İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

AK Parti'den belediyelere yazılım uyarısı

AK Parti Genel Merkezi, belediye başkanlarına yazılı metin yollayarak şu uyarılarda bulundu

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 17 Ağustos 2018 09:23, Son Güncelleme : 17 Ağustos 2018 09:46
AK Parti'den belediyelere yazılım uyarısı

Belediyelerimiz, lisans ücreti ödenen yabancı menşeli yazılımlar yerine lisans ücreti ödenmeyen, yerli ve milli yazılımımız PARDUS'a geçmeli. Elektronik cihazlar, cep telefonları, bilgisayar ve diğer teknolojik cihazlarda yerli üretim veya yerli marka tercihine özen gösterilmeli. Yabancı ürün seçeneğinde, başta ABD olmak üzere vatanımıza siyasi ve ekonomik tehdit uygulamaya çalışan ülkelerin ürünleri dışındakiler tercih edilmeli.

Yapı, tesis, imalat, ikmal, tamir, bakım, asansör, havalandırma, ısıtma ve soğutma sistemlerinde, iş makineleri, temizlik ürünleri, robotları ve yükleyicilerde KİK ilgili tebliğler doğrultusunda yerli ürün veya markalar tercih edilmeli. Yabancı ürün alım zaruretinde ise ABD ürünlerinden kaçınılmalı.

EFT, Havale, Kambiyo, kredi, gibi işlemler tamamen TL cinsinden gerçekleştirilmeli. Belediye şirketleri zorunlu olmadıkça dövizle işlem yapmamalı.

Belediye ve İştiraklerine ait sosyal tesis ve işletmelerde gıda - içecek ürünleri yerli olmalı. Tasarruf tedbirlerine azami riayet edilmeli. Hiçbir gerekçeyle binek aracı alım ve kiralaması yapılmamalı, mevcut hizmet araçlarının iş dışında kullanımı kesinlikle önlenmeli.

Yeni hizmet binası yapım ve kiralaması ve var olan binaların zorunluluk içermeyen büyük tadilat/tamiratı yapılmamalı.

Sosyal medya kullanımı, teşviki kapsamında herhangi bir bütçe tahsisi yapılmamalı, var olanlar dondurulmalı. Acil ihtiyaç gerekmedikçe mobil cihazlarda yenilemeye gidilmemeli

Belediye çalışanları, meclis üyeleri ve diğer kişilerle yurt dışına gezi içerikli seyahat programları yapılmamalı

Belediyelerimiz düzenledikleri programlarda eğlence türü etkinliklerden kaçınarak yerine kültür sanat içeren etkinlikleri tercih edilmeli.

Damla Peker

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber