Botaş'ta yolsuzlukların faturası çalışanlara çıktı

Haber Giriş : 29 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşten ayrılmayı anlaşmalı olarak kabul eden personele, yaklaşık üç kat ihbar tazminatı ödenecek.

Botaş Genel Müdürlüğü'nde katrilyonluk "doğalgaz vurgunlarının" faturası, personele çıktı. BOTAŞ yönetimi, harcamaları düşürmek için bir dizi tasarruf tedbiri aldı. Ayrıca personel sayısını azaltmak için emekliliği teşvik programı uygulamaya kondu.

2 bin 910 personelin bulunduğu BOTAŞ'ta görev yapanların 569'u güvenlik personeli. Kurum personeli, diğer kamu kurumlarının aksine Emekli Sandığı'ndan değil, Sosyal Sigortalar Kurumu'ndan emekli ediliyor. Yönetim, personel sayısını azaltmak için, teşvik formülü geliştirdi.

Jeepler firmadan
Buna göre, işten ayrılmayı anlaşmalı olarak kabul eden personele, yaklaşık üç kat ihbar tazminatı ödenecek. Öte yandan, BOTAŞ'ta tasarruf tedbirleri nedeniyle, proje denetimlerinde araç sıkıntısı yaşanıyor. Kurum, araç sıkıntısını projeyi üstlenen müteahhitlere "jeep verme" şartı getirerek aştı. İhaleye kazanan firmalarla yapılan şartnamelerde, müteahhit firmaya belirli miktarda araç verme hükmü konuluyor. Bu hükme göre, firma projeyi tamamlayıncaya kadar, projeyi denetleyecek mühendislere araç tahsis ediyor. Bu kapsamda BOTAŞ'a tahsis edilen araç sayısının 200'ü aştığı bildirildi.

Telefonlar personelden
BOTAŞ yönetimi, kurumda çalışan tüm personelin özel telefon görüşmelerini de personele ödettiriyor. Bunun için personele ait telefon görüşmeleri tek tek inceleniyor. Resmi görüşmeler çıkarıldıktan sonra faturanın geri kalan kısmı, personelden tahsil ediliyor.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber