Emekli subaylardan Erdoğan'a eleştiri

Haber Giriş : 01 Haziran 2007 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Emekli Subaylar Derneği Genel Başkanı Emekli Tümgeneral Rıza Küçükoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi'ne yönelik ifadelerini üzüntüyle karşıladıklarını bildirdi.

Küçükoğlu, yazılı açıklmasında terör konusu dururken Başbakan Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi'nin TBMM'deki 367 oy konusundaki kararına ilişkin ?Bu karar ileride mutlaka yargılanacaktır. Yüz karası bir karardır? dediğini anımsattı. Küçükoğlu ?Bu değerlendirmeleri üzüntüyle karşılıyoruz. Başbakanın en seçkin yargı kuruluşumuz olarak yer alan Anayasa Mahkemesine yönelik bu ifadeleri açıkça nezaket ve saygı sınırlarını zorlayıcı bir görünüm oluşturmaktadır ve Cumhuriyetimizin temel nitelikleri arasındaki hukukun üstünlüğü kavramıyla uyuşmamaktadır. Bu gibi söylev ve demeçlerin basınımızda yer alması ve Kuzey Irak sorunu, terör tehdidi dururken bu konulara yönelmeleri büyük bir yanlıştır? dedi.

Önceliğin vatanın parçalanmasını ve Cumhuriyetin temel değerlerinin yıpratılmasını önlemek olduğunu belirten Küçükoğlu, dünyanın hiçbir yerinde terör örgütlerinin yıkıcı ve bölücü faaliyetlerini basın yayın aracılığıyla duyurma ve bu çabalarını sürdürme özgürlüğüne sahip olmadıklarını bildirdi.

Küçükoğlu, bölücü terör örgütünün basın yayın organları vasıtasıyla yapmış olduğu duyuru ve açıklamaların engellenmesinin ve bu hususta ülke çapında meydanlarda Türk'ün aydınlık ve cesur gücünü göstermenin zorunlu hale geldiğini anlatırken terörle daha etkin mücadele için yeni yasal düzenleme istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber