Aşıyı reddeden ailelerden 14 bin çocuk ölebilir!

AŞILARIN içinde alüminyum var, bu ileride Alzheimer tehlikesini ortaya çıkarır, aşıda domuz ürünü var" tartışmaları sonrası çocuğuna aşı yaptırmayan aile sayısının 23 bine ulaşması, Sağlık Bakanlığı'nı harekete geçirdi. 2016 yılında 11 bin olan aşıyı reddeden aile sayısının 2017'de 23 bine çıktığını kaydeden Sağlık Bakanlığı kaynakları, bu sayının aynı hızla artmaması için tedbirler alındığını bildirdiler.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 09 Ağustos 2018 13:20, Son Güncelleme : 09 Ağustos 2018 18:07
Aşıyı reddeden ailelerden 14 bin çocuk ölebilir!

Aşı konusunda doğru bilinen yanlışlar olduğuna dikkat çeken Bakanlık, vatandaşları bilgilendirmek için 'asi.saglik.gov.tr' adlı internet sitesini kurdu. Bakanlık, internet sitesinde özetle şu bilgilere yer verdi:

EN ETKİLİ VE UCUZ ÖNLEM

Hürriyet'ten Meltem Özgenç'in haberine göre: "Bağışıklama insan sağlığı açısından günümüzde en etkili ve ucuz halk sağlığı müdahalelerinden biridir. Aşılar sadece aşı olanları korumanın dışında, hastalığın toplumda aşı olmamış bireylere yayılmasını da önler. Yapılan çalışma ile aşılamanın herhangi bir nedenle kesintiye uğraması durumunda, çocuk yaş grubunda, yılda aşı ile önlenebilir hastalıklardan kaynaklanan 14 bin 296 ölüm gerçekleşeceği hesaplandı.

Haberin tamamını okumak için Tıklayınız

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber