DYP ismine 'siyasi kapkaç'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2007 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilgiç, DYP'nin yeniden kurulması girişiminin arkasında Çiller'in bulunmadığını söyledi.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Nedim Bilgiç, bazı eski DYP'lilerin İçişleri Bakanlığına başvurarak DYP'yi yeniden kurma girişimlerini, ''siyasi kapkaç'' olarak değerlendirdi.

DP'nin Adıyaman milletvekili aday adayı da olan Bilgiç, yaptığı açıklamada, bazı eski partililerin DYP'yi tekrar açma girişimlerinin bir anlam ifade etmediğini belirterek, böyle bir şeyin gerçekleşmesinin de imkansız olduğunu savundu.

''Bunu ancak siyasi bir kapkaç olarak değerlendirebiliriz'' diyen Bilgiç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Tabii bu tür girişimler maalesef seviyeyi düşürüyor. Sokaklarımızda kapkaç olduğu gibi maalesef siyasette de bu tür kapkaçlar oluyor. Ancak bu girişimin herhangi olumlu bir sonucu olmaz. DYP'nin Demokrat Parti olarak adını değiştirip Anavatan Partisi ile birleşmesi aşamasında da bu tür bir girişim oldu. Bunları ciddiye almıyoruz.''

DYP'yi tekrar açmak isteyenlerin siyasette ağırlığı olanlar tarafından yönlendirilmiş olmasının da imkansız olduğunu ifade eden Bilgiç, eski DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'in girişimcileri desteklediği şeklindeki iddialara da katılmadığını belirterek, ''Tansu hanımın bu işle bir ilgisi yoktur'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber