Tüm hastanelere sevksiz gidilecek

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 31 Mayıs 2007 07:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SOSYAL Güvenlik Kurumu, 7 aydır üzerinde çalıştığı tebliğ ile 15 Haziran'dan sonra vatandaşlar, sosyal güvencesinin ne olduğuna bakılmaksızın tüm üniversite ve özel hastanelere de sevksiz gidebilecek.

Tüm hastaneler için paket fiyat: Tebliğ, tüm hastanelerde paket fiyat uygulamasını öngörüyor. Hastanın alacağı hizmetin birimine ve hastane sınıfına göre fiyat düzenlemesi yapılacak. Paket fiyatın içine, yapılan tahlil ve tetkikler de eklenecek ancak MR, tomografi gibi tetkikler paket fiyata dahil edilmeyecek.

Özel hastaneler fark alabilecek: Hasta, özel hastane tercih ettiğinde hastanenin Sosyal Güvenlik Kurumu'yla yaptığı anlaşmaya göre muayene, tahlil, tetkik veya operasyon için ek ücret alabilecek.

Reçetesiz ilaç: Tebliğ, kronik hastalar için reçetesiz ilaç alabilme kolaylığını da getiriyor. Kronik hastalar aldıkları 2 yıllık heyet raporu ile eczaneye giderek ilacını reçetesiz alabilecek.

Nüfus cüzdanı ile sağlık hizmeti: Tebliğ ile, hastaneye başvuran aktif sigortalıların eş, çocuk, anne ve babalarından vizite istenmeyecek. Tebliğle, hastanede yatan hastaların ameliyat malzemeleri ve ilaçları hastane tarafından karşılanacak.

Sağlığa 32 bin yeni personel

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, haziran ayında 32 bin 449 sağlık personeli istihdam edeceklerini duyurdu. Akdağ, 1350'si diş hekimi, 199'u eczacı, 9 bin 234'ü hemşire, 3 bin 874'ü ebe ve 17 bin 792'si çeşitli alanlarda çalışacak sağlık memuru alacaklarını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber