Kurban pazarlarında fiyatlar düştü

Kurban Bayramı'nın ikinci gününde satışı azalan kurbanlıkların fiyatlarında indirime gidildi. Pazarda büyükbaş hayvanların tamamına yakınının satılması nedeniyle ilk gün kurban kesmeyen vatandaşlar, satışları devam eden küçükbaş kurbanlıklara yöneldi. İstanbul'da bazı kurban satış ve kesim alanlarında büyükbaş kurbanlıkların bulunduğu çadırlar da toplanmaya başlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2018 23:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Kurban pazarlarında fiyatlar düştü

Kurban Bayramı'nın ikinci gününde satışların azalması nedeniyle kurbanlık fiyatları düştü.

İstanbul'da bayramın ilk günü kurban kesemeyen vatandaşlar, hayvan pazarlarına gelerek kurbanlık almaya devam ediyor.

Bayramın ilk gününe göre daha sakin olan kurban pazarlarında ise satışların azaldığı görüldü. Satıcılar ise hayvanlarını satabilmek için kurbanlıkların fiyatlarını düşürdü.

Sultangazi'de kurbanlık satan Celil Bingöl, dün 75 büyükbaş hayvan sattığını belirterek, "Ancak bugün sadece 3 büyükbaş hayvan satabildim. Bu nedenle kurbanlıkların her birinin fiyatını yaklaşık 150 lira indirdim." dedi.

Çadırlar toplanıyor

Kağıthane'deki kurban satış ve kesim alanında büyükbaş kurbanlıkların bulunduğu çadırlar toplanmaya başlandı. Pazarda büyükbaş hayvanların tamamına yakınının satılması nedeniyle ilk gün kurban kesmeyen vatandaşlar, satışları devam eden küçükbaş kurbanlıklara yöneldi.

Satıcı Muhammed Fındıkçı, pazardaki büyükbaş hayvanların tamamının satıldığını, kendisinin ise elinde kalan bir büyükbaş kurbanlığı satmaya çalıştığını söyledi.

Fiyatlar düşmeye başladı

Müşterilerin verdikleri fiyattan şikayetçi olan Fındıkçı, "Diğer pazarlarda bu durum söz konusu değil ama Kağıthane'de müşteriler fiyatları düşürmeye çalışıyor. Elimde bir kurbanlık kaldı. Müşteriler hem ucuz olsun hem sağlam olsun istiyor. Kurbanlıkları 11-12 bin liraya sattık ama bayram yaklaştıkça 10 bin liraya düştü. Bugün 8 bin liradan yukarı fiyat vermiyorlar." diye konuştu.

Promosyonlu satışlar devam ediyor

Tekirdağ'da bayramın ikinci gününde bazı üreticiler satıştaki promosyonu artırdı.

Kurbanlıklarını bitiremeyen bazı satıcılar Karadeniz Mahallesi'ndeki hayvan pazarında bekleyişlerini sürdürüyor. Pazarda tenhalık gözlense de besici kurbanlıklarını satacağı yönde umudunu taze tutuyor.

Bazı satıcılar da elindeki kurbanlıkları bir an evvel satmak amacıyla satıştaki promosyonu artırdı. Malkara ilçesinden kurban pazarına gelen hayvan satıcısı İrfan Akkaya, yaptığı açıklamada pazara getirdiği 120 küçükbaş hayvandan 20'sini satabildiğini söyledi.

Bayram öncesi "3 koça bir oğlak" promosyonunu bugünden itibaren "2 koça bir oğlak" şeklinde güncellediğini ifade eden Akkaya, "Beklediğim satış olmadı, promosyonu artırdım" dedi.

Tüccar Fikri Bölen de elde kalan kurbanlıkları kasaplara vereceklerini ya da geri götüreceklerini aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber