayısının 4 binden 6 bin kişiye çıkarılması

18 Bağ-Kur'lu sigortalılarımızın sosyal güvenlik primlerinde ödeme kolaylığı sağlanarak sağlık hizmetlerine erişimlerinin kolaylaştırılması

19 Bilişim sektöründe "Mesleki Eğitimde Kupon Sistemi"nin hayata geçirilmesi

20 Mevsimlik tarım işçilerimizin ve ailelerinin yasam koşullarını iyileştirmek ve mevsimlik tarımda çocuk işçiliğinin önlenmesi amacıyla yürütülen faaliyetlerin tamamlanması

21 İstihdamın artırılması amacıyla işverenlerimize £5,25 Milyar teşvik ödenmesi

22 Kadın, genç ve engellilerin daha fazla istihdama katılması için 1 milyar 84 milyon ilave destek sağlanması

23 Çocuk Hakları kapsamında 18 ilde uygulanan "Sosyal Uyum Programı"nın 81 İle yaygınlaştırılması

24 İşçi ve kamu görevlilerinin toplam genel sendikalaşma oranı olan %20,8'in %21,3'e çıkarılması

25 Ağır kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olan hastaların bulunduğu hanelerin elektrik fatura bedeli ve kesintisiz güç kaynağına yönelik ihtiyaçlarının karşılanması

26 Çoklu Doğum (ikiz vb.) Yardımı Programı hayata geçirilerek 5.000 muhtaç haneye ulaşılması

27 Kadın İstihdamının "İş'te Anne Projesi" ile Desteklenmesi

28 Çocuk dostu eserlerin desteklenmesi ve zararlı içeriklerle mücadele edilmesi

29 Kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi, sürdürülebilirliklerinin sağlanması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi ve görünürlüklerinin arttırılması

30 Engelli veritabanı oluşturulması

31 Sosyal yardımlarda mükerrerliğin tamamen ortadan kaldırılması amacıyla sosyal yardım alanında hizmet veren kamu kurumları ve yerel yönetimler ile veri tabanlarının entegrasyonunun güçlendirilmesi

32 Geçiş sürecinin temel aşamalarının 100 gün içinde tamamlanması

33 2019 - 2023 dönemine ilişkin Stratejik Plan çalışmalarının Kasım ayı sonunda tamamlanacak şekilde başlatılması

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI

1 Kanal İstanbul Projesi kapsamında taşınmaz devri ve planlama çalışmalarının tamamlanması

2 5 Adet "Millet Bahçesi"nin Açılışının yapılması, 6 adet Millet Bahçesi'nin temelinin atılması ve 22 Adet Millet Bahçesi'nin proje çalışmalarına başlanması

3 Kentsel Dönüşüm uygulamaları kapsamında 17.000 adet konut ve işyerinin tamamlanması, 16.000 adedinin temelinin atılması ve 18.750 konut için dönüşüm projelerine başlanması

4 179 adet yapım işinin tamamlanması ve 73 adet yapım işinin ihalesine çıkılması ile yerel yönetimlerin altyapısının güçlendirilmesi

5 Kamu konutlarının ekonomiye kazandırılması

6 20 ilde kamu kurumlarına tahsisli olup atıl durumda bulunan Hazine taşınmazlarının ekonomiye kazandırılması

7 Ekonomiye kazandırılması amacıyla 13.000 kilometrekarelik tescil harici alanın belirlenmesi

8 Sıfır Atık Projesi uygulamalarının yaygınlaştırılarak 750 kamu kurumunda uygulamaya geçilmesi

9 40.000 konut, işyeri ve hizmet binasının tamamlanması

10 Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerden ihtiyaç sahibi 526

aileye t60 Milyon faizsiz konut kredisi kullandırılması

11 Dar gelirli vatandaşlar için yapılan 15.523 konutun satışı ve planlanan 15.506 konutun ihalesinin tamamlanması

12 Emlak Bankası'nın tekrar faaliyete geçmesine yönelik teknik ve idari yapılandırmanın başlatılması

13 Taşınmaz Değerleme Sisteminin kurulması

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

Vatandaşlarımızın mülkiyet sorunlarının çözümüne yönelik işlemlerin hızlandırılması

Ekonomiye kazandırılmak üzere belirlenecek Hazine taşınmazlarının uygulayıcı kuruluşlara devri işlemlerinin tamamlanması

Daha yeşil ve yaşanabilir şehirler hedefi kapsamında 6.000 km bisiklet ve yeşil

yürüyüş yolu, 60 km çevre dostu sokak ve 60.000 m2 gürültü bariyeri yapılması

Çiftçilerimiz tarafından kullanılan "tarım arazilerinin hak sahiplerine doğrudan ve uygun bedellerle kiralanması" işlemlerinin yapılması

Mülkiyetten kaynaklı hakları koruyucu, şeffaf bir imar rejimi altyapısı kurulması

5 yılda bitirilecek "5.000 adet Köy Konağı" yapılması için ihtiyaç analizinin tamamlanması

Toplamda 20 adet katı atık toplama, taşıma, geri kazanım ve bertaraf tesisini kapsayan Katı Atık Programı'nın (KAP) başlatılması Türkiye Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi kurulması

Arazi ihtiyacı olan iç ve dış yatırımların önünü açacak "Türkiye Mekansal Strateji Planı" çalışmalarına başlanılması

Ülkemizin büyüme öngörüsü doğrultusunda "Yatırımlar İçin Arazi İhtiyacı Analizi" nin yapılması

Planlı sanayi yatırım alanları oluşturulması kapsamında 6 ilde Yeni Sanayi Dönüşüm Projesi'nin başlatılması

Güneydoğuda terör eylemlerinden zarar gören alanlarda alt ve üst yapı çalışmalarının tamamlanması

İmar Barışı ile ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı 13 milyon yapının kayıt altına alınması

"Bizim Şehir" projesi kapsamında Gaziantep, Bolu, Konya ve Kayseri illerinde yapılan pilot planlama ve mimari avan proje çalışmalarının tamamlanması

28 Frigya Vadilerinin "Anadolu Açık Hava Müzesine Dönüştürülmesi" ve "Çevre ve Medeniyet Projesi "nin başlatılması

29 Kaynak ve zaman tasarrufu için e-Haciz uygulamasına geçilmesi

30 "Kızılırmak Deltası Sulak Alan ve Kuş Cenneti" Alanının Dünya Miras Listesine Alınması için çalışmaların tamamlanması

31 Çevre koruma faaliyetleri kapsamında plastik poşetlerin ücretlendirilmesi

32 Çevre mevzuatı kapsamında ithalat ve ihracat izinlerinin elektronik ortamda verilmesi

33 Hava kalitesi ölçüm istasyonları sayısının 300'den 330'a çıkarılması

34 Çevre Etiket Sistemi uygulamasına geçilmesi

35 Akıllı Şehir uygulamalarına yönelik eylem planının hazırlanması

36 Yapı ruhsatındaki imza sayısının 1' e düşürülmesi

37 Tapu ve kadastro yurtdışı teşkilatının kurulması

38 Geçiş sürecinin temel aşamalarının 100 gün içinde tamamlanması

39 2019 - 2023 dönemine ilişkin Stratejik Plan çalışmalarının Kasım ayı sonunda tamamlanacak şekilde başlatılması

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI

1 PKK/PYD/YPG'nin ve FETÖ'nün yurtdışındaki finansman kaynaklarının kesilmesi için Almanya, Fransa, Birleşik Krallık, Hollanda ve Belçika başta olmak üzere Avrupa ülkeleri ve ABD nezdinde diplomatik girişimlerde bulunulması

2 FETÖ'nün yurtdışı yapılanmasının çökertilmesi için oluşturulan kurumlar arası Görev Gücü çerçevesinde, 240 misyonda gerçekleştirilecek bilgilendirme, haritalandırma ve adli süreçlere ivme kazandırılmasına yönelik faaliyetlerin bir rapor haline getirilmesi

3 Münbiç Yol Haritası'nın hayata geçirilme sürecinin tamamlanması

4 Suriye'de siyasi çözüm çabalarının yoğunlaştırılarak ülkemizde bulunan 3,5 milyondan fazla Suriyelinin Münbiç, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı Harekatı bölgelerine geri dönüşlerinin kolaylaştırılması

5 Türkiye-Irak ilişkilerinin geliştirmesine yönelik bir hudut kapısının açılması ve iki havaalanı projesinin Türk firmalarınca üstlenilmesi için girişimlerin tamamlanması

6 Filistin'le ilgili İslam İşbirliği Teşkilatı, BM İnsan Hakları Konseyi ve BM Genel Kurulu'nda alınan kararların hayata geçirilmesi yönünde tüm BM Genel Kurul üyeleri nezdinde girişimlerde bulunulması

7 ABD ve NATO ile stratejik ilişkilerimizin ülkemizin siyasi, güvenlik ve ekonomik menfaatleri temelinde geliştirilmesine yönelik oluşturulan gündem maddelerinin tamamlanması

8 Milli davamız Kıbrıs'ta bugüne kadarki çabaların Rum tarafının tutumu yüzünden sonuçsuz kalması ışığında farklı bir süreç için çalışılması, BM Genel Sekreteri'nin Ada'daki gerçekler hakkında bilgilendirilmesi ve ikna edilmesi çalışmalarının devam ettirilmesi

Kamu diplomasisi ve sosyal medya faaliyetleri yoluyla tanıtılmak üzere Dünyanın en büyük beşinci diplomatik ağıyla yürüttüğümüz Girişimci ve İnsani Dış Politikamıza yönelik bir plan hazırlanarak uygulamaya konulması

10 Ülkemizin Arabuluculuk alanındaki öncü rolünün güçlendirilmesine yönelik BM ve AGİT (Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı) Arabuluculuk Dostlar Grubu eşbaşkanlığımız ve İİT (İslam İşbirliği Teşkilatı) Zirve dönem başkanlığımız çerçevesinde bir dizi faaliyetin gerçekleştirilmesi

11 AB, Rusya Federasyonu ve Moldova ile vize muafiyeti sağlanması için çalışmaların sürdürülmesi

12 Yurtdışındaki vatandaşlarımızın dövizle askerlik işlemlerinin muhabir bankaya gerek kalmaksızın dış temsilciliklerimizde yapılabilmesine imkan sağlanması, konsolosluk harçlarının dış temsilciliklerimizde POS cihazı aracılığıyla banka/kredi kullanılarak tahsiline imkan verilmesi

13 2019 ve sonrası için Avrupa Birliğince tahsis edilen Katılım Öncesi AB kaynaklarının daha etkin kullanma ve kullandırılması için bir yapılabilirlik çalışmasının başlatılması

14 AB fonları kapsamında sınır ötesi işbirliği programları için toplam ? 33,5 milyon değerinde 58 projenin uygulanmasına başlanması ve Sivil Toplum Alt Sektörü kapsamında yaklaşık ? 18 milyon değerinde 100 projeye destek verilmesi.

15 Erasmus+ Programı kapsamında ilave ? 103 milyon değerinde hibe tahsis edilmesi, 52 bin vatandaşımızın eğitim ve gençlik alanlarındaki projelere katılma imkanı sağlanarak program kapsamındaki tahsisatın ? 497 milyon'a, katılma imkanı sağlanan kişi sayısının ise 272 bine çıkarılması

16 Enerji yönetim sistemi alanında akreditasyonun başlatılması

17 Uluslararası örgütler ve süreçlerdeki etkinliğimizin pekiştirilmesi ile dönem başkanlıklarımızın etkin şekilde yürütülmesinin sağlanması

18 Afrika kıtasıyla ilişkilerimizin geliştirilmesine yönelik üst düzey ziyaretler,

Afrika Çalıştayı, Somali-Somaliland Arabuluculuk müzakereleri ve G5 Sahel Ortak Gücü'ne $5 milyon taahhüdümüzü içeren gündemin tamamlanması

19 Strazburg Başkonsolosluğumuz ve Avrupa Konseyi Daimi Temsilciliğimiz ile Bağdat Büyükelçiliğimizin yeni binaları inşaatının tamamlanması

20 Krakow, Galiçya, Bratislava, Malta ve Bakü'deki Türk şehitlikleri projelerine başlanması ve Katar, Kazakistan, Meksika, Güney Kore ve İspanya'da Kültür

Merkezlerinin açılması

21 Geçiş sürecinin temel aşamalarının 100 gün içinde tamamlanması

22 2019 - 2023 dönemine ilişkin Stratejik Plan çalışmalarının Kasım ayı sonunda tamamlanacak şekilde başlatılması

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI

1 Doğal gaz erişim imkanı sunulan vatandaş sayısının 63 milyondan 66 milyona yükseltilmesi

2 Akdeniz'de 1 derin deniz ve 1 sığ deniz sondajına başlanması

3 Ülkemizin yer altı kaynakları potansiyelinin tespit edilerek ekonomiye kazandırılması

4 Yenilenebilir enerji kaynaklı elektrik üretim kurulu gücünün artırılması

5 Madenlerimizin ülke sınırlarımız içinde işlenecek şekilde tesis kurulması kaydıyla kıymetli maden sahalarının ihale edilmesi

6 Üretim yapılmayan kömür sahalarının özel sektör tarafından işletilmesinin sağlanması

7 Denizlerde hidrokarbon aranması kapsamında; ikinci derin deniz sondaj gemisi alımı için sözleşme imzalanması

8 Ülkemizin elektrik enerjisi alanındaki ilk milli "Yüksek Gerilim Yüksek Güç Test Laboratuvarı"nın kurulması için sözleşme yapılması

9 Sürdürülebilir bir doğal gaz arz güvenliğinin sağlanması

10 Madencilik işlemlerinin elektronik ortamda hızlı ve etkin şekilde yürütülmesi

için e-Maden uygulaması tamamlanma oranının %90'a çıkarılması

11 Borlu Temizlik Ürünü Tesisinin üretim kapasitesinin yıllık 30.000 ton'a çıkarılması

12 Yerli kömür kaynaklarımızın ekonomiye kazandırılması kapsamında; Eskişehir Alpu'da yaklaşık 1.000 MW kurulu gücünde termik santral kurulması için ihaleye çıkılması

13 Yurt dışı maden arama ve işletme faaliyetlerinin hızlandırılması

14 Ülkemizin kaya gazı ve kömür kaynaklı metan gazı üretim potansiyelinin belirlenmesi

15 Ülkemizin doğal gaz ticaret merkezi olması hedefi kapsamında; EPİAŞ bünyesinde testleri yapılan doğal gaz ticaret platformunun sanal uygulamasının sonlandırılarak gerçek uygulamaya geçilmesi

16 Geçiş sürecinin temel aşamalarının 100 gün içinde tamamlanması

17 2019 - 2023 dönemine ilişkin Stratejik Plan çalışmalarının Kasım ayı sonunda tamamlanacak şekilde başlatılması

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI

1 Sporun yaygınlaştırılması kapsamında 150 Mahalle Tipi Spor Sahası ve 10 Futbol Altyapı Merkezi'nin faaliyete geçirilmesi ve malzeme desteğinin sağlanması

2 İlk 100 günde "Yurt yatak kapasitesine 75.000 ilave yatak" sağlanması

3 STK'ların güçlendirilmesi ile gençlerin projelerinin desteklenmesi kapsamında

"Gençlik ve Spor Alanlarında Kamu-sivil işbirliği" alanlarının geliştirilmesi

4 Sporun okullarda yaygınlaştırılması kapsamında 1 milyon yetenekli çocuğa ulaşılması

5 Rekabet edebilirlik ve kültürel gelişim kapsamında gençlik programlarının başlatılması

6 Engelli bireylerin gençlik ve spor faaliyetlerine erişiminin kolaylaştırılması kapsamında "60 Adet Engelsiz Otobüsü" üretimi ve tedariki için işlemlerin başlatılması

7 Kötü alışkanlıklardan ve suça yönlendiren etkenlerden uzak, toplumla uyumlu, sağlıklı bir gençlik yetiştirilmesi

8 Spor altyapısının güçlendirilmesi kapsamında 9 yeni stadın yapımı için işlemlerin başlatılması

9 Spor kültürünün yaygınlaştırılması kapsamında Sporda Mobil Uygulamalar geliştirilmesi

10 İlk 100 günde 20 Yeni Okul Spor Salonu'nun tamamlanması

11 Geçiş sürecinin temel aşamalarının 100 gün içinde tamamlanması

12 2019 - 2023 dönemine ilişkin Stratejik Plan çalışmalarının Kasım ayı sonunda tamamlanacak şekilde başlatılması

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI

1 Kamu idarelerinin harcamalarını gözden geçirmesini ve bu şekilde tasarrufların artırılmasını sağlayacak yöntem belirlenmesi

2 Kamu kurumlarının mali kaynaklarının yönetimi tek elde toplanarak uzun

vadede yıllık fe3-4 Milyar gelir elde edilmesi

3 Dış borçlanmada Çin piyasasına açılım yapılması, Çin'in Panda Piyasası'ndan dış borçlanma işlemi gerçekleştirilmesi

4 Kalkınma Bankası yeniden yapılandırılarak tasarrufların kalkınma hedeflerine uygun şekilde tahsisatının sağlanması

5 Yurt dışı kaynak temini amacıyla yurtdışı kaynak ve araç çeşitlendirilmesine gidilmesi için gerekli girişimlerde bulunulması

6 Katılım bankaları ile kalkınma ve yatırım bankalarının faizsiz finansman faaliyetleri için altyapının geliştirilmesi

7 E-ihale yaygınlaştırılarak ihale süreçlerinde bürokrasinin azaltılması, iş ve işlem maliyetlerinin düşürülmesi, zaman ve kaynak tasarrufunun yapılması

8 Sağlık hizmetlerine ilişkin alımların Devlet Malzeme Ofisi tarafından elektronik ortamda gerçekleştirilmesi

9 Veraset ve İntikal Vergisi Beyannamesi elektronik ortamda alınmaya başlanarak vatandaşın vergi dairesine gitmeden işlemlerini tamamlamasının sağlanması

10 Halihazırda 35 farklı hizmetin sunulduğu İnteraktif Vergi Dairesi kapsamına 10 yeni hizmet eklenmesi

11 Geçiş sürecinin temel aşamalarının 100 gün içinde tamamlanması

12 2019 - 2023 dönemine ilişkin Stratejik Plan çalışmalarının Kasım ayı sonunda tamamlanacak şekilde başlatılması

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

1 Tüm Ağrı, Iğdır, İran sınırının fiziki güvenlik ve aydınlatma çalışmalarının tamamlanarak, 18 km. ilave duvar ve 40 km. sınır aydınlatmasının tamamlanması

2 Terörle mücadelede etkinliğin arttırılması ve kırsal kalkınmanın desteklenmesi amacıyla yürütülen Güvenlik Yolları (Öncelikli Yollar) Projesi kapsamında tamamlanan yol uzunluğunun %10 artırılarak 2.526 km'ye çıkarılması

3 Dijital Dönüşüm Projeleri ile Bürokrasinin Azaltılması ve Hizmetlerin Performansa Dayalı Takip ve Denetiminin Sağlanması,

4 Ülkemizi ve gençliği tehdit eden uyuşturucuyla ve her türlü madde bağımlılığıyla mücadele edilmesi amacıyla, Narkotimlerin 31 ilimize daha kuruluşu yapılarak 81 ilimizde faaliyete geçirilmesi, UYUMA projesi ile ihbar imkanlarının arttırılması

5 32 ilimizde faaliyette olan 112 Acil Çağrı Merkezleri'nin faal olduğu il sayısı %30 artırılarak 42'ye çıkarılması

6 Çanakkale Ayvacık afet konutlarının yapımı tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesi

7 Düzensiz göç ile etkin mücadele ve etkili bir göç yönetimi için 4 yeni Geri Gönderme Merkezi ile 12.276 olan mevcut kapasitenin %30 artırılarak 15.926'ya çıkarılması ve 5 adet Geçici Barınma Merkezinde kalan yabancıların daha iyi koşullardaki merkezlere nakledilmesi

8 Etkili bir göç yönetimi için kayıtları güncellenmiş olan Suriyeli misafirlerimizin sayısının %23 artırılarak 1.733.242'den 2.133.242'e yükseltilmesi

9 Ülkemizde bulunan eğitimi ve mesleki niteliği yüksek yabancı yatırımcıların vatandaşlığa alınması

10 Mağdur ve mazlumlara insani yardımlarımızın artarak devam ettirilmesi

11 FETÖ/PDY ve PKK/PYD başta olmak üzere ulusal ve uluslararası tüm terör örgütleri ile mücadelenin daha etkin bir şekilde sürdürülmesi

12 Şahsa karşı işlenen suçların %0.5 azaltılması, mala karşı işlenen suçların %1 azaltılması ve işlenen suçların aydınlatılması oranının %1 artırılması

13 Trafik güvenliğinde 2023 hedefleri doğrultusunda; farkındalığın artırılması ve alınan tedbirlerle yaralamalı ve ölümlü trafik kazalarının geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %2 oranında azaltılması

14 Güvenlik birimlerimizin (EGM, JGK, SGK) personel kapasitesini artırmak amacıyla 7.000 Çarşı ve Mahalle Bekçisi ile beraber toplam 47.773 güvenlik personel alınması

15 EGM ve JGK'nın 5.320 olan zırhlı araç sayısının %9 arttırılarak 5.779'a çıkarılması

16 Kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele kapsamında operasyon sayısının %5 artırılarak devam ettirilmesi

17 Çanakkale Deniz Polis Eğitim Merkezi'nin faaliyete geçirilmesi ile deniz polislerimizin kapasitesinin artırılması ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından icra edilecek deniz güvenliği görevlerinin eğitimli ve özel teçhizatlara sahip birimlerce icra edilmesi

18 Gönüllü vatandaşlarımızın afet yönetim sistemine katılmaları, acil durum toplanma alanlarının halkın erişimine açılması ve yeni lojistik destek depoları kurulması ile afetlere müdahale kapasitemizin arttırılması

19 Geçiş sürecinin temel aşamalarının 100 gün içinde tamamlanması

20 2019 - 2023 dönemine ilişkin Stratejik Plan çalışmalarının Kasım ayı sonunda tamamlanacak şekilde başlatılması

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI

1 Yıkımı tamamlanan "İstanbul Atatürk Kültür Merkezi" yapım ihalesinin sonuçlandırılması

2 Turizme önemli bir sıçrama sağlayacak yatırım alanlarının geliştirilmesi

3 Kütüphaneye Dönüştürülmesi kapsamında Rami Kışlası'nın 2. Etap Fiziki ilerlemesinin sağlanması

4 Müzeye dönüştürülecek olan Kuleli Askeri Lisesi Rölöve Projeleri'nin tamamlanması

5 30 Adet kütüphanenin "Millet Kıraathaneleri"ne dönüştürülmesi

6 Çin turizm pazarındaki payımızın arttırılması için Çin Eylem Planı'nın hazırlanması

7 Yurt içi ve yurt dışındaki 9 Cami Restorasyonu'nun tamamlanması

8 İstanbul'da kültürel mirasımızı korumaya yönelik devam eden 14 adet proje ve restorasyon işi 'nin tamamlanması

9 İnsanlık tarihini değiştiren, bilinen en eski ibadet yeri "Şanlıurfa Göbeklitepe" örenyerinin ziyarete açılması

10 3 adet "Kültür Merkezi" inşaatının tamamlanması

11 UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Bosna Hersek'teki Sokullu Mehmet Paşa (Drina) Köprüsünün Restorasyonunun tamamlanıp açılması

12 Kırgızistan Bişkek'te Kırgız-Türk Dostluk Hastanesinin tamamlanarak açılması

13 Ülkemizde kültür endüstrisinin geliştirilmesi için gerekli tedbirlerin alınması

14 İstanbul'daki kültürel eserlerimizin daha fazla ziyaretçi ile buluşması kapsamında "Tourİst Kart" ve "İstanbul Kart"sistemine geçilmesi

15 Beş adet Tematik Müzenin açılışa hazır hale getirilmesi

16 Yurtdışı vatandaşlarla bağların güçlendirilmesine yönelik Hareketlilik Programları ve Türkçe öğrenimi programları uygulanması

17 Geçiş sürecinin temel aşamalarının 100 gün içinde tamamlanması

18 2019 - 2023 dönemine ilişkin Stratejik Plan çalışmalarının Kasım ayı sonunda tamamlanacak şekilde başlatılması

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

1 Okullarımızda tam gün eğitim gören öğrenci oranının artırılması

2 700 okulumuzun Kent Güvenlik Yönetim Sistemine entegre edilerek daha güvenli hale gelmesi

2 Ülkemizin stratejik kurumlarında istihdam edilmek üzere yurt dışına 500 öğrenci gönderilmesi

3 Öğretmenlerin mesleki ehliyet ve liyakatini güçlendirecek çalışmaların başlatılması

4 Profesyonel eğitim yöneticiliği sistemine geçilmesi

5 Öğrencilerimizin yabancı dili aktif bir şekilde kullanmasına imkan sağlayacak bir öğretim modeline geçilmesi

6 Her çocuğumuzun okulöncesi eğitimden üniversiteye ilgi, yetenek ve

becerilerini gelişimsel olarak izlemek ve yönlendirmek için "e-portfolyo sistemi"nin kurulması

7 Milli Eğitim Bakanlığının mevzuatını, çalışma planlarını ve insan kaynağını yeniden yapılandırmak üzere "Büyük Veri" sistemi kurulması

8 Her okulu kendi koşullarında değerlendirerek eğitim kurumlarının kapasitesini güçlendirmeye yönelik izleme değerlendirme sisteminin hayata geçirilmesi

9 Mesleki eğitimin Endüstri 4.0 anlayışı ile yeniden yapılandırılması

10 Ölçme ve Değerlendirme Sistemi'nin öğrencilerin eğitim hayatı sürecinde edindikleri bilgileri günlük yaşamlarında kullanma becerilerini de ölçecek şekilde genişletilmesi

11 Öğrencilerimize gelecekte ihtiyaç duyacakları becerileri kazandıracak disiplinler arası nitelikteki algoritmik düşünme, senaryo, kritik düşünme, robotik konularının derslere entegre edilmesi

12 Geçiş sürecinin temel aşamalarının 100 gün içinde tamamlanması

13 2019 - 2023 dönemine ilişkin Stratejik Plan çalışmalarının Kasım ayı sonunda tamamlanacak şekilde başlatılması

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI

1 400 bin gencimizin faydalanması beklenen "Bedelli Askerlik Hizmeti"nin uygulamaya geçirilmesi

2 ATAK helikopterlerini ihraç ettiğimiz dost ve kardeş ülke PAKİSTAN'a ihraç edilecek olan 4 adet korvetin teslimi projesinin yürürlüğe girmesi ve dizayn ofisinin oluşturulması

3 Bir milyona yakın vatandaşımızın hayatını kolaylaştıracak olan yüksek

öğrenime kayıtlı öğrencilerin askerlik erteleme, yedek subay adaylarının

sınıflandırma öncesi hazırlığı ve MSB sağlık kurulu raporu işlemlerinin e-devlet üzerinden gerçekleştirilmesi

4 Dört gemiden oluşan MİLGEM Projesi kapsamında 3. Gemi Burgazada Korveti'nin 27 Eylül 2018'de Deniz Kuvvetlerimize teslim edilmesi

5 Gazilerimize ihtiyaçları olan bakımı sunacak ve sosyal hayata adaptasyonunu sağlayacak olan 100 Yatak Kapasiteli Gazi Bakımevi, Gaziler Camii ve sosyal tesisleri içeren Ankara "Gazi Uyumevi"nin ihalesinin gerçekleştirilmesi

6 Yerli ve milli mühimmat üretimi için proje sözleşmelerinin imzalanması

7 Sınırlarımız içinde mayın ve patlamamış mühimmatla kirletilmiş alanları tarım ve hayvancılığa açmak amacıyla; 1,6 milyon metrekare alanda temizlik yapılması.

8 Dost ve müttefik ülkelerden Somali, Mali ve Lübnan'a -uluslararası anlaşmalar çerçevesinde- askeri yardım yapılması

9 Dört adet Milli İnsansız Uçak (ANKA) ve 6 adet SİHA'nın, sahada askerlerimizin kullanımına sunulması

10 Yurtdışında yaşayan ve 38 yaşına kadar askerliğe müracaat edememiş olan Türk vatandaşlarının "dövizle askerlik" hizmetinden faydalanabilmesi için gerekli düzenlemenin yapılması

11 Yerli ve Milli Eğitim Uçağımız HÜRKUŞ'un, ilk kez Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine alınması (1 adet)

12 Google Earth ve Yandex gibi harita-görüntü sistemi olan ve tamamen yerli- milli olarak hazırlanan HGM-KÜRE ve HGM-ATLAS uygulamalarının, Kasım 2018'de kamuoyunun kullanımına açılması

13 Geçiş sürecinin temel aşamalarının 100 gün içinde tamamlanması

14 2019 - 2023 dönemine ilişkin Stratejik Plan çalışmalarının Kasım ayı sonunda tamamlanacak şekilde başlatılması

SAĞLIK BAKANLIĞI

1 Ülkenin alanındaki tüm potansiyelin değerlendirileceği mükemmeliyet merkezleri kapsamında özellikli sağlık hizmetlerinin ulaşılabilir ve sürdürülebilir olmasının sağlanması

2 Sağlıklı yaşam kültürünün desteklenmesi kapsamında kronik hastalıkların ve risk faktörlerinin azaltılarak güçlü gelecek için sağlıklı nesiller oluşturulması

3 Anne ölüm oranının yüz binde 14'ün altına düşürülmesi için anne ve çocuk sağlığı hizmetlerinin güçlendirilmesi

4 Sağlık turizminde Türkiye'nin marka haline getirilmesi

5 Sık tüketilen, satın alma ve işgücünün büyük kısmını oluşturan malzemelerin temininin kolaylaştırılması ve yerlilik oranının artırılması amacıyla Sağlık Market Uygulamasının hayata geçirilmesi

6 Sağlık hizmetlerinde dijital dönüşüm ile bürokrasinin azaltılması ve finansal tasarrufun sağlanması

7 Kamu hastanelerinde öncelikli acil hasta ayrımının modellenmesiyle acil servis hizmet kapasitesinin geliştirilmesi

8 Obezite ile mücadele kapsamında obezite mükemmeliyet merkezlerinin yaygınlaştırılması

9 Stratejik bir ürün olan aşının Türkiye'de yerlileştirilmesinin sağlanması

10 İlaç ve tıbbi cihazlarda yerelleşme/yerlileşme/millileşme çalışmaların hızlanması

11 Aile hekimine başvuru oranının %40'a çıkarılması ve mahallinde daha iyi sağlık hizmeti sunulması için Aile Hekimliği Sisteminin güçlendirilmesi

12 Evde sağlık hizmetleri kapasitesinin %20 artırılarak yatağa ve eve bağımlı daha fazla vatandaşımıza ulaşılması

13 Manisa, Elazığ, Ankara-Bilkent ve Eskişehir'de yüksek teknolojili 4 şehir hastanesinin açılması

14 Vatandaşımızın sağlık hizmetlerine daha kolay erişebilmesi için 20 adet hastane ve 2 adet Ağız Diş Sağlığı Merkezi açılması

15 Geçiş sürecinin temel aşamalarının 100 gün içinde tamamlanması

16 2019 - 2023 dönemine ilişkin Stratejik Plan çalışmalarının Kasım ayı sonunda tamamlanacak şekilde başlatılması

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI

1 Ülkemizde yüksek teknolojili ürünlerin yerli imkanlarla geliştirilmesi için Yüksek Teknoloji Destek Programlarının oluşturulması

2 Yerli ve Milli Üretim için teknoloji ve imalat sektörleri başta olmak üzere

KOBİ'lere yaklaşık fe1.225 Milyon destek sağlanması

3 Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulması

4 Savunma Sanayii Projeleri kapsamında Hassas Güdüm Kiti, EKADAS'ın TSK'ya teslimi, SOM-J Füzesinin test aşamalarının tamamlanması, 100 adet Kanatlı Güdüm Kitinin teslimatı, Harp Başlığı Raylı Sistem Dinamik Test Altyapısı'nın hizmete alınması ve BOZOK mühimmatın ilk uçuş testi ve ilk atış testinin yapılması

5 Yerli Uydu ve Uydu Teknolojilerinin Geliştirilmesi

6 Bilişim ve Bilgi Güvenliği Projeleri

7 Türkiye'nin bilişim alanında en büyük tematik teknoparkı olan, 3,5 milyon m2 alana kurulu Bilişim Vadisi'nin 1. Etap 2.Kısmının tamamlanması

8 81 İlde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesinin kuruluş sözleşmelerinin imzalanması

9 Ar-Ge Merkezleri'nin sayısının %9 artırılarak 1.000'e, Tasarım Merkezleri sayısının %8 artırılarak 275'e ulaştırılması

10 Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi Master Plan çalışmasının tamamlanması

11 Karasu münferit yatırım yerinde savunma sanayii tesislerine yönelik 222 hektarlık alan üzerinde üretim tesislerinin temelinin atılması

12 Karapınar Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi içinde yer alacak yatırımcılara yer tahsisi yapılması

13 Sanayi Doktora Programıyla 500 Sanayi Doktora Programı öğrencisinin desteklenmesi

14 Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezleri (Model Fabrikalar)'nin 2 adedinin hizmete açılması, 5 adedinin kurulum çalışmalarına başlanılması

15 Sivil ve askeri kara araçlarının test, belgelendirme ve Ar-ge ihtiyaçlarını karşılamak üzere Kara Araçları Test Merkezi fizibilite çalışmalarının tamamlanması

16 Bilim İnsanlarımızın Yurda Dönüş Seferberliği Programı'nın ilan edilmesi

17 Yerli ve Milli Teknolojilerin Geliştirilmesi

18 Yatırımcılara, yatırım teşvik belgesi verilmesi ile ilgili tüm işlemlerin elektronik ortamda sağlanması ve 1.000 adet kullanıcının E-TUYS kapsamında firmalar adına yetkilendirilmesi

19 Üsküdar Bilim Merkezi'nin açılması ve Haliç Tersanesi Bilim Merkezi sözleşmesinin imzalanması ve Bursa Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi'nin açılması

20 Bölgesel kalkınma için Kalkınma Ajansları Proje desteklerinin sürdürülmesi

21 Geçiş sürecinin temel aşamalarının 100 gün içinde tamamlanması

22 2019 - 2023 dönemine ilişkin Stratejik Plan çalışmalarının Kasım ayı sonunda tamamlanacak şekilde başlatılması

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI

1 Kırsalın kalkındırılmasına yönelik olarak 7 proje ile £710 milyon destek sağlanması

2 8 bin 300 hektar yeni alanın sulamaya açılması, £41,5 milyon ilave gelir artışı ile 8.500 kişiye ek istihdam sağlanması 100 bin hektar alanda basınçlı sulama için £250 milyon destek verilerek modern sulamanın yaygınlaştırılması

3 4 adet yeni içmesuyu tesisi ile 344 bin vatandaşımıza yıllık 70.8 milyon m3 temiz kaliteli ve yeterli içmesuyu sağlanması (bütçe: 105.384.000 TL)

4 39.133 hektar alanda arazi toplulaştırma çalışmalarının tamamlanması ve 13 büyük ovanın daha korumaya alınması

5 Ergene nehrinin su kalitesinin sulama suyu kriterlerine uygun hale getirilmesi

6 Odun üretiminin 15 milyon m3'ten 21 milyon m3'e çıkarılarak %40 artış sağlanması ve 130.000 kişinin istihdam edilmesi

7 100 günde 100.000 hektar alanın ağaçlandırılarak 50 bin kişiye istihdam sağlanması

8 Yerel tohumların korunması ve yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması

9 Uzun süreli kiralama kapsamında lisanslı depo kapasitesinin %200 artırılması ve 500 bin ton ilave ihaleye çıkılması

10 Milli parklarımızda ziyaretçi sayısının %15 artırılması ve milli park sayısının 43'ten 44'e çıkarılması

11 Sudan'da 780.500 hektar tarım arazisinin Türk girişimcilerinin yatırımlarına açılması amacıyla "Türkiye ile Sudan Arasında İkili Tarımsal İşbirliği ve Ortaklığına İlişkin Anlaşma"nın uygulamaya konulması

12 Altyapısı tamamlanan tarıma dayalı OSB'lerin sayısının 6'dan 8'e, tüzel kişilik kazandırılan tarıma dayalı OSB'lerin sayısının ise 15'ten 17'ye çıkartılması

13 Deniz ve baraj göllerinde açılacak yeni "Su Ürünleri Yetiştiricilik Üretim Alanları" ile yıllık 276 bin ton olan su ürünleri yetiştiricilik kapasitesinin yaklaşık % 8 artırılması

14 Uçuş güvenliğin sağlanması amacıyla 2 adet özellikli gözlem sisteminin kurulması

15 Tarımsal reformun gerçekleştirilmesine yönelik vizyon projelerin mevzuat çalışmalarının yapılması ve model oluşturulması

16 Tabiatın korunması, suyun verimli ve tek elden yönetilmesi ve hayvan haklarının iyileştirilmesi için mevzuat düzenlemesi yapılması

17 Geçiş sürecinin temel aşamalarının 100 gün içinde tamamlanması

18 2019 - 2023 dönemine ilişkin Stratejik Plan çalışmalarının Kasım ayı sonunda tamamlanacak şekilde başlatılması

TİCARET BAKANLIĞI

1 EXIMBANK müşteri sayısının artırılması ve toplam müşteriler arasında KOBİ'lerin payının yükseltilmesi

2 Hedef ve öncelikli ülkelere özgü pazara giriş stratejileri hazırlanması

3 Modern toptancı halleri kurulması ve ürün izlenebilirliğinin sağlanması

4 Gümrük işlemlerinin dijitalleştirilmesi ve tek pencere sistemi üzerinden hizmet verilmesi

5 Ticaret hacmimizi artırmak amacıyla mevcut 5 merkeze ilave olarak 35 adet yeni Türkiye Ticaret Merkezinin (TTM) açılacağı ülke/şehirlerin belirlenmesi

6 Yeni nesil Serbest Bölgelerin kurulması ve mevcut Serbest Bölgelerin katma değerli yatırım ve ihracata yönlendirilmesi

7 Piyasa Gözetimi ve Denetimi'nin (PGD) etkin bir şekilde uygulanabilmesi amacıyla daha etkin bir PGD sistemi için ihtiyaç duyulan mekanizma belirlenerek mevzuat hazırlıklarına başlanması

8 Rekabet Kurumu'nun, dinamik ve piyasa koşullarını yönlendirici etkisi olan işlevselliğe kavuşacak şekilde yeniden yapılandırılması ve piyasa işlerliğinin uzlaşma ve taahhüt müesseselerinin tesisiyle artırılması

9 E-ticarette güvenliği ve hizmet kalitesini artırmak için uluslararası bir sembolü de içerecek şekilde "Elektronik Ticarette Güven Damgası" sisteminin oluşturulması

10 Gümrük Birliği'nin güncellenmesi sürecinde ilgili tüm STK ve özel sektör temsilcileri ile düzenli istişare ve bilgilendirme toplantılarının tamamlanması ve STK ile özel sektör temsilcilerinin yurtdışı paydaşları ile birlikte sürece aktif şekilde dahil olması

11 BREXIT sonrası süreçte Birleşik Krallık ile ticari ve ekonomik ilişkilerin zemininin sağlamlaştırılmasına yönelik çalışma yapılması

12 Türk müteahhitlik-müşavirlik sektörünün, Eximbank ve Türk bankalarının tanıtımını da içeren II. Türkiye ve Afrika Ekonomi ve İş Forumu'nun düzenlenmesi

13 Ülkemizin uluslararası fuar merkezi olma hedefine yönelik İstanbul'da uluslararası nitelikte büyük ve modern bir fuar alanı kurulması projesine ilişkin fizibilite çalışmasına başlanması

14 Dış ticaretimizde yerel paraların kullanımının artırılmasına ve barter ticaretinin önünün açılmasına yönelik olarak ülke bazlı çalışmalar yapılması

15 Esnaflarımızın ve küçük işletmelerimizin e-ticaret işlem hacmindeki payının artırılmasını teminen destek programı başlatılması

16 Ülkemiz Esnaf ve Sanatkarlarının Coğrafi Bilgi Sistemi'nin Oluşturulması ve Perakende Bilgi Sistemi (PERBİS) ile Entegre Edilerek Kuruluş İşlemlerinin Elektronik Ortamda Tek Noktadan Yürütülmesinin Sağlanması

17 Ürün İhtisas Borsası Hayata Geçirilerek Tarım Ürünlerinin Finansal Piyasalara Entegre Edilmesi

18 Gümrük kapılarının Tek Durak Sistemine ve çağın gerekliliklerine uygun olarak modernize edilmesi

19 Taşınır Rehninin Etkinliği Artırılarak KOBİ'lerin Finansmana Erişiminde Destek Olunması

20 Geçiş sürecinin temel aşamalarının 100 gün içinde tamamlanması

21 2019 - 2023 dönemine ilişkin Stratejik Plan çalışmalarının Kasım ayı sonunda tamamlanacak şekilde başlatılması

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI

1 İstanbul Yeni Havalimanının 1'inci fazının hizmete açılması

2 Kanal İstanbul Etüt Proje İşinin tamamlanması ve yapım ihale ilanına çıkılması

3 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nin YİD Modeli İle İhale İlanına Çıkılması

4 135 yeni hizmetin e-Devlete entegre edilerek sunulan hizmet sayısının 3.500'e çıkarılması (Türkiye.gov.tr)

5 328 km ilave edilerek bölünmüş yol ağının genişletilmesiyle trafik güvenliğinin artırılması ve ekonomik fayda sağlanması

6 120 km yeni otoyol daha yapılarak Otoyol ağının 2.777 km'ye ulaşması

7 Toplam 246 km uzunluğunda 2 otoyol projesinin ihalesine çıkılması

8 893 km ilave BSK (Bitümlü Sıcak Karışım) kaplama yapılarak karayolu güvenliğinin ve konforunun üst seviyeye çıkarılması

9 30 km Karayolu tünelinin tamamlanmasıyla tünel uzunluğunun 477 km'ye çıkarılması

10 21 km köprü ve viyadüğün tamamlanmasıyla Köprü ve viyadük uzunluğunun 586 km'ye çıkarılması

11 Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Demiryolunda 120 km hat seriminin tamamlanması

12 230 km uzunluğunda Halkalı-Kapıkule Hızlı Demiryolu yapım ihalesinin gerçekleştirilmesi

13 Konya YHT Garının hizmete sunulması

14 Van Gölü için 50 vagon taşıma kapasitesine sahip İdris-i Bitlisi Feribotunun hizmete alınması

15 2.596 bin ton kapasiteye sahip 2 adet Lojistik Merkezinin yapılması

16 Toplam 6 milyon yolcu kapasiteli Muş ve Kahramanmaraş Havalimanlarının terminal binalarının tamamlanması, Tokat Havalimanı terminal binasının yapımına başlanması

17 376 km Elektrikli, 182 km Sinyalli hat dönüşümü daha yapılarak Konvansiyonel Demiryolu Elektrikli hat uzunluğunun toplam 5.432 km'ye Sinyalli hat uzunluğunun ise toplam 5.716 km'ye çıkarılması

18 Şehir İçi Raylı Sistem Yatırımlarının Yaygınlaştırılması için 73 km hattın yapımı ile 248 adet araç alımının ihale ilanına çıkılması

19 Evrensel Hizmet Kapsamında 990 yerleşim yerine daha 4.5G Mobil Kapsama Sağlanması

20 Yerli ve Milli 5G ve Ötesi Çalışmalarının başlatılması

21 Raylı sistem araçlarının yurt içinde üretilmesi

22 Türkiye Kart projesi Mahsuplaşma Merkezi'nin kurulması

23 265 km daha konvansiyonel hattın yenilerek, demiryolu ağının tamamına yakınının (10.915 km) yenilenmesi

24 Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sisteminin (U-ETDS Yolcu Taşımacılığı Kısmının) Faaliyete Geçirilmesi

25 46 adet yeni Kargomat daha kurularak 100 Kargomat ile hizmet verilmesi

26 Hasdal Kavşağı-Kemerburgaz-Yassıören Bölünmüş Yolunun (44 Km) İstanbul Yeni Havalimanı bağlantısını sağlayacak 14 km'lik kesiminin hizmete açılması

27 Geçiş sürecinin temel aşamalarının 100 gün içinde tamamlanması

28 2019 -2023 dönemine ilişkin Stratejik Plan çalışmalarının Kasım Ayı sonunda tamamlanacak şekilde başlatılması

DEVLET ARŞİVLERİ BAŞKANLIĞI

1 Devlet arşivlerinde dijital ortama aktarılan belgelerin vatandaşın erişimine açılması

2 Osmanlı Dönemi'ne ait diğer ülkelerde bulunan belgelerin, dijital görüntülerinin ülkemize kazandırılması

3 Geçmiş ile gelecek arasında köprü kuran devlet arşivimizin etkinliğinin artırılması ve kurumların arşivlerinin entegrasyonunun sağlanması

4 Devlet Arşivimizin ulusal ve uluslararası alanda tanıtımının yapılması

5 Geçiş sürecinin temel aşamalarının 100 gün içinde tamamlanması

6 2019-2023 dönemine ilişkin kurumun Stratejik Plan çalışmalarının Kasım ayı

sonunda tamamlanacak şekilde başlatılması

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI

1 Dini istismar eden terör örgütleri ile mücadele kapsamında farkındalık oluşturma faaliyetlerinin yürütülmesi

2 Yabancılara yönelik dini ve hayri hizmetlerin yürütülmesi

3 Yurt dışından Kur'an kursu, uluslararası imam hatip lisesi, lisans ve dini yüksek ihtisas eğitimi için Türkiye'ye getirilecek öğrencilerin sayısının 705'den 900'e çıkarılması

4 Yurtiçi ve yurt dışı yatırım ve inşaat faaliyetlerinin tamamlanması

5 Geçiş sürecinin temel aşamalarının 100 gün içinde tamamlanması

6 2019-2023 dönemine ilişkin kurumun Stratejik Plan çalışmalarının Kasım ayı

sonunda tamamlanacak şekilde başlatılması

SAVUNMA SANAYİİ BAŞKANLIĞI

1 Lazer Silah Sistemi Geliştirilmesine yönelik ihtiyaç analizinin tamamlanması

2 Elektromanyetik Fırlatma Sistemi Geliştirilmesine yönelik ihtiyaç analizinin tamamlanması

3 85 girişimci ekibin 115'e, 147 girişimcinin 210'a, 4.161 personelin 5.000'e ulaşması sağlanarak İstanbul Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesinin Büyütülmesi

4 Sürü İnsansız Araçlar Geliştirilmesi Projesinin başlatılması

5 Uydu Fırlatma Projesi İkinci Fazı'nda sözleşme imzalanması

6 30 cm Altı Çözünürlüklü Yerli Gözlem Uydusu Projesinin Başlatılması

7 Kombine Çoklu Mini Uydu Geliştirme ve Entegre Projesinin konsept ve fizibilite çalışmalarının tamamlanması

8 Güdümlü Güdümsüz Roketlerin ve Hava Savunma Sistemlerinin Test Alanının Tahsisi ve İnşasına yönelik sözleşme imzalanması

9 Hafif, orta ve ağır olmak üzere 3 farklı sınıfta İnsansız Kara Araçları Geliştirilmesi Projesinin başlatılması

10 250 tankı içeren ALTAY Seri Üretim Projesinin sözleşmesinin imzalanması

11 Anti tank mühimmatlarını zırhlı araçlarımıza ulaşmadan önce radar ile tespit edip ve parçacık yapılı mühimmatlar ile bertaraf edebilecek PULAT Aktif Koruma Sisteminin 40 adet M60TM tankına entegre edilmesi

12 ALTAY Güç Grubunun (motor ve transmisyon sistemleri) geliştirilmesi projesinin sözleşme takviminin başlatılması

13 Özgün Helikopter ve ATAK Helikopterinde kullanılmak üzere geliştirilmekte olan ve ilk çekirdeğinin ateşlemesi yapılan Turboşaft Motorun Kavramsal Tasarım Aşamasının tamamlanması

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

MİLGEM Projesi 3. Gemi Teslimatının Yapılması

Mevcutta 52 adet bulunan Bayraktar TB2 İHA sayısı; Jandarma Genel Komutanlığına yapılacak 6 adet Silahlı TB2 İHA (SİHA) teslimatı ile % 12 arttırılarak 58'e çıkarılarak İnsansız Hava Aracı envanterinin arttırılması

Taarruzi İHA Geliştirilmesi (AKINCI) Projesi kapsamında yaklaşık 1,5 ton faydalı yük (kamera, mühimmat) taşıma kapasitesine sahip SİHA ön tasarım faaliyetlerinin tamamlanması

Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi Geliştirilmesine yönelik tasarımın ilk aşamasının tamamlanması

2030'lu yıllardan sonraki muharip uçak ihtiyacının yurt içinde özgün tasarım

modeli ile karşılanmasına yönelik Milli Muharip Uçak Geliştirilmesi Projesi

Dönem-1 Aşama-1 sözleşmesinin uygulama takvimine başlanması

Hava Platformlarına Uzaktan Elektronik Destek/Elektronik Taarruz Kabiliyeti Kazandırılması Projesinde (Hava SOJ) sözleşme imzalanması

75 il ve 243 ilçede kurulu olan Kent Güvenlik Yönetim Sistemlerinin 424 ilçe merkezinde kurulumlarının gerçekleştirilmesi, Güvenli Okul Paketi kapsamında 313 yeni okul ile sistemin çalıştığı okul sayısının 137'den 450'ye çıkarılması

Milli Baz İstasyonu Geliştirilmesi (ULAK) Projesi kapsamında, halihazırda kurulu bulunan 200 Milli Baz İstasyonu sayısının % 100'ün üzerinde bir artışla 489'a çıkarılması

İnsansız Hava Araçları Yerlilik Oranının Arttırılması (ANKA-S) Projesi kapsamında ANKA-S Platformu üzerinde CATS Sisteminin (kamera) kullanılmaya başlanması

Test Altyapıları Envanter çalışmasının ilk fazının tamamlanması ve Kara Araçları Test Merkezi Kurulumuna yönelik fizibilite çalışması yapılması

26 Terörle Mücadele Harekat (TMH) bölgesinde kurulmuş olan Modüler

Geçici Üs Bölgelerinin (MGÜB) 3 bölgede daha kurulması

Taşınabilir Erken İhbar Radar Sistemlerinin (TEİRS) tasarımının tamamlanması

26 GÖKTÜRK Yenileme Uydu Sistemi Geliştirilmesi Projesinin ihalesinin tamamlanması

27 Savunma Sanayiinde Kritik Yarı İletken Teknolojilerine Yönelik Yatırım Yapılması kapsamında Kızılötesi Dedektör Takımı Geliştirilmesi (KDT) Projesinin imzalanması

28 100 kg ve altında yer alan mikro uyduları, 400 km irtifadaki yörüngeye yerleştirilebilecek kapasitede Mikro Uydu Fırlatma Sistemi Geliştirilmesine yönelik üretim/test altyapısı ve fırlatma üssü kurulması yeteneğinin kazanılması amacıyla sözleşme imzalanması

29 Türksat 6A Uydusu Geliştirilmesi Projesi kapsamında görev yükü üretim testlerinin tamamlanması

30 Silahlı HÜRKUŞ Uçağı (HÜRKUŞ-C) Geliştirilmesi ve Seri Üretimine yönelik ihalenin sonuçlandırılarak yüklenici firmanın belirlenmesi

31 Vakıf Bağlı Ortaklıklarının, MSB Bağlısı Yapıların ve TÜBİTAK enstitülerinden müteşekkil Savunma Sanayi Ekosistemi Koordinasyon Platformunun Oluşturulması

32 Katmanlı imalat, nadir toprak elementleri, refrakter grubu metaller gibi Kritik Malzeme Teknolojilerinde Savunma Sanayiinin Tam Bağımsızlığı İçin Stratejik Yol Haritalarının Belirlenmesi

33 20 mm taret ve burun topu (ATAK Helikopteri Burun Topu) sisteminin milli/yerli imkanlarla geliştirilmesine yönelik sözleşme müzakerelerinin tamamlanması

34 Ülkemizin savunma sanayii ekosisteminin ihtiyaç duyduğu yetkin insan kaynağını yetiştirmeye katkı sağlamak amacıyla savunma sanayii şirketlerindeki akademi yapılarının konsolide edilerek SSB Akademi idari yapısının kurulması

35 Savunma Sanayi Malzeme Yerlileştirme Programı Başlatılması ve en az 5 malzeme/alt sistemin yerlileştirme çalışmalarına başlanması

36 Roketsan İleri Teknoloji Araştırma Merkezi Altyapısının (ITAM) kurulması

37 Zırhlı Araç Teslimatları Projeleri kapsamında Kirpi II, Akaryakıt Tankeri, Olay Yeri İnceleme Aracı, Zırhlı Komuta Kontrol Aracı, Zırhlı Mini Ekskavatör gibi farklı tiplerde toplam 431 araç teslimatı yapılması

38 ATAK Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri Projesi kapsamında 4 adet helikopter teslimatının yapılması

39 MPT-76 Projesi kapsamında 5.500 adet tüfeğin teslimatının yapılması

40 HİSAR Hava Savunma Füze Sistemi Projesi kapsamında Aksaray Atış bölgesinde atışlı testlerin gerçekleştirilmesi

41 Savaş uçaklarımızda kullanılan modern mühimmatların yerli imkanlarla geliştirilerek tedarik edilmesi

42 Endüstriyel Yetkinlik Değerlendirme ve Destekleme Programı (EYDEP) kapsamında mevcut 65 firmaya ilave olarak 25 yerli firmanın değerlendirilmesi ve destek programlarına başlanması

43 Savunma Sanayii Zirvesinin Gerçekleştirilmesi

44 Geçiş sürecinin temel aşamalarının 100 gün içinde tamamlanması

45 2019 - 2023 dönemine ilişkin Stratejik Plan çalışmalarının Kasım ayı sonunda tamamlanacak şekilde başlatılması

TÜRKİYE RADYO - TELEVİZYON KURUMU

1 Dünyada alanlarında önde gelen konukların katıldığı uluslararası ölçekte ses getiren TRT WORLD FORUM'un ikincisinin yapılması

2 TRT'nin yerli ve milli dizi, çizgi film karakterlerimize ait tasarımların ünlü mağazaların raflarında yerlerini alması

3 TRT Türk Kanalının yeniden yayın hayatına başlaması

4 Geçiş sürecinin temel aşamalarının 100 gün içinde tamamlanması

5 2019 - 2023 dönemine ilişkin Stratejik Plan çalışmalarının Kasım ayı sonunda

tamamlanacak şekilde başlatılması

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI

1 Yükseköğretim Kurumlarının ihtisaslaşmasına yönelik olarak belirlenen 11 Araştırma Üniversitesi ve 5 Aday Araştırma Üniversitenin ihtisas alanlı araştırmacı insan kaynaklarının oluşturulması,

2 Bölgesel Kalkınma Odaklı olarak belirlenen 5 üniversitenin takip edilerek geliştirilmesi ve 2018 yılında Bölgesel Kalkınma Odaklı 5 ihtisas üniversitesinin daha belirlenmesi

3 YÖK Kariyer Projesi ile akademide daha hızlı, daha şeffaf ve performans odaklı istihdamının sağlanması

4 Geçiş sürecinin temel aşamalarının 100 gün içinde tamamlanması

5 2019 - 2023 dönemine ilişkin Stratejik Plan çalışmalarının Kasım ayı sonunda

tamamlanacak şekilde başlatılması

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber