Facebook'un VPN uygulaması App Store'dan silindi

Facebook'un ücretsiz VPN uygulaması Onavo Protect, veri ihlali yaptığı gerekçesiyle App Store'dan silindi. Facebook ise toplanan veriler konusunda oldukça şeffaf olduklarını söyledi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Ağustos 2018 16:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Facebook'un VPN uygulaması App Store'dan silindi

Facebook, kullanıcıların internet maliyetlerini düşürmek amaçlı 2013 yılında satın aldığı İsrail merkezli VPN uygulaması Onavo Protect, App Store'dan kaldırıldı. Kullanıcıları siber tehditlere karşı koruma vaat eden uygulamanın arka planda Facebook'a veri aktardığı ortaya çıktı.

Elde edilen verilerin reklam profilleri oluşturulması konusunda yardımcı olan Onavo Protect isimli Facebook uygulaması, App Store politikalarını ihlal ettiği gerekçesiyle silindi.

Onavo Protect'i 33 milyon kişi kullanıyor

Onavo VPN uygulamasını 33 milyon kişinin kullandığı ortaya çıktı. Bu kullanıcıların yüzde 38'i iOS, yüzde 62'si Android cihazları kapsıyor. App Store'dan kaldırılan uygulama Android'in uygulama marketi Google Play'de hala mevcut. Google'ın konuyla ilgili alacağı karar merak konusu.

İşte Apple'ın açıklaması:

"Apple ekosisteminde kullanıcı gizliliğini ve veri güvenliğini korumak için çok çalışıyoruz. Yönergelerimize ilişkin en son güncellemeyle, uygulamaların kullanıcının cihazında hangi uygulamaların yüklü olduğu hakkında analiz veya reklam/pazarlama amacıyla bilgi toplamaması gerektiğini ve hangi kullanıcı verilerinin toplanıp ne şekilde kullanılacağını açıkça belirttik."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber