İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Trabzon'u sağanak vurdu, Meteoroloji'den uyarı geldi

Trabzon'da şiddetli yağış sebebiyle yaşanan heyelanda Akçaabat-Düzköy karayolu çift yönlü ulaşıma kapandı. Bazı bölgelerdeki binaların giriş ve zemin katlarını su bastı. Turistlerin ziyaret ettiği Sera Gölü, şiddetli yağışın getirdiği çöp ve molozlarla kaplandı. Bu arada Meteoroloji'den Trabzon'un doğu ilçeleri, Rize ile Artvin'in kıyı kesimleri için kuvvetli yağış uyarısı geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2018 19:14, Son Güncelleme : 22 Ağustos 2018 19:20
Trabzon'u sağanak vurdu, Meteoroloji'den uyarı geldi

Şehir merkezi ve ilçelerde etkili olan şiddetli yağış yüzünden Akçaabat-Düzköy karayolunun Alsancak mevkisinde heyelan meydana geldi.

Yamaçlardan yola akan toprak birikintisi ve kaya parçaları dolayısıyla yol çift yönlü ulaşıma kapandı. Karayolları, belediye ve ilgili kurumların ekipleri yolun ulaşıma açılması için çalışma başlattı. Kentteki yağış dolayısıyla bazı binaların giriş ve zemin katlarını da su bastı. Ekiplerce söz konusu binalara dolan suların tahliyesi için başlatılan çalışmalar sürüyor.

KAPANAN YOL ULAŞIMA AÇILDI

Kentte sabah saatlerinde etkili olan sağanağın sel ve heyelanlara neden olması sonucu kapanan Düzköy-Akçaabaat karayolu, bölgeye sevk edilen iş makinesi ile karayolları ekiplerinin çalışmaları sonucu yeniden ulaşıma açıldı.

OKULU SU BASTI, ARŞİV SULAR ALTINDA KALDI

Akçaabat ilçesinde de etkisini gösteren yağış, Derecik Mahallesi'nde de sel ve taşkınlara yol açtı. Yağış sonucu yamaç alandan akan sel sularıyla mahalledeki Derecik Anadolu Lisesi'ni su bastı. Okulun bahçesi su nedeniyle göle dönerken, okul içerisinde arşiv odasında yer alan evrak ile birçok dokümanlar da su altında kaldı. Okulun kilitli olan kapısı içeride su birikintisi nedeniyle açılamadı. Bölgeye gelen ekipler, iş makinesiyle kapıyı kırarak okul içine dolan suyu tahliye etti.

Okulun aile birliği başkanı Orhan Kuvvet, yağışın aniden başladığını belirterek "Sabah hava iyiydi. Fakat sonrasında 90 yılında buradaki seli aratmayacak şekilde yağmur başladı. Okulumuzun ek binasında tamamen boşaltmadığımız, okul arşivlerinin yer aldığı bölümü su bastı. Arşiv bölümü tamamen sular altında kaldı: Çok şükür o esnada okulda kimse yoktu" dedi.

''ALANDAN UZAKLAŞTIK''

Yöre sakini Mümtaz Öztürk de su birikintilerinin yarım metreyi bulduğunu ifade ederek, "Sabah saatlerinde yağış başladı ve hızlandı. Yukarıdaki dereden akan sular bulunduğumuz bölgeye aktı. Menfezler tıkandı. Su birikintisi yarım metreyi buldu. Tedbir alarak, alandan uzaklaştık" diye konuştu.

Bölgede sel sularının sürüklediği toprak, ağaç ve balçıkla kaplanan ilçede Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne ait iş makineleri ve ekiplerce başlatılan temizleme çalışmaları sürüyor.

BELEDİYE BAŞKANI: CAN VE MAL KAYBIMIZ YOK

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kentte sel ve heyelanlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Trabzon'un ciddi şekilde sağanak yağışa maruz kaldığını ifade eden Gümrükçüoğlu, ''Şükürler olsun ki herhangi bir can kaybı olayı yaşanmamıştır. Akçaabat, Yomra, Arsin ve Sürmene ilçelerimiz sağanak yağıştan en çok etkilenen ilçelerimiz durumundadır. Bazı mahallelerimizde su taşkını ve heyelan olayları yaşanmıştır. Ekiplerimiz tüm noktalara anında müdahale etmiştir. Kapanan tüm yollarımıza müdahale edilmiş olup gerekli çalışmalar ivedilikle yapılmaktadır. Gerekli tedbirler alınmıştır'' dedi.

DERECİK'TE EVLERİ SU BASTI

Derecik Mahallesi'nde sağanak yağışla birlikte oluşan selde bazı evlerin zemin ve bodrum katları su altında kaldı. Vatandaşlar kendi imkanları ile evlerinde temizlik çalışması başlattı.

Evini su basan Şahinaz Turan, temizlik çalışması yaparken, 60 yıldır böyle bir olay görmediğini söyledi. Turan, "Yoğun yağış olduğunda duvarı kırdık suyu oradan akıttık. Daha önceden de sel oldu ama buralara pek etkisi olmadı. Millet kendilerine yağmur, sel etki etmesin diye yolları tıkadı, kesti, buralar bu hale geldi" dedi.

Evini su basan Bülent Turan da, "Mağdur olduk. Yolların akarları yok. Bu sebepten dolayı sürekli bu durumla karşı karşıya kalıyoruz. Evlerin duvarlarını kırarak suları boşaltıyoruz" diye konuştu.

Orhan Turan ise "Alt yapı olmayınca üst yapı da olmuyor. Sıkıntılarımız büyük. Bahçelerimiz, evlerimiz mahvoldu. Karadeniz'in en büyük sorunu bu. Her yağmurda bir sel oluyor. Biz vatandaş olarak ne dersek boş" diyerek önlem alınmasını istedi.

METEOROLOJİ'DEN TRABZON, RİZE VE ARTVİN İÇİN YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminlerine göre, Doğu Karadeniz'de halen devam eden sağanak ve gök gürültülü sağnağın, akşam saatlerine kadar Trabzon'un doğu ilçeleri, Rize ile Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli (35-65 kilogram/metrekare) olması bekleniyor.

Ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve dolu riski ile yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

Ulaşımda aksamalar yaşanabileceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber