Vekil aday adaylarını heyecan sardı

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 31 Mayıs 2007 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milletvekili aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edileceği 4 Haziran tarihi yaklaştıkça siyasette heyecan ve gerilim artıyor. Mevcut milletvekilleri yerlerini korumaya çalışırken, Meclis'e adım atmayı hedefleyenler ise kendilerini parti yöneticilerine göstermek için yarışıyor.

Partiler, kurdukları komisyonlar ya da merkez yürütme kurulları aracılığıyla adayları belirlemeye çalışsa da, son sözü yine liderler söyleyecek.

AKP:

AKP, başvuruda bulunan 4 bin dolayındaki aday için önce temayül yoklaması ardından da mülakat yaptı. Başarılı olan adayların dosyaları, genel başkan yardımcılarının başkanlığındaki komisyonlarda görüşüldü.

Şimdi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki üst komisyon aday adaylarınının dosyalarını incelemeye başlayacak. Listelere hafta sonuna kadar şekil verilecek.

CHP:

Liste heyecanı CHP'de de en üst seviyede. Baykal, partisinin grup toplantısında milletvekillerine teşekkür ederken, grupta önemli oranda yenilenme olacağının da mesajını verdi.

Aydın, Muğla, Mersin, Sivas, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te ön seçim yapan CHP, diğer illerde merkez yoklaması ile aday belirliyor. Ön seçimde mevcut milletvekillerinin çoğunun listelerin alt sıralarında yer alması veya liste dışı kalması dikkat çekti.

CHP'de aday listesi hafta sonu veya en geç pazartesi günü toplanması beklenen parti meclisinde onaylandıktan sonra YSK'ya bildirilecek.

DSP ile güç birliği yapma kararı alan CHP'de diğer bir hareketlilik de bu konuda yaşanıyor. 10 kişilik bir aday listesi gönderen DSP ile görüşmeler sürüyor.

MHP:

MHP ise milletvekili aday adayları için üç aşamalı kamuoyu araştırması yaptırdı. İllerde aday adayları ile ilgili nabız tutuldu. Bu arada partililere de internet üzerinden oylama yaptırıldı. Sonuçlar doğrultusunda listeyi başkanlık divanı belirleyecek.

DP:

Demokrat Parti'de süreç biraz daha zorlu geçiyor. Aday adayları DYP ve ANAVATAN'a ayrı ayrı başvurdu. İki parti kendi iç değerlendirmelerini yaptı, önümüzdeki günlerde ortak süreç başlayacak ve Erkan Mumcu ile Mehmet Ağar listeler üzerinde son sözü söyleyecek.

DTP:

DTP de seçimlere bağımsız adaylarla katılacak. DTP'de bağımsız adayların kim olacağına komisyon karar verecek. 40 ilden aday göstermesi beklenen DTP'de açıklama 2 Haziran'da yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber