Bayram öncesi ailelere kayıp çocuk uyarısı

TÜRKİYE'nin en büyük sorunlarından biri olan 'kayıp çocuklar'la ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde 81 ilde çalışma yürütülüyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Ağustos 2018 07:30, Son Güncelleme : 20 Ağustos 2018 07:14
Bayram öncesi ailelere kayıp çocuk uyarısı

TÜRKİYE'nin en büyük sorunlarından biri olan 'kayıp çocuklar'la ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde 81 ilde çalışma yürütülüyor. En çok kayıp çocuk olaylarının bayram tatillerinde yaşandığına dikkat çeken EGM yetkilileri, anne-babalara "Çocuğunuzun fotoğraflarını ismiyle birlikte sürekli sosyal medyada paylaşmayın. Bayram harçlığı verme bahanesiyle yanına yaklaşan yabancılardan uzak durmasını öğretin" uyarısında bulundu.
KRİTİK SÜRE 24 SAAT
Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre: Kayıp çocukların bulunmasındaki en başarılı çalışma, EGM'nin 2014 yılında devreye soktuğu 'Kayıp Alarmı Projesi' oldu. Daha önceki uygulamada emniyet birimleri kayıp için başvuruya gelen ailelere 24 saat geçmesi gerektiğini belirtip kayıt oluştururken, projeyle bu uygulamadan vazgeçilerek anında kayıtlar tutulmaya başlandı. Kaybolan kişi ile ilgili 24 saat bekleme gereksinimi duymadan güncel fotoğrafı, eşkali, adresi, kaybolduğu nokta polis tarafından 'Kayıp Alarmı Projesi'ne giriliyor. Kaybolan çocuk veya kişinin bilgileri kaybolduğu bölgedeki tüm GSM abonelerine mesaj olarak gönderiliyor. Kaybolan çocukların bulunması için en kritik süre ise ilk 24 saat. Yapılan çalışmalarda genelde çocuklar kaybolduktan sonraki 24 saat içinde bulunurken bu süreden sonra ise çocuğa ulaşılması zora giriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber