Türk Telekom'un yüzünü Cem Yılmaz bile güldüremedi

Kaynak : Referans
Haber Giriş : 02 Haziran 2007 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet kurumu imajından kurtulmak için agresif bir iletişim stratejisi izleyen Türk Telekom, Cem Yılmaz'lı reklamlar da eleştirilince isyan noktasına geldi. Ahter Kutadgu,'Ne yapsak eleştiriliyor' dedi.

Yılda 100 milyon YTL bütçeyi sadece Türkiye'nin dört bir köşesinde okul yaptırmak için ayırdı. Paris'in dünyaca ünlü müzesi Louvre'da yer alan 200 parça eserini Türkiye'ye getirmek için Sabancı Müzesi ile sponsorluk imzaladı. Son olarak Cem Yılmaz'lı reklam filmi yayınlanmaya başladı. İmajını değiştirmek için agresif bir kurumsal iletişim atağına geçen Türk Telekom (TT), bütün bunlara rağmen eleştirilerin devam etmesine isyan ediyor.

TT Kurumsal İlişkiler Başkanı Ahter Kutadgu, "TT ne yapsa eleştiriliyor. Cem Yılmaz reklamlarını bile eleştirdiler" diyor. Kutadgu, TT'nin eleştirilerin geçmişte bir kamu şirketi olmasından kaynaklandığını belirterek, "Sanırım hala aynı algılama devam ediyor. İnternete giriyorum, Ekşi Sözlüğe bakıyorum. Gelen yorumlara inanamıyorum. Çevremden başka, dışardan başka tepkiler alıyorum" diye konuşuyor. Cem Yılmaz reklamlarına gelen eleştirilere üzülen Kutadgu, "Oysa Yılmaz'ın Opet ve Doritos reklamlarındaki başarısı ortada" diyor.

Sürekli şikayet var

Şu anda tarife ağırlık bir kampanya yürütüklerini belirten Kutadgu, hedeflerini ev ve iş telefonlarının cazibesini artırmak olarak özetliyor.

"2004'ten beri düzenlemeye gidilmeyen tarifeleri yeniledik. Fiyatları indirsek 'Acaba ne var bunun altında', yukarı çıkarsak da 'Bak çok çıkardı' diyorlar. Sürekli bir şikayet var" diyen Kutadgu, bu nedenle şirketin ilk çeyrek mali sonuçlarını kamuoyuna duyurduklarını söylüyor. Kutadgu, "Yüzde 45'i hala kamunun olan bir şirketin menfaatini gözetmek zorundayız. Bunun için maliyeti ve rekabeti göz önüne alarak doğru fiyatlandırma yaptık. Rakamları yayınlamazsak, ortada başka rakamlar konuşuluyor. Bu nedenle TT tarihinde ilk kez ilk çeyrek performansı diye bir şey yayınladık. Bu devam edecek" diyor.

Kutadgu, yayınladıkları çeyrek sonuçlarında TT'nin "baskıcı fiyat politikasıyla piyasanın dışına itmek" istediği iddia edilen alternatif operatörlerin arama trafiğini yüzde 100 arttığı sonucunun net olarak ortaya konulduğunu da ekliyor.

TT'nin geçmişte de iyi bir teknolojiye sahip olduğunu vurgulayan Kutadgu, şunları söylüyor: "Bunu daha da geliştirmek istiyoruz. Bütün bunlara baktığımızda iletişim stratejisinde Cem Yılmaz ve Mahzar Alanson'u öne çıkardık. Bundan böyle abone mantığı ile değil, müşteri mantığı ile hareket edeceğiz. Abone mantığında tekel niteliğinde hizmetler sunarsınız ve insanlar o hizmeti almak zorundadır. Ve talepkar olan abonedir. Artık serbestleşmenin ve rekabetin gelişmesini istediğimiz bir ortamda roller değişti. TT müşterisine yakın olmak zorunda."

Öncelikli eğitim

Cem Yılmaz'lı reklam filmi ile sabit hat ve Mazhar Alason'lu reklam filmi ile de ADSL kullanımını yaygınlaştırmayı hedefleyen TT, diğer taraftan son bir yılda eğitim, kültür- sanat ve innovasyon alanındaki iddialı sosyal sorumluluk projeleri ile de gündeme geliyor.

TT, bu vizyonu çerçevesinde yılda 100 milyon YTL'nin üzerinde bir bütçeyi sadece okul yapmak için ayırdı. 30 binden fazla okula da internet bağlayan TT, bilgisayar okur yazarlığının yaygınlaşması için öğretmenlerle başlattığı projeye öğrencileri de dahil etmeyi planlıyor. "Geleceğe taşımak" vizyonuyla hareket ettiklerini belirten Kutadgu "5.5 milyar doları aşan bir ciroya sahipseniz, 40 bin çalışanınız varsa, Türkiye'nin her noktasını birleştiriyorsanız, büyük bir yer kaplıyorsanız çok ciddi sorumluluklarınız var demektir" diyor. Kutadgu, 10 yıl önce kişiselliği ön plana koyan hayırserveriliğin bugün sosyal sorumluluğa dönüştüğünü de söylüyor.

Ankara'ya kupa sözü

TT, 10 yıl önce basketbolda ortalığı kasıp kavuran "12 Dev Adam" projesi anlayışından yola çıkarak 40 bin taraftarı ile basketbol takımını yeniden yapılandırıyor. Ahter Kutadgu, "12 dev adam fırtınası Türkiye'de basketbola çok büyük bir katkı sağladı. Biz de aynı heyecanı TT ile yaratmak istiyoruz. TT basketbola önemli yatırımlar yaparak, Ankara'nın hak ettiği şampiyonluğu getirmeyi hedefliyor" diye konuşuyor.

Cem Yılmaz'lı reklam filmi ile sabit hat ve Mazhar Alason'lu reklam filmi ile de ADSL kullanımını yaygınlaştırmayı hedefleyen Türk Telekom, diğer taraftan son bir yılda eğitim, kültür- sanat ve inovasyon alanındaki iddialı sosyal sorumluluk projeleri ile de gündeme geliyor.

Türk Telekom, bu vizyonu çerçevesinde yılda 100 milyon YTL'nin üzerinde bir bütçeyi sadece Türkiye'nin dört bir yanında okullar inşa etmek için ayırdı. 30 binden fazla okula da internet bağlayan Türk Telekom, bilgisayar okur yazarlığının yaygınlaşması için öğretmenlerle başlattığı projeye öğrencileri de dahil etmeyi planlıyor.

'Geleceğe taşımak' vizyonuyla hareket ettiklerini belirten Ahter Kutadgu "Bu, Türkiye'nin geleceğine yatırım yapmak anlamına geliyor. 5.5 milyar doları aşan bir ciroya sahipseniz 40 bin çalışanınız varsa, Türkiye'nin her noktasını birleştiriyorsanız, büyük bir yer kaplıyorsanız çok ciddi sorumluluklarınız var demektir" diyor.

10 yıl önce kişiselliği ön plana koyan hayırseverliğin, sosyal sorumluluğa dönüştüğünü ifade eden Kutadgu, "Toplumun Türk Telekom'dan beklentileri neler diye baktık. Bunun sonucunda başta eğitim olmak üzere, kültür-sanat, innovasyon ve spor olarak dört alana odaklanmaya karar verdik" diye devam ediyor.

Ankara'ya kupa sözü

Türk Telekom, 10 yıl önce basketbolda ortalığı kasıp kavuran '12 Dev Adam' projesinin anlayışından yola çıkarak 40 bin taraftarı ile basketbol takımını yeniden yapılandırıyor. Ahter Kutadgu, "Yaklaşık 10 yıl önce basketbolda 12 dev adam fırtınası esti. Türkiye'de basketbola çok büyük bir katkı sağladı. Biz de aynı TT ile aynı heyecanı yaratmak istiyoruz. TT basketbola önemli yatırımlar yaparak, Ankara'nın hak ettiği şampiyonluğu getirmeyi hedefliyor" diyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber