Kadın vatandaştan Baydemir'e, "ağaç kesme" azarı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 01 Haziran 2007 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİYARBAKIR'da, bu yıl 7'incisi düzenlenen Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri çerçevesinde restorasyonu çalışmalara tamalanan Dağkapı Meydanı'nın açılışı sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e kentte yaşayan bir kadın sert tepki gösterdi. Baydemir'i, ağaç katliamı yapmakla suçlayan ve ismini açıklamayan kadın, ?Benim memleketimin ağaçlarını sana kestirmem'' diyerek tepki gösterdi. Baydemir, tepkiye karşı önce sessiz kalırken, sonradan ?Yarın gel konuşalım' diye konuştu.

Dağkapı Meydanı'nın açılış törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, kapatılan DEP'in eski milletvekili Selim Sadak ve vatandaşlar katıldı. Baydemir ve Sadak davul zurna eşliğinde vatandaşlarla halaylar çekti. Törende, halkı kürtçe selamlayan Baydemir, kentlerin çeşitli özelliklerle anıldığını ve meydanların kentin aynası olduğunu belirtti. Paris'in Eyfel Kulesi ile anıldığını söyleyen Baydemir, ?Diyarbakır'da Dağkapı Meydanı'yla anılıyor. Diyarbakırımıza yakışır bir meydan yaptık. Bu kent 70 yıldır ihmal edildi. 70 yıl kurutuldu, sizlerin de desteği ile bu kenti hakettiği yere götüreceğiz'' dedi.

?SİZ ŞOV YAPIYORSUNUZ, MEMLEKETİ MAHVETTİNİZ'

Baydemir'in konuşmasının ardından yanına gelen ve ısrarla ismini açıklamayan bir kadın, Baydemir'e, ağaç katliamı yaptığı gerekçesiyle sert tepki gösterdi. Başkan Baydemir'e tarihi Hasan Paşa Hanı'ndan başlayarak 4 ayaklı minareye kadar toplam 61 ağacın neden kesildiğini sordu. Baydemir, cadde üzerinde restorasyon çalışması yapıldığını, kesilen ağaçların yerine 200 adet ağaç dikileceğini söymemesi üzerine kadın, ?Sen, benim ağaçlarımı kesemezsin, restorasyon çalışması yapsan dahi kesemezsin'' dedi. Bir anda neye uğradığını şaşıran Baydemir, ?Hanımefendi, burası yeri değil. Böyle bir etkinlikte bunları konuşmayalım, yarın yanıma gelin görüşelim, kesilen her ağacın yerine 200 tane ağaç dikeceğim'' diyerek uzaklaşmaya çalıştı. Bunun üzerine Baydemir'in elini de tutan kadın, ?Buna burada cevap ver, ben senin yanına gelmiyorum. Sen Diyarbakırlı değilsin, olsaydın tarihin önünde duran o ağaçları kesemezdin. Bizi mahvettiniz'' dedi.

Baydemir'in zor durumda olduğunu gören korumaları, kadını uzaklaştırırken, çevredekiler de şov yapmakla suçladı. Kimliği belirsiz kadın bunun üzerine, ?Ben şov yapmıyorum, Diyarbakırlı olarak ben hakkımı istiyorum. Sizler şov yapıyorsunuz, memleketimizi mahvettiniz'' diyerek uzaklaştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber