Devlet Tiyatroları'nda idareciler yeniden değişiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2007 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Lemi Bilgin'in mahkeme kararı üzerine görevine geri dönmesinin ardından Devlet Tiyatroları'nda (DT) bazı idari değişiklikler yapıldı. Bilgin'in geçmiş dönemde birlikte çalıştığı bölge müdürlerinden bazıları yeniden göreve başladı.

Bilgin'in Ankara 9. İdare Mahkemesi'nin kararıyla görevine geri dönmesinin ardından bazı bölge müdürleri değişti. Yeni düzenlemeyle, Ankara DT Müdürlüğü'ne Devrim Yakut, Adana DT Müdürlüğü'ne Ahenk Demir getirildi.

Lemi Bilgin döneminde görev yapan bölge müdürlerinden Osman Wöber'in İstanbul DT Müdürlüğü, Hülya Savaş Akdoğan'ın İzmir DT Müdürlüğü, Ahmet Burak Bacınoğlu'nun Erzurum DT Müdürlüğü, Tomris Çetinel'in Konya DT Müdürlüğü, Murat Gökçer'in Trabzon DT Müdürlüğü, Şamil Kafkas'ın Diyarbakır DT Müdürlüğü, Mehmet Gökçer'in ise Bursa DT Müdürlüğü görevini yürüteceği belirtildi. Antalya, Van ve Sivas'ta ise idari değişiklik gerçekleştirilmedi.

DT Genel Müdürü Lemi Bilgin, kurumda koordinasyon çalışmalarına başladıklarını söyledi.

"Aslında göreve dönüş tarihi bu sefer biraz avantajlı oldu. En azından önümüzdeki sezonun hazırlığını yapacak zamanımız var" diyen Bilgin, geçmiş dönemde kurum çalışanlarına "haksız suçlamalar yöneltildiğini", şimdi bunlara en iyi yanıtı vermek için çaba göstereceklerini söyledi. Kurumun sorunları arasında yasal mevzuat sıkıntısının da yer aldığını ifade eden Bilgin, en kısa zamanda tüzük çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

Bilgin, 18 Haziranda gerçekleştirmeyi planladıkları koordinasyon toplantısında sorunları tartışmayı, çözüm önerileri yaratmayı, plan ve projelerini hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber