'Allah'a şükür yanlış üniforma giymiş kimse görmedim'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: - "Bir sevincim, bir mutlulugum var ki onu da burada paylaşmak isterim. İcişleri Bakanlıgım suresince katıldıgım onlarca mezuniyet toreninin hicbirinde Allah'a şükür yanlış uniforma giymiş bir kardeşimi görmedim"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2018 21:02, Son Güncelleme : 16 Ağustos 2018 22:27
'Allah'a şükür yanlış üniforma giymiş kimse görmedim'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bir sevincim, bir mutlulugum var ki onu da burada paylaşmak isterim. İcişleri Bakanlıgım suresince katıldıgım onlarca mezuniyet toreninin hicbirinde, Allah'a şukur yanlış uniforma giymiş bir kardeşimi gormedim." dedi.

Soylu, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Stadyumu'nda düzenlenen jandarma ve sahil güvenlik sınıfı sözleşmeli/muvazzaf subay öğrencilerinin diploma törenine katıldı.

Bu mesleğin, tehditlerin savuşturulmasıyla ilgili olduğunu belirten Soylu, bu mesleğin, tek tek gun sayıp, omuzlarındaki yıldızların veya şeritlerin, gogüsteki brovelerin artmasını bekleyerek tatmin olunacak bir meslek olmadığını söyledi.

"Bir sevincim, bir mutlulugum var ki onu da burada paylaşmak isterim. İcişleri Bakanlıgım suresince katıldıgım onlarca mezuniyet toreninin hicbirinde, Allah'a şukur yanlış uniforma giymiş bir kardeşimi gormedim." diyen Soylu, "Helal sut emmiş cocuklar gordum. Gozleri cakmak cakmak, yuregi vatan sevgisiyle dolu aslanlar gordum. Çok şukur ki bugun bu alanda da sizleri oyle gordum." diye konuştu.

Süleyman Soylu, tehdidin cok olduğunu ama her gecen gun guclendiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Terorun, uyuşturucunun, asayiş hizmetlerinde suclunun her turlusuyle topyekun mucadele ediyoruz. Bugun tegmen rutbesiyle mezun olacak 636 kardeşimizin arasında havacılık grubunda egitim almış arkadaşlarımız var. İnşallah bunların sayılarını daha da artıracagız. Çunku insanlı ve insansız hava gucumuze ciddi yatırımlar yapıyoruz. Bu yıl jandarmamıza 3 atak helikopteri aldık. 6 taktik İHA'mız vardı, bu sayıyı 20'ye cıkarttık. Aynı şekilde Sahil Guvenlik Komutanlıgımıza da hava aracı alımlarımız oldu ve bu yatırımlardan cok olumlu neticeler alıyoruz. Personel kapasitemizi de onemli olcude artırdık."

- "Çocuklarınızın uzerinden ellerinizi asla cekmeyin"

Yeni mezun subayların ailelerine teşekkür eden Soylu, şöyle devam etti:

"Allah sizlerden razı olsun. Bu guzel evlatları yetiştirdiniz, getirdiniz devlet hizmetine teslim ettiniz. Artık birlikte koskocaman bir ailenin uyeleriyiz. Aileler, çocuklarınızın uzerinden ellerinizi asla cekmeyin. Unutmayın, onların en buyuk komutanı, en rutbeli komutanı sizlersiniz. Bir yanlışlarını gordugunuzde ilk once uyaracak, dustur verecek olan yine sizlersiniz. Hepinize tekrar tesekkur ediyor ve sizleri de tebrik ediyorum."

Yeni mezunlara da seslenen Soylu, şunları söyledi:

"Aranızda muvazzaf olanlar da var ama nihayetinde onlar da meslegin farklı bir basamagına cıkmış oluyorlar. Konuşmamın başından beri size sorumluluklarınızı anlatmaya calıştım ama bir de kendi ic dunyanızla mesleginizin çatıştıgı alanlar vardır. Genç arkadaşlarım, bu meslegi kanunla ve vicdanla yapmak zorundasınız. İkisinden biri eksik olursa topal kalırsınız. Başarısız olursunuz. Eliniz, kanun dışı hicbir işe gitmesin. Karşılıgı ne olursa olsun gitmesin. Vicdanınızı da asla kaybetmeyin. Elinizde silah olacak, emir ve komuta gucu olacak. Eger vicdanınızı kaybederseniz, merhametinizi kaybederseniz, zalimlerden olursunuz."

Soylu, bugün Adıyaman'da sehit olan askerlere de rahmet diledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu memleketin üzerine, milletimize büyük oyunlar oynamaya çalıştılar. Ne olursa olsun, bilmenizi istiyorum. Bu oyunları bitirmek için bir taraftan demokrasiyle bir taraftan hukuk devletiyle bir taraftan da yetişen şu evlatlarla yemin ettik, ant içtik, diz çökmeyeceğiz. Bu coğrafyaya uzanan tüm hain ellere gereğini yerine getireceğiz." dedi.

Soylu, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Stadyumu'nda düzenlenen jandarma ve sahil güvenlik sınıfı sözleşmeli/muvazzaf subay öğrencilerinin diploma törenine katıldı.

Son üç gündür katıldığı programlarda, goc, teror, uyuşturucu, bunların uluslararası boyutları, maruz kaldıkları cifte standart, dunyada 21. yuzyılın yuzlerine tokat gibi carptıgı vahşi bir medeniyet anlayışı meselelerinden bahsettiklerini söyledi.

Beytepe Şehit Korgeneral İsmail Selen Kışlası'na girerken, gördüğü bir ibarenin kendisine bütün bu meselelerinin özetini, çok farklı bir yönünü, farklı bir şekilde anlattığını belirten Soylu, "Kışlamızın ismi, Şehit Korgeneral İsmail Selen. Dikkat edin, şehit korgeneral. Bu ulkenin birligine, beraberligine kasteden, taşeron terorist organizasyonların eliyle şehit edilmişti. Selefi olan Korgeneral Hulusi Sayın da aynı şekilde şehit edilmişti. Eşref Bitlisler, Aydogan Aydın Paşa ve digerleri." diye konuştu.

Hepsinin isminin başında bir şehit payesi ve bir general rutbesi olduğunu dile getiren Soylu, şunları kaydetti:

"Tug, tum, kor, or, albay, yarbay, binbaşı, yuzbaşı, tegmen, hepsinden var bizde. Çanakkale'de boyleydi, Kurtuluş Savaşı'nda da boyleydi, bugun de boyle. Bilesiniz ki bu memlekete had bildirmeye çalışanlara karşı 80 milyon aynı inançla, kararlılıkla Allah'a şükür böyledir. Tarzları, goruşleri, duşunceleri farklı olabilir ama nihayetinde vatan, bayrak ve millet icin calışılacak ve şehadet soz konusu oldugunda rutbeye bakılmadan, o şerbet icilecek. Er veya korgeneral, çavuş veya orgeneral. Hic fark etmeyecek. Mesele, bu uniforma icinde rezil olmamaktır. 15 Temmuz'da oldugu gibi bir gece ansızın, aklı karışmışların talimatına uyup da bu millete silah cekerek rusva olmamaktır. Vatandaşın ustune tank surup, bomba atarak kepaze olmamaktır. Mesele, bu millete degil, bu millet icin silah cekmektir. Bu millet icin gogsunu bu uniforma icinde siper edebilmektir. 11 aylık bebekle annesini katleden hainlerin uzerine gidebilmek. Bugun Adıyaman'da şehit olan, 3'ü kazaen, biri el yapımı patlayıcıyla şehit oldu. O teroristin uzerine gidebilmek, Kato'da, Gabar'da ay yıldızlı bayragın dibinde yatabilmektir. İşte bu kapılara bu isimler boyle yazılır. Bu milletin gonlune isimler boyle yazılır. Bu memleketin üzerine, milletimize büyük oyunlar oynamaya çalıştılar. Ne olursa olsun, bilmenizi istiyorum. Bu oyunları bitirmek için bir taraftan demokrasiyle bir taraftan hukuk devletiyle bir taraftan da yetişen şu evlatlarla yemin ettik, ant içtik, diz çökmeyeceğiz. Bu coğrafyaya uzanan tüm hain ellere gereğini yerine getireceğiz."

- "Paramızla satmadıkları silahları teroristlere hibe ediyorlar"

Bakan Soylu, 3 gundur bir dunya duzenini ve bir mucadeleyi anlattığını ifade etti. Bugunku dunya duzenini idare etmeye calışanların kimseye acıması olmadığına dikkati çeken Soylu, şöyle devam etti:

"Dunya kamuoyu diye bir şeyden kimse medet ummasın. Vardır ama yoktur. Uluslararası normlar, adalet divanları, barış gucleri. Vardır ama yoktur. Varsa bile herkese yoktur. Adamlar bize paramızla satmadıkları silahları, PKK'lı, YPG'li teroriste hibe ediyorlar. Normal vatandaşa vermedikleri oturum hakkını, vatandaşlık hakkını, kırmızı bultenle aranan teroristlere veriyorlar. Caddelerinde aclıktan olseniz bir lokma ekmek vermezler, PKK'nın dag kadrosuna dernekler uzerinden milyon dolarlar gonderiyorlar. İlim tahsil ettiriyorlar, laboratuvarları yapıyorlar, o laboratuvarlarda kanser ilacı yapmak yerine uyuşturucuların en olumcullerini yapıp, edip dunyaya satıyorlar."

- "ABD guya barış, demokrasi ve zenginlik getiriyordu"

Soylu, ABD 2002'de Afganistan'a mudahale ederken 17 bin hektar afyon ekilen tarla olduğunu, bugun ise 328 bin hektarda afyon ekimi yapıldığını anlattı.

ABD'nin guya barış, demokrasi ve zenginlik getirdiğini aktaran Soylu, şunları söyledi:

"Ülkeleri fakirleştiriyorlar, kaynaklarını yagmalıyorlar, uyuşturucu gonderip uyuşturuyorlar, egitmen gonderip terorist yetiştiriyorlar, kendileri icin savaştırıyorlar. Terorle, ic savaşla insanları goce zorluyorlar, sonra sahillerine yanaşan gocmen botlarını kurşunlayıp denizin dibine yolluyorlar. Ruh hastası bir dunya duzenini, sırf para ve guc elde etmek ugruna, bir zihniyetle beraber kan ve gozyaşıyla imar etmeye calışıyorlar. Kusura bakmayın, biraz sert bir fotoğraf oldu ama buradaki genc subay kardeşlerime nasıl bir sorumluluk yuklendiklerini acık ve basit olarak ancak bu şekilde anlatabilirdim."

Bakan Soylu, subayların, butun bu tablonun tam ortasında duran, insanlık icin ve kendi bekası icin bir şeyler yapmaya, vicdanının sesine kulak vermeye calışan bir milletin, tam da bu meselelerin gobegindeki kolluk gucunde gorev almak üzere olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından dereceye giren teğmenlere protokol üyelerince diplomaları verildi.

Törene, İçişleri Bakan Yardımcıları Muhterem İnce, Mehmet Ersoy, Tayyip Sabri Erdil, Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Ahmet Kendir, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu ile teğmenlerin aileleri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber