Cep telefonu ve kontör dolandırıcılığı yapan şebeke çökertildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2007 22:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CEP TELEFONU VE KONTÖR DOLANDIRICILIĞI YAPAN ŞEBEKE ÇÖKERTİLDİ

- KENDİLERİNİ SAHTE SIFATLARLA TANITIP KONTÖR TRANSFER ETTİKLERİ BELİRLENEN 39 KİŞİ YAKALANDI

AHMET BAĞIŞ

ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa'da haksız yere kontör transfer etmek suretiyle dolandırıcılık yaptıkları belirlenen çok sayıda kişi yakalandı.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde, Vodafone GSM şebekesinin 'Aran-kontör kazan' uygulamasını fırsat bilerek; kendilerini polis, hakim, istihbaratçı ve çeşitli sıfatlarla tanıtıp, haksız yere kontör transfer ettikleri belirlenen 39 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Akçakale Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bilgisi dahilinde eş zamanlı olarak 40 iş yeri ve 5 evde yapılan aramalar sonucunda, 60 adet cep telefonu, 120 adet sim kart, şu ana kadar çözümlenmiş 37 bin 904 transfer edilmiş kontör, 3 adet sustalı bıçak, 1 adet kuru sıkı tabanca, kaçak olarak yurda sokulmuş 550 paket sigara, 3 adet hafıza kartı ve sahte abonelikte kullanılan 19 adet nüfus sureti ile birlikte 5 kişi, kontör dolandırıcılığından ise 34 kişi olmak üzere, toplam 39 kişi

gözaltına alındı.

Savcılıkta yapılan sorgulama sonunda 11 kişi, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Yapılan duruşma sonunda 3 kişi tutuklanarak, cezaevine konuldu.

Akçakale Cumhuriyet Savcılığı'nca sim kart çözümlenme soruşturmasına devam edildiği belirtilirken, kontör dolandırıcılığıyla ilgili olarak Akçakale Emniyet Müdürlüğü'ne 100'ün üzerinde şikayet yapıldığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber