Üniversitelerin, mezuniyet sonrası iş bulma oranları

Türkiye'nin en saygın devlet ve vakıf üniversitelerinin 2 yıldır destek verdiği, mezun deneyimlerine dayalı, CALIBRE Yükseköğretim İstihdam Endeksi-2018 sonuçları açıklandı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 13 Ağustos 2018 18:30, Son Güncelleme : 13 Ağustos 2018 22:37
Üniversitelerin, mezuniyet sonrası iş bulma oranları

Toplam 38.441 mezunun, 164 üniversite ve 321 bölüm hakkında paylaştığı veriler analiz edildi ve 75 üniversite ile 52 bölüm hakkındaki sonuçlar yayınlanmaya elverişli bulundu.

CALIBRE; farklı üniversite/bölüm mezunlarının ne kadar zamanda, ne kadar ücretle, hangi departmanlar ve sektörlerde işe başladıkları, memnuniyet ve tavsiyelerin yanı sıra mezunlar tarafından gözlemlenen öğretim kalitesi, öğretim üyelerinin yeterliliği, yabancı dil eğitimi, yurt, burs, kariyer hizmetleri, sosyal yaşam gibi birçok konuda detaylı analizler sunuyor.

Geçen yıl YÖK tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre, üniversite ve bölüm tercihinde en belirleyici etkenlerin mezuniyet sonrası iş bulma ve ücret gibi faktörler olduğu değerlendirildiğinde; bugünlerde tercih yapacak adaylar için en başarılı üniversiteler ve bölümler sıralamalarının da yer aldığı CALIBRE sonuçları, güvenilir ve değerli bir kaynak niteliğinde. Düzenli olarak ulusal ve uluslararası ölçekte başarılı kariyer organizasyonları gerçekleştiren Kariyer ve Yetenek Yönetimi Derneği tarafından düzenlenen araştırmanın amacının; tarafsız, başarıyı ödüllendiren ve fırsat eşitliğini önceleyen bir değerlendirmenin, tercih aşamasındaki genç yeteneklerin bilgisine sunulması olduğunu belirten Dernek Başkanı Doç.Dr.Salim Atay, üniversite mezunlarını da, araştırmaya (çevrim içi) katılarak deneyimlerini paylaşmaya ve yeni nesillere rehberlik etmeye davet ediyor.

CALIBRE Yükseköğretim İstihdam Endeksi iki yıldır hiçbir kurum ve kuruluştan finansal destek almadan düzenleniyor. Sonuçları ise calibre.kyyd.org.tr adresinden, ücretsiz olarak tercih aşamasındaki üniversite adaylarının, kariyerine yön vermek isteyen üniversite öğrencileri/mezunlarının ve alanda çalışan profesyonellerin faydasına sunuluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber