Yerli ürüne teşvik meyvelerini verdi

İthal edilen ürünlerin Türkiye'de üretilmesine yönelik teşvikler karşılık buldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ürün başına 5 milyon TL'ye kadar destek içeren uygulamasına çok sayıda başvuru oldu. İthal ürünleri yerli ürüne dönüştürmeye çalışan 225 işletmeye ise 200 milyon TL'ye kadar destek sağlandı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 15 Ağustos 2018 08:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2018 09:03
Yerli ürüne teşvik meyvelerini verdi

Türkiye, yurt dışına bağımlılığı azaltmak için yerli ürün seferberliğine ciddi miktarda yatırım yapıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yurt dışından ithal edilen ürünleri Türkiye'de yerli üretecek olan firmalara ürün başına 5 milyon TL'ye kadar destek içeren uygulama devreye girdi. Bakanlık bugüne kadar orta-düşük teknoloji seviyesinde 3 işletmeye, orta-yüksek teknoloji seviyesinde 186 işletmeye ve yüksek teknoloji ürün üretmeye çalışan 36 işletme ile toplamda 225 işletmeye 200 milyon TL'ye kadar destek sağladı. Destek sağlanan alanların başında ise sağlık, savunma, otomotiv, elektronik geldi.

DÜŞÜKTEN YÜKSEK TEKNOLOJİ SEVİYESİNE

Bakanlık, katma değeri yüksek ürünlere öncelik tanıyor. Bu çerçevede kimyasal madde, ilaç, yarı iletken teknolojisi, elektronik ürünler, makine ile teçhizat, gıda sektörü ve otomotiv sektörüne büyük destekler veriliyor. Böylece Türkiye, ihracatını düşük ve orta düşük seviyesinden orta-yüksek ve yüksek teknolojik seviyesine yükseltecek.

268 İŞLETMEYE BULUŞ DESTEĞİ

Öncelikli teknoloji alanlarında yer alan AR-GE sonucu ortaya çıkan ürünlerde ise orta-yüksek teknoloji ürünlerinde 155 işletmeye, yüksek teknoloji ürünlerinde ise 113 olmak üzere toplamda 268 işletmeye kaynak sağlandı. Bu alanda ise yine sağlık, gıda, tarım, bilgisayar, cihaz imalatı, elektronik kart ve kimyasal ürünler yer aldı.

Ahmet Fatih Erturan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber