Doğalgaz kullanımı hutbeyle teşvik edilecek

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 03 Haziran 2007 20:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri'de doğalgaz kullanımı istenen düzeye çıkmayınca, halkın bu yakıta olan ilgisini artırmak için ilginç yöntemler uygulanmaya başlandı. Bunların başında camilerde hutbe okutulması gelirken, kahvehaneler, okullar ve evlerde de doğalgazın faydaları konusunda halkı bilgilendirici konuşmalar yapılacak.

Doğalgaz Dağıtım Şirketi Kayserigaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, şehrin 300 bine yakın bireysel abone kapasitesinin olmasına rağmen bu zamana kadar sadece 100 bin kişinin abone olduğunu söyledi. Doğalgaz kullanımının yaygınlaştırılabilmesi için cami imamları ve muhtarlarla işbirliği içerisine gireceklerini aktardı. Hava kirliliği sebebiyle doğalgaz kullanımının şart olduğuna işaret eden Tola, "Bir anlamda insanların din görevlilerine yaklaşımı ve bakış açısından faydalanmış olacağız." diye konuştu.

Din görevlilerinin sadece hutbe okuması konusunda değil, mahalle halkıyla iletişim kurabilmede de oldukça etkili olduğuna dikkat çeken Tola, mahalle muhtarlarını da bu işin içerisine dahil edeceklerini aktardı. Tola, Kayseri'de meşhur olan akşam oturmalarıyla birlikte kahvehaneler, okullar ve ev hanımlarına da tek tek ulaşacakları bilgisini verdi. Tola, her kahvehaneye gidip projeksiyon cihazlarını kurarak aile reislerine neden doğalgaz kullanmaları gerektiğini, doğalgaz kullanmanın avantajlarını ve sağlık açısından faydalarını anlatacaklarını vurguladı. Dünya genelinde yapılan araştırmalarda ebeveynlerin en çok çocuklarından etkilendiklerini belirten Tola, bu görüşler ışığında Milli Eğitim ile irtibata geçerek okullarda çocuklara doğalgazın faydaları, çevre kirliliği ve yeşilin korunması konularında seminerler düzenleneceğini söyledi. Çocukların ciddi manada aileleri etkileme gücüne sahip olduklarına değinen Tola, "Akşam yemek masasında veya herhangi bir aralıkta çocukların anne-babalarına doğalgazın önemini anlatması, bizim ailelere anlatmamızdan daha etkili olacaktır. Çünkü ebeveynler çocuklarından daha fazla ve daha çabuk etkileniyor." diye konuştu. Tola'nın verdiği bilgiye göre kampanyada ulaşılmak istenen son hedef kitle, ev hanımları. Buna göre bir bayan bir erkekten oluşan iki kişilik bir ekip, kampanya bölgelerindeki tüm evleri tek tek dolaşarak doğalgazın faydalarını anlatacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber