CHP'nin 'polise 250 YTL zam' önerisi kabul edilmedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2007 16:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

CHP'nin, polis memurlarına 250 YTL zam verilmesini içeren önergesi işleme konulmadı.

TBMM Genel Kurulunda, kolluk kuvvetlerine, suçun önlenmesine ilişkin yeni yetkiler tanıyan ve Polis Vazife ve Salahiyet Kanununda değişiklik öngören kanun teklifinin görüşmelerinde, CHP'li üyeler, polislere zam yapılması için önerge verdi.

TBMM Başkanvekili İsmail Alptekin, CHP'li milletvekillerinin önergesini işleme koyamayacağını açıkladı. Daha sonra, "Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışmakta olan tüm polis, bekçi ve sivil personel ile sözleşmeli personele seyyanen aylık 250 YTL ödenmesini" öngören önergeyi okuyan Alptekin, önergeyi İçtüzük gereği işleme koyamadığını, madde yeri ve teknik açıdan uygun olmadığını söyledi.

CHP Artvin Milletvekili Yüksel Çorbacıoğlu, İstanbul'daki 1 Mayıs olaylarında vatandaşa tokat atan polis memurunun tespit edilemediği yönünde kamuoyuna açıklamalar yapıldığını hatırlatarak, bunun doğru olup olmadığını sordu.

İçişleri Bakanı Osman Güneş, Emniyet Genel Müdürlüğü müfettişlerince, İstanbul'daki 1 Mayıs olaylarıyla ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Güneş, "Tokat atan polis memurunun tespit edilemediği yolundaki bilgi yanlıştır" dedi.

Çorbacıoğlu'nun "Tespit edildi mi?" diye sorması üzerine Bakan Güneş, "Şu anda soruşturma devam ediyor" karşılığını verdi.

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ise hükümet yetkililerinin, "Sınırdan sivrisinek geçse haberimiz olur" demelerine rağmen patlayıcı yüklü trenin Türkiye sınırlarına girdiğini, ancak kimsenin bundan haberinin olmadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber