Mesut Yılmaz'ı Apo'yla karşılaştırdı istifalar patladı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 03 Haziran 2007 08:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erkan Mumcu, partisinin 9. Olağan Büyük Kongresi öncesinde, parti genel merkezinde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısına girerken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Mumcu, bir gazetecinin ?Mesut Yılmaz'ın önce kendisini sonra Ağar'ı eleştirdiğine ilişkin sözleri var. Buna bir yanıtınız olacak mı?? sorusuna şu karşılığı verdi: Kendisini başkalarıyla eşleştirerek kurtarabileceğini zannediyorsa yanılıyor. Kendisi hakkında Türk milleti kararını vermiş. Çok fazla soru sormak, söz söylemek istemiyorum ama bu ülkede kamuoyu araştırmaları yapılıyor. Bakın bakalım bu kamuoyu araştırmalarında en sevilmeyen kim? Abdullah Öcalan mı yoksa bir başkası mı?

ARDI ARDINA GELDİ

Mumcu'nun, eski Genel Başkan Mesut Yılmaz'a yönelik sert sözleri partiyi karıştırdı. DP projesinin gerçekleşmesi için büyük çaba harcayan Bitlis Milletvekili Edip Safter Gaydalı Anavatan'dan istifa etti. Gaydalı'nın istifasıyla önce, Anavatan'ın TBMM'deki grubu düştü. Ancak kısa süre içinde Bağımsız Milletvekili Hamza Albayrak, Anavatan'a katıldı ve grup yeniden oluşturuldu.

Bu arada eski bakanlardan Nejat Arseven, Lütfullah Kayalar ve eski Milletvekili Şerif Bedirhanoğlu da Anavatan Partisi'nden istifa etti. Kayalar, istifasına ilişkin dilekçeyi genel merkeze iletti. Anavatan Partisi MKYK üyesi Arseven, yaptığı açıklamada, istifasını genel merkeze gönderdiğini belirterek, ?Mensubu olmaktan ve her kademesinde görev yapmaktan onur duyduğum Anavatan'dan, eski genel başkanımı teröristbaşı ile eşdeğer gösteren bir genel başkanla görev yapmam mümkün olmadığı için istifa ediyorum'' dedi. Eski Van Milletvekili Şerif Bedirhanoğlu, Anavatan Partisi üyeliğinden istifa etti.

OLUR BÖYLE ŞEYLER

Mumcu, partisinden istifaları ise şu sözlerle değerlendirdi: Siyasette olur böyle şeyler. Kararlarını saygıyla karşılıyorum. Her işte bir hayır vardır. Bunu göze alarak gireceksin. Bir, iki gider. Bir, iki gelir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber