Evlendirme memurları da 3. dereceli kadroyu istiyor

Evlendirme memurları da zabıta ve itfaiye erlerine verildiği gibi kendilerine de 3. dereceli kadro verilmesini istiyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 10 Ağustos 2018 09:00, Son Güncelleme : 10 Ağustos 2018 12:04
Evlendirme memurları da 3. dereceli kadroyu istiyor

Memurlar.net iletişim kanalarına gelen bir talebi yayınlıyoruz.

Merhabalar,

Bulunduğum kurumda evlendirme memuru kadrosunda evlendirme memuru olarak görev yapmaktayım. Bildiğiniz gibi evlendirme memuru kadrosu 5 derecelik bir kadro olmasına rağmen "Evlendirme Yönetmeliği"nde de belirtildiği üzere aranan kriterler "Belediye başkanı tarafından üst düzey personel olarak görevlendirilir, Emsalleri arasında yüksek öğrenim seviyesine sahip olmak, diksiyonu emsallerine nazaran çok daha iyi olmak. vb. şartı aranmaktadır."

Kesinlikle her hafta sonu, resmi ve dini bayramlarda ve diğer tatil günlerinde düğünler olduğu için mesai dışında da evlendirme işlemleri kaçınılmazdır. Buna rağmen Maalesef 5 dereceye kadar düşebilen bir kadrodur. Öyle sanıyorum ki sayısı kadro itibariyle ülkemiz genelin de çok az olduğundan bu konu hakkında farkın dalık yaratmak pek mümkün olmamaktadır.

Örneğin 2015 yılında düzenleme yapılarak Zabıta Memuru ve İtfaiye Memurları kadroları 5'den 3 derecelik kadroya çekilmiştir. En azından buna benzer bir düzenleme evlendirme memurları içinde yapılabilir mi?

Teşekkürler, İyi günler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber