Velilere 'zorunlu bağış' ve 'kayıt parası' konusunda uyarı

Haber Giriş : 01 Haziran 2007 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Eğitim-Sen, Türkiye genelinde ilköğretim okullarına bugünden itibaren internet üzerinden kayıtların başladığını belirterek, velileri ?zorunlu bağış? ve ?kayıt parası? vermemeleri konusunda uyardı.

Eğitim-Sen, ilköğretim okullarına bugünden itibaren internet üzerinden kayıtların başlayacağının duyurulduğunu belirterek, velileri ?zorunlu bağış? vermemeleri konusunda uyardı.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaattin Dinçer, konuyla ilgili basın açıklamasında, kayıt sırasında velilerden zorunlu bağış istendiğini belirtti. Türkiye genelinde ilköğretim okullarında kayıtların bugün başlayacağına dikkat çeken Dinçer, ?Geçtiğimiz yıl, velilerden alınan kayıt paralarının önüne geçmek iddiasıyla tüm Türkiye'de internet üzeriden kayıt sistemi uygulaması başlatılmıştır. Ancak geçtiğimiz yıl internet üzerinden kayıt sistemi uygulamasında yaşanan sorunlar, ?zorunlu bağış' ve ?kayıt parası' gibi sorunların bu yıl da devam edeceğinin işaretlerini vermektedir? dedi. Dinçer, açıklamasında şunları dile getirdi:

EĞİTİMİ PARALI HALE GETİREN PARTİLERE OY VERMEYİN

?Eğitim Sen olarak tüm öğrenci velilerine sesleniyoruz: Başta eğitim ve sağlık hakkı olmak üzere, tüm kamu hizmetlerini ticarileştiren, eğitimi, sağlığı ve diğer kamu hizmetlerini paralı hale getiren, kamu okullarını sorunlarıyla baş başa bırakıp, özel okulları kurtarma telaşına düşen partilere oy vermeyin! Parasız eğitim ve sağlık hakkını ortadan kaldıran, halkın temel haklarını kullanmasını engelleyen partilere tepkinizi bu partilere oy vermeyerek gösterin. Aksi takdirde hepimiz için yarın, bugünden daha zor olacaktır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber