İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Çeşme'ye nüfusunun 25 katı ziyaretçi

İzmir'in gözde tatil mekanı Çeşme ilçesine 1 milyondan fazla kişinin gelmesi bekleniyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2018 13:39, Son Güncelleme : 20 Ağustos 2018 13:41
Çeşme'ye nüfusunun 25 katı ziyaretçi

Ramazan Bayramı'nda 800 bin kişinin ziyaret ettiği ilçede Kurban Bayramı'nda 1 milyondan fazla tatilcinin gelmesi bekleniyor.

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı (ÇEŞTOB) Yakup Demir, "Otellerimiz bayram tatilinden bir ay önce doluluğa ulaştı.

Bayram süresince Çeşme'nin 1 milyon kişiye misafirperverlik yapacağını ümit ediyoruz. Çeşme'nin nüfusu 41 bin civarında bu nüfusun 25 katı kadar ziyaretçi kabul ediyor" dedi.

Demir, ilçeye giriş yapan tatilcilerin yoğunluğu nedeniyle özellikle cumartesi günü İzmir-Çeşme Otoyolu'nda trafiğin durma noktasına geldiğini bu nedenle misafirlerin konaklayacakları mekanlara ulaşmakta güçlük çektiğini ifade etti.

Yerli ve yabancı turistlerin ilçelerine gösterdiği rağbetten dolayı çok mutlu olduklarını kaydeden Demir, şunları söyledi: "Amacımız Çeşme'ye daha çok insanın gelmesi değil, bu gelenlerin her şekilde Çeşme'ye tekrar tekrar gelmeleri ve onlara Çeşme'yi sevdirmek istiyoruz. "Air Arabiya" İzmir'e haftada 3 sefer yapmaya başladı. Bağlantı uçuşlarıyla İzmir'e Uzakdoğu ülkeleri başta olmak üzere, Çin, Malezya, Nepal'den, Kazakistan ve Rusya'dan gelen yabancı turistleri görmeye başladık."


Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler de 2018'de 40 milyon turist hedefine yaklaşıldığını, "2023 yılında 50 milyon turist, 50 milyar dolar gelir" hedefinin yakalanacağını kaydetti.

Ege'deki konaklama alanlarının yüzde 100 doluluk oranını yakaladığını ifade eden İşler, şunları aktardı: "Kuzeyden güneye, pansiyonlar ve butik otellerden beş yıldızlı otellere Ege'deki turistik tesisler yüzde 100 doluluk oranını yakaladı.

Dokuz günlük tatilde 5 milyon kişinin seyahat edeceğini, ekonomiye 9 milyar liralık canlılık katacağını tahmin ediyoruz.

Yerli turistin tatil için önceliği yine yurt içi özellikle Ege oldu."


Tatil için Fransa'dan Türkiye'ye gelen 49 yaşındaki Veronique Gökgürler, Çeşme'yi çok sevdiğini, her yaz tatil için ilçeye geldiğini söyledi.

Gökgürler, "Çeşmeyi çok özledim, birbirinden güzel kumsalları ve restoranları var. Artık buraya gelmeye alıştım. Alaçatı güzel, bol bol dolaşıyoruz" dedi.

Tatili annesiyle gelen 21 yaşındaki Claire Gökgürler de Çeşme'de huzur bulduğunu belirterek, Fransa'daki arkadaşlarını Türkiye'ye tatil yapmaya davet ettiğini dile getirdi.


TATİLCİLERİN GÖZDESİ: ALAÇATI

Hava sıcaklığının 35 dereceyi ulaştığı ilçede vatandaşlar gündüzleri plajlarda ve havuzlarda serinlerken, akşamları da ilçenin tarihi mekanlarında gezmeyi tercih ediyor.

Tatilcilerin yoğun ilgi gösterdiği yerlerden birisi de Alaçatı Mahallesi oldu. Yoğun ilgi nedeniyle mahallenin girişinde uzun araç kuyrukları oluşuyor.

Beldenin simgelerinden biri olan yel değirmenlerini gezen tatilciler, güneşin batışını izleyip fotoğraf çekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber