'30 bin Hizmetliye Memur Kadrosu' Haberi Yanlış Çıktı

31/05/2007 tarihli Yeni Şafak gazetesinde Sağlık Bakanlığında görev yapan 30 bin hizmetlinın memur kadrosuna geçirileceğine dair bir haber yer almıştır. Sağlık Bakanlığı ile Türk Sağlık Sen arasında yapılan bir toplantıya dayandırılan bu haber yanlıştır. Sağlık Bakanlığı Basın Müşavirliğince memurlar.net'e gönderilen açıklamada haberin gerçeği yansıtmadığı vurgulanmıştır. Bakanlığın resmi açıklaması için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 01 Haziran 2007 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ANKARA
31.05.2007

Aşağıdaki açıklamamızın Basın Kanunun ilgili maddeleri gereğince dava etme hakkımız saklı kalmak kaydıyla, web sayfanızda (en kısa sürede, ilgili sayfalarda ve ölçülerde) yayımlanmasını rica ederiz.

CEVAP VE DÜZELTME METNİ

Web Sayfanızda yayınlanmakta olan ?30 bin hizmetliye memur kadrosu? başlıklı haberleriniz tamamen gerçek dışı ve kamuoyunu yanlış bilgilendirici niteliktedir.

Söz konusu haberinizde; Sağlık Bakanlığı'nın 30 bini aşan hizmetli kadrosundaki sağlık çalışanına memur kadrosu vereceği belirtilmekte olup haber; taraflara sorulmadan ve bilgi alınmadan yayınlandığından gerçeği yansıtmamaktadır.

Konu ile ilgili olarak Bakanlığımız Personel Genel Müdürlüğü'nden alına doğru bilgi şu şekildedir:

Hizmetli ve yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan personelin; genel idare sınıfına geçişi Sağlık Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği gereği sınava tabidir. 190 sayılı Genel Kadro ve usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararname gereği yılda bir defa yapılan kadro ihdas-iptal çalışmaları kapsamında Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni kadrosu sayısının arttırılması planlanmıştır.

Mine TUNCEL
Sağlık Bakanlığı Basın Müşaviri


30 bin hizmetliye memur kadrosu

Sağlık Bakanlığı, 30 bini aşan hizmetli kadrosundaki sağlık çalışanına memur kadrosu verecek.

Sağlık Bakanlığı, 30 bini aşan hizmetli kadrosundaki sağlık çalışanına memur kadrosu verecek. 2 bin veri hazırlama kontrol işletmeni personeli de kadrosuna kavuşacak.

Türk-Sağlık-Sen ile masaya oturan Sağlık Bakanlığı, 30 bini aşan hizmetli kadrosundaki sağlık çalışanını, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi kılarak memur kadrosu verilmesini kararlaştırdı. Yapılan kurul toplantısına Sağlık Bakanlığı Müsteşar Vekili Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlık ederken, Bakanlık Personel Genel Müdürü Nizamettin Ekinci, Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci kararları imzaladı.

Toplantıda, ?Hizmetli kadrosunda olup Valilik-Kaymakamlık oluruyla memur veya şoför olarak görevlendirirlen personelin, Sağlık Bakanlığı Personeli görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümlerine göre memur kadrosuna atanabilmesi amacıyla kadro sayısının artırırlması yönünde çalışma yapılması? kararlaştırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber