Tunceli'de terörün beli kırıldı

PKK'nın üst üste ağır darbe yediği Tunceli'de belediyenin de kayyuma geçmesiyle şehir hizmetle tanıştı. Vatandaşların huzur istediği bölgede, gelen ihbarlarla başarılı operasyonlara imza atıldı. Vali Tuncay Sonel, istihdamın arttığı şehirden Avrupa'nın 8 ülkesine ihracat yapıldığını kaydetti

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 16 Ağustos 2018 09:00, Son Güncelleme : 16 Ağustos 2018 08:55
Tunceli'de terörün beli kırıldı

Yaklaşık 1 yıl önce kayyum atanan Tunceli Belediyesi'ne Belediye Başkanvekili olarak atanan Vali Tuncay Sonel, başarılı operasyonlarla PKK'nın bölgede ağır yara aldığını söyledi. Yeni Şafak'a konuşan Vali Sonel, "Tunceli-Pülümür-Erzincan yolu için 1 milyon TL ödenek aktarıldı. Bölgeye 21 güvenlik kulesi inşa edilecek. Elazığ Kovancılar'a uzanan 57 km.'lik alan 157 kamerayla 24 saat izleniyor. Yol kesme ve araç yakmaların yaşandığı bölgede artık huzur hakim. 1 yıldır dağa çıkan gencimiz yok" dedi.

ELEBAŞLARINA MEZAR OLDU

Tunceli'de emniyet, savcılık, jandarma ve MİT'in terör unsurlarıyla etkin mücadele verdiğini belirten Sonel, "Gerçekten bu işe yüreğini koymuş bir ekip var. Tüm teknik imkanları değerlendirerek, teröristlerle mücadele ediliyor. Son 1 ayda 39, son bir yılda ise toplamda 200'den fazla terörist etkisiz hale getirildi. Tunceli, imha edilen teröristlere destek için Kuzey Irak'tan sızdığı tespit edilen sözde lider kadroya da mezar oldu" diye konuştu.

VATANDAŞ HUZUR İSTİYOR

İnsanların daha önce akşam 7'den sonra korkudan sokağa çıkamadığını anlatan Vali Tuncay Sonel, "Şimdi Tunceli gece 2'ye kadar ışıl ışıl. İnsanlar çoluk çocuk sokaklarda, parklarda" dedi. Yöre halkının huzur istediğini anlatan Sonel, şunları söyledi: "Vatandaşlarımız artık devletine güveniyor, bölgede terörist istemiyor. Son dönemki bazı operasyonlar da vatandaşların ihbarıyla gerçekleşti. Vatandaş ihbar ediyor, biz de gerekeni yapıyoruz."

ŞEHİR HİZMETLE TANIŞTI

Vatandaşların terörden arınan ortamda daha huzurlu yaşadığını söyleyen Sonel, "Belediyenin ve valiliğin kapılarını vatandaşa sonuna kadar açtık. Yıllardır faaliyete geçmeyen projeleri hayata geçirdik. Kent meydanı ve yer altı çarşı düzenlemesi, 200 bin metrekare peyzaj uygulaması, güneyden getirilen deniz kumuyla özel yüzme plajları yapıldı. Munzur Nehri'nde gondollar yüzüyor. Yılda 950 bin ton sıcak asfalf dökümü yapıldı. Evde sağlık hizmetleri hız kazandı" dedi. Vali Sonel, bir festival için harcanması planlanan 1 milyon 848 bin TL'yi üniversite okuyan Tuncelili öğrencilere bursa dönüştürdüklerini söyledi.

Aybike Eroğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber