İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kalın'dan Büyükelçi saldırısı açıklaması: Bu açıkça bir kaos yaratma girişimidir

ABD büyükelçiliğine yapılan saldırıyı kınayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Bu açıkça bir kaos yaratma girişimidir. Türkiye güvenli bir ülkedir ve bütün yabancı misyonlar kanunların güvencesi altındadır. Olay soruşturulmaktadır ve en kısa sürede aydınlatılacaktır" ifadesini kullandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2018 12:59, Son Güncelleme : 20 Ağustos 2018 13:01
Kalın'dan Büyükelçi saldırısı açıklaması: Bu açıkça bir kaos yaratma girişimidir

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD büyükelçiliğine yapılan saldırıyı Twitter adresinden kınadı:

"ABD büyükelçiliğine yapılan saldırıyı kınıyoruz. Bu açıkça bir kaos yaratma girişimidir. Türkiye güvenli bir ülkedir ve bütün yabancı misyonlar kanunların güvencesi altındadır. Olay soruşturulmaktadır ve en kısa sürede aydınlatılacaktır."

Can kaybı veya yaralanmanın olmadığını belirterek, bu saldırının açık bir provokasyon olduğunu vurgulayan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de, partisinin Adana İl Başkanlığından düzenlediği basın toplantısında, "Şundan hiç kimsenin kuşkusu olmaması gerekir; Türkiye'de görev yapan yabancı misyonlar, büyükelçilikler, devletimizin güvencesi altındadırlar. Diplomatik faaliyetini yürütenler, milletimizin misafiridirler. Her türlü güvenliklerinin sağlanması konusunda azami hassasiyet gösterilecektir. Türkiye güvenli bir ülkedir" dedi.

Elçilikten teşekkür

ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinden, "Bu sabahın erken saatlerinde ABD Büyükelçiliğinde bir güvenlik olayının gerçekleştiğini teyit edebiliriz. Herhangi bir yaralanmayla ilgili herhangi bir raporumuz yok ve ayrıntıları araştırıyoruz. Türk ulusal polisine hızlı yanıtları için teşekkür ediyoruz" açıklaması yapıldı.

Sabah 5'te ateş açıldı

Ankara Valiliği'nden Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliğine silahlı saldırı haberlerine ilişkin yapılan yazılı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"20.08.2018 günü saat 05.30 sularında, Atatürk Bulvarı üzerinde seyreden beyaz renkli bir araç içinden, kimliği henüz tespit edilemeyen şahıs veya şahıslar tarafından, ABD Büyükelçiliği nizamiyesine doğru 6 el ateş edilmiştir.

Yapılan ilk incelemeler sonucunda, 3 adet merminin demir kapıya ve camlı bölüme isabet ettiği, herhangi bir can kaybının olmadığı anlaşılmıştır.

Olaya ilişkin çalışmalar devam etmekte olup, gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber