Gıdada KDV indirimi vatandaşın yüzünü güldürdü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2007 21:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gıdada KDV indirimi vatandaşın yüzünü güldürdü. Gıda ürünlerindeki yüzde 10'luk vergi indirimi fiyatlara hemen yansıtılırken, alışverişe çıkan insanlar etiketlerde değişimi hissettiler. Gıdada yapılan bu KDV indiriminin enflasyonu da olumlu etkilemesi bekleniyor.

Hükümetin 1 Haziran 2007 tarihinde yürürlüğe koyduğu gıda ürünlerindeki KDV indirimi uygulamaya girdi. Büyük marketlerden mahalle bakkallarına kadar gıda ürünlerindeki katma değer vergisi oranları yüzde 18'ten yüzde 8'e düştü. Gıda ürünlerinde uygulanan KDV'de yüzde 10'luk indirim harcanan her 100 YTL'den 10 YTL'sinin vatandaşın cebinde kalması anlamına geliyor. Haliyle bu avantaj vatandaşın da yüzünü güldürüyor. Bazı tüketiciler indirimin yansıtılıp yansıtılmadığından haberdar olmasa da bilinçli

tüketiciler fiyatları tek tek irdeleyip öyle alışveriş yapıyor. KDV'de yapılan 10 puanlık indirim sektör temsilcilerince de olumlu karşılanırken, düzenlemenin enflasyonu daha da düşürmesi bekleniyor.

Fiyat indirimden hem vatandaş hem de işletmeler memnun kalırken, Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu Başkanı Bendevi Palandöken ise gıdada KDV indirimini olumlu bulduklarını ve bunun enflasyonun düşmesine sağlayacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber