Belediye Başkanı hakkındaki bilirkişi raporu 2. kez dosyasından çalındı

Haber Giriş : 01 Haziran 2007 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Göçek eski belediye başkanının görevi kötüye kullanma davasının bilirkişi raporu esrarengiz bir şekilde dosyadan çalınınca davanın zaman aşımından düşmesi gündeme geldi. Raporun aslı bilirkişi tarafından tekrar dosyaya kurye ile gönderilerek davanın zaman aşımından düşmesi engellendi.

Göçek eski belediye başkanı ve üç çalışanının görevlerini kötüye kullanmak ve görevlerini ihmal suçundan yargılandıkları mahkemeye İstanbul'dan gönderilen bilirkişi raporu ikinci kez dosyadan çalındı.

Davayı ilginç kılan ise, zaman aşımı süresinin 5 Haziran 2007 tarihindeki duruşmada dolacak olması. Yani bilirkişi raporu bu celse de de mahkeme dosyasında olmazsa, biri halen belediyenin fen işleri müdürü olan 4 sanığın davası ortadan kalkacak.

Bilirkişi raporunun ikinci kez dosyadan çalındığı, dosyanın beş gün sonraki duruşması için incelenmesi sırasında ortaya çıktı. Fethiye 2. Asliye Ceza Mahkemesi çalışanları hemen bilirkişi raporunu hazırlayan hukukçuları aradı ve raporu yeniden istedi. Bilirkişi raporu bu sefer elden gönderdi.

Sedef ŞENKAL

Fethiye Adliyesi'nde ilginç hırsızlık. Adliyenin 2. Asliye Ceza Mahkemesi kaleminde bulunan ve Göcek eski belediye başkanı ve üç çalışanının yargılandığı dava dosyasına gönderilen bilirkişi raporları bir bir çalınıyor.

Daha önce bir kez daha dosyaya gönderilen bilirkişi raporu çalınmış, ikinci kez istenmişti. Yakın tarihte duruşması yapılan dava dosyasını hazırlamak için inceleyen adliye personeli ikinci kez gönderilen bilirkişi raporunun da çalınmış olduğunu görünce şaşkına döndü.

Olayı ilginç kılansa, davanın 5 Haziran 2007 tarihinde zaman aşımına uğruyor olması. İstanbul'daki bilirkişi heyeti üçüncü kez aynı raporun istenmesi üzerine bu kez raporu elden mahkemeye gönderdi.

DAVANIN KONUSU

Davanın sanıkları Göcek eski Belediye Başkanı Mustafa Tunç, Fen İşleri Müdürü Üstün Yörük, garaj amiri Sabit Kayacık ve Zafer Sarı isimli görevli. Davanın konusu ise görevi kötüye kullanmak ve görevi ihmal. Sanıklar 2002 yılına kadar yaptıkları işlerde kanunlara uymamak ve çıkar sağlamakla suçlanıyor. Sanıklar hakkındaki iddialar muhtelif. Bunlardan en önemlisi reklamcı Nail Keçili ve Sabah Gazetesinin eski sahibi Dinç Bilgin'in kızı ve damadına ait yat tesisine kanunsuz yapı ruhsatı verilmesi. Mahkeme iddialar hakkında karar verilmesi için dosyayı bilirkişiye göndermiş ve rapor istemiş. Bilirkişi heyetinin 4 sanık hakkındaki iddialarla ilgili kararına gelince:

1) Düdenbaşı'nda bulunan ve Durkadın Sarı' ait büfeye sanıklar tarafından yasalara aykırı olarak el konulmuştur

2) Encümen kararı olmadan satın almalar yapmak ve üst sınır olan 150 bin TL'yi defalarca geçmek

3) Belediyeye ait kamyon ve iş makinalarının kiraya verildiği ancak bunların takip edilmediği, defter tutulmadığı

4) Muhtarların ödediği su pompası ve tamerat paralarının belediye hesabına geçirilmediği

5) Belediye Başkanı Mustafa Tunç'un araç gelirlerini toplama hususunda özenli davranmadığı

6) Özel Çevre Kurulu'nun ilkelerine aykırı olarak bazı proje ve ruhsatlara göz yumulduğu, Belediye Başkanının babası Mevlüt Tunç'a ait arazilerin 1/1000'lik imar uygulamasının komşu ve emsallere göre imtiyazlı hazırlandığı, reklamcı Nail Keçili ve Dinç Bilgin'in kızı ve damadı Polley çiftinin Depe Yatçılık A.Ş'ye ait tesise kanuna aykırı yapı ruhsat izni verildiği,

7) Kanunlara göre yasak olmasına rağmen, Belediye meclis üyesi Ramazan Güneş'ten 2 milyar 975 milyon 537 TL'lik temizlik maddesi alındı.

Bilirkişi eski Belediye Başkanı Mustafa Tunç, halen Göcek Belediyesi'nin Fen İşleri Müdürlüğü görevini sürdüren Üstün Yörük, garaj amiri Sabit Kayacık ve Zafer Sarı'nın bu suçları işlediği yolundaki raporunun iki kez mahkemedeki dosyadan çalınması esrarını korurken, zaman aşımı süresinin 5 Haziran 2007'de dolacak olması nedeniyle ortaya çıkacak sonuç açık:

Sanıkları suçlu bulan rapor eğer dosyada olmazsa mahkeme ceza veremeyecek ve dava zaman aşımı nedeniyle ortadan kalkacak.

Ama bilirkişi raporu bu sefer elden yolladı. Eğer bu üçüncü rapor da 5 gün içinde dosyadan tekrar çalınmazsa Göcek'in eski belediye Başkanı ve şu andaki Fen İşleri Müdürü'nün de aralarında bulunduğu 4 sanığın bilirkişi raporunda belirtilen suçlar doğrultusunda büyük cezalar alması bekleniyor. Mahkeme kalemindeki dosyadan iki kez çalınan bilirkişi raporunu Gazeteport ele geçirdi.

gazeteport

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber