Mumcu'ya iki yerden darbe

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 02 Haziran 2007 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan'dan son dakikada referandum golü yedi. Ağar sözlerini tutmadı, ?Sağda birlik' tehlikeye girdi

ANAYASA değişikliği paketine destek veren Anavatan Partisi, AKP'nin son dakika referandum golüyle sarsıldı. ANAVATAN'lılar, ?Bize söz vermişlerdi, kandırıldık? diye isyan ederken; AKP'liler de, ?Biz, söz vermedik? dedi. Böylece, siyasette şimdi de, kim kimi kandırdı tartışması başladı.

Halkın önüne 22 Temmuz'da iki sandık koymak için harekete geçen AKP, Meclis Başkanlığı'na 120 günlük referandum süresini 45 güne indiren kanun teklifini verdi. AKP'nin referandum atağı ise Anavatan Partisi'ni kızdırdı.

İki sandığı istemeyen ANAVATAN'lılar, referandum teklifine karşı çıkıyor. Referandum teklifini daha önceden hazırlayan AKP ise, paketin geçmesinin ardından jet hızıyla teklifi gündeme getirdi. AKP'nin referandum atağı, hem CHP'nin hem de Anavatan'ın tepkisine neden oldu. AKP Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa da, ANAVATAN'a referandum konusunda bir söz vermediklerini belirtti.

?Sözlerini tutmadı?

Anavatan Partisi Grup Başkanvekili Muzaffer Kurtulmuşoğlu da, AKP'yi kendilerine verdikleri sözü tutmamakla suçladı. AKP'yi millete şikayet edeceklerini ifade eden Kurtulmuşoğlu, ?Benim gibi adama bu yapılmaz. Bizi kandırdılar. Ben, referandum teklifini getirecekleri duyumunu alınca AKP Grup Başkanvekili İrfan Gündüz'e, ?Böyle bir şey var mı?' diye sordum. Gündüz de, ?Yok öyle bir şey' diye yanıt verdi. Bizi yanılttılar, kandırdılar. Bu siyasi etiğe sığmaz? diye tepki gösterdi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber