İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

2018 YKS tercihleri için 6 önemli kılavuz

https://www.memurlar.net/haber/767404/2018-yks-tercihleri-icin-6-onemli-kilavuz.html

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Ağustos 2018 12:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
2018 YKS tercihleri için 6 önemli kılavuz

2018 YKS tercihleri başladı. Tercihlerin 7 ila 14 Ağustos tarihleri arasında yapılması gerekiyor. Memurlar.net olarak, tercihte bulunan adaylara yol göstermesi için 6 ayrı önemli kılavuzu biraraya getirdik.

2018 YKS tercihleri 7 ila 14 Ağustos tarihleri arasında alınacak.

Binlerce aday, hangi bölümleri tercih edeceği konusunda yol gösterici verilere ulaşmaya çalışıyor.

Memurlar.net olarak geçen yıllarda olduğu gibi yine adaylara yardımcı olacak robotlar hazırladık.

1- YKS Robotu: Üniversite, bölüm ve il bazında, ilan edilen kontenjanları sorgulayabilirsiniz. Robotta son 3 yılın taban puanları bulunmakta.

2- Kadro Robotu: Kamu kurumlarının son beş yılda hangi bölümlerden alım yaptığını bu robottan görebilirsiniz.

3- Başarı Robotu: Devlet kurumlarına girişte tek sınav olan KPSS'de bölüm bazında hangi üniversitelerin başarılı olduğunu bu robottan görebilirsiniz.

4- En çok akademik yayın yapan üniversiteler: Devlet üniversitelerimizde görevli akademisyenlerin geçtiğimiz dört yılda (2014, 2015, 2016 ve 2017) uluslararası indekslerde taranan dergilerde yapmış oldukları makalelerin sayıları bu çalışmada görebilirsiniz.

5- Özel Üniversiteleri Raporu: YÖK'ün hazırladığı bu rapor özellikle özel üniversiteleri tercih etmek isteyen adaylarca dikkatli bir şekilde okunmalıdır. Bünyesinde lisanstan daha çok lisansüstü öğrenci barındırarak tamamen ticari bir yöne kayan üniversiteler iyi tahlil edilmelidir.

6- Dünyada en iyi bin sıralamasına giren Türk Üniversiteleri: URAP tarafından hazırlanan bu raporda, tıp, hukuk ve mühendislik dallarında, dünyada en iyi bin sıralamasına giren üniversiteler gösterilmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber