KPSS yönetmeliği, DPB görüşü alınmadan değiştirildi

15 Ağustos 2018 tarihli KPSS Yönetmeliği, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının görüşü alınmadan değiştirildi. Bu değişiklik gerek KPSS diğer memur mevzuatının, artık DPB veya Bir Bakanlık görüşü alınmadan değiştirilebileceği anlamına gelmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 15 Ağustos 2018 14:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2018 14:32
KPSS yönetmeliği, DPB görüşü alınmadan değiştirildi

Hem memur hem işçi hem de KPSS adaylarına yönelik olarak yürürlüğe konulmuş çok sayıda yönetmelik bulunmaktadır.

Bu yönetmeliklerin bir kısmı daha önce bazı Bakanlıkların, çoğunlukla da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının görüşü alınarak, Bakanlar Kurulu Kararıyla değiştiriliyordu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının görüşünü ise ilgisine göre ya İŞKUR'un ya da DPB'nin görüşü alınarak değiştirilmekteydi.

15 Ağustos 2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Görevlilerine İlk Defa Atanacaklar Hakkında Sınav Yönetmeliğinin değişikliğinde ise, hiçbir Bakanlığın görüşü alınmamıştır.

MEB, Cumhurbaşkanlığına yazmış ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü de talebi uygun bularak, yönetmelik değişikliği Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

Ancak bu değişikliklerin bu şekilde yapılmaya devam edilmesi halinde sorunlar oluşabilir. Zira her bir yönetmeliğin tüm geçmişini bilen ihtisas kurumları bulunmaktadır. Devlet Personel Başkanlığı bunlardan birisidir. Tüm KPSS ve memur mevzuatında ihtisas sahip olan tek kurum DPB'dir. Mevzuat değişikliklerinin daha sonra hukuksal bir sorun oluşturmaması açısından DPB'den görüş almak yararlı olacaktır.

Öğretmen adaylarının KPSS puanlarının geçerlilik süresi değiştirildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber