Adana'da FETÖ sanığı eski 18 asker hakim karışısında

Adana'da, örgüt mahrem imamlarıyla ankesörlü hatlar üzerinden ardışık arama yöntemiyle iletişim kurdukları iddia edilen 17'si tutuklu 18 eski astsubayın yargılanmasına başlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2018 16:35, Son Güncelleme : 16 Ağustos 2018 18:25
Adana'da FETÖ sanığı eski 18 asker hakim karışısında

Adana'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgüt mahrem imamlarıyla ankesörlü hatlar üzerinden ardışık arama yöntemiyle iletişim kurdukları iddia edilen 17'si tutuklu 18 eski astsubay hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar ve tutuksuz sanık M.K. ile avukatları katıldı.

Sanık R.O. savunmasında, 2006 yılında örgüte ait evlerde ders çalışmaya gittiğini ve sohbet toplantılarına katılmaya başladığını söyledi.

Astsubaylık görevine başlayınca toplantılara katılmayı sürdürdüğünü belirten R.O. şöyle devam etti:

"Örgüt içerisinde sohbet toplantısı yapacak olan şahıs, ankesörlü telefon üzerinden iletişim kurarak bizi çağırıyordu. Bu yöntemle tarih, gün ve saat söyleniyordu. Sabit hat üzerinden beni arayan şahıs K.K'dir. FETÖ'nün başka bir iletişim kurma yöntemi olan 'çağrı bırakma' sistemine ben maruz kalmadım. Sohbet toplantılarında, sohbet hocası tarafından FETÖ'nün yayınları okunurdu. 2015 yılına kadar bu toplantılara katıldım. Keşke bu sinsi yapıyla tanışmasaydım. Pişmanım, tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum."

S.Ş. ise örgütle sekizinci sınıfta öğretmeni tarafından tanıştırıldığını ve yapı içinde "Murat" kod adını kullandığını ifade etti.

FETÖ'nün örgüte bağlılığı artırmak için sürekli anlatımlarda bulunduğunu dile getiren sanık S.Ş, "Bu örgüt sürekli kendi yöntemlerine dini bir gerekçe uyduruyordu. Ardışık arama yöntemiyle 14 defa arandım. Tüm bildiklerimi mahkemeye sunduğum dilekçemde de anlattım. Tahliyemi istiyorum.'' dedi.

Diğer sanıklar da haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, delillerin sanıkların lehine değişme durumu, tutuklulukta geçirilen süre ve savunmaların alınmış olması hususlarını dikkate alarak tutuklu sanıkların tamamının adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağıyla tahliyesini kararlaştırarak duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber