CHP'li vekilleri yerini yitirme korkusu sardı

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 31 Mayıs 2007 08:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP ve DSP arasında milletvekili aday listeleri üzerinde yoğun bir görüşme trafiği var. DSP'lilerin listeler için 70 kişinin ismini verdiği iddiası seçim bölgelerindeki yerlerinden olma kaygısına kapılan CHP milletvekillerinin keyfini kaçırdı. CHP'de doğan sıkıntı, ince hesaplamalar yapılmasına yol açtı.

Aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu'na sunulacağı 4 Haziran yaklaşırken ittifak çalışması yapan CHP'den aday gösterilecek DSP'lilerin kim ve sayılarının ne kadar olacağı konusundaki belirsizlik sürüyor. Listeye giren her DSP'linin bir CHP'li adayı yerinden edeceğini düşenen CHP'liler, "Böyle şey olmaz. O zaman örgütü nasıl çalıştıracaksınız. Gri olarak adlandırılan bölgelerde yer alacak adaylar bile umutla bu yarışa giriyor ve seçilmeseler bile bir sonraki seçim için tecrübe kazanıyorlar. Ya da parti içinde aday olarak kendilerini gösterme imkânı buluyorlar. Bu hakları ellerinden alınmamalı" diyerek itiraz ettiler. Başvuru yapmayan ve yapılan ön seçimde liste dışı kalan veya seçilme şanşını yitiren CHP'li milletvekillerinin sayısı da 26'ya yükseldi.

Başlangıçta DSP'nin, 'seçilmesi garanti' yerlerden 20 aday gösterilmesini, böylece TBMM'de grup kurma şansını yakalamayı istediği iddia edildi. CHP'nin hesaplamalarına göre ise yüzde 20 oy alınması ve TBMM'ye üç parti girmesi durumunda DSP 15 vekillik kazanacak. CHP'nin yüzde 25 oy alması durumunda da DSP'den meclise girecek vekil sayısı 20'yi bulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber