Evren'in yargılanması önünde engel yok

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 03 Haziran 2007 09:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

12 Eylül darbesini yaptıkları için Kenan Evren ve kuvvet komutanlarının yargılanması istemiyle iddianame düzenleyen, ancak bu nedenle meslekten atılan eski Cumhuriyet Savcısı Sacit Kayasu, iddianamenin ayrıntılarını anlatırken, ?Mahkeme katibi bile iddianameyi kayda girmemek için direndi. Ama hâlâ iddialıyım, Evren hakkında dava açılabilir, yargılanabilir? dedi.

HER YERDEN BASKI GÖRDÜM

Kayasu, ?Günaydın Savcı Bey? adlı kitabında, emrinde çalışan başkatibin bile iddianameyi engellemek için gayret ettiğini belirterek, şunları söyledi: ?12 Eylül darbesi ile açık bir suç işlenmişti. Ancak hiç kimse bu suç nedeniyle Evren hakkında iddianame düzenlemeye kalkışamıyordu. Darbecilerin yargılanmaması, bundan sonra yapılacak olan darbelere de davetiye çıkarmak anlamına geliyordu. Hazırlıklarımı yaptım ve 28 Mart sabahı kâtibime iddianameyi verdim. Beş on dakika sonra kâtibim elinde dosya ve eki olan kitapla çıkageldi ve 'Savcı bey, başkatip bunu hazırlık evrakına kaydetmiyor' dedi.?

Birinci kitabı ?Koruyorlar Netekim? ve ?Savcısını Yiyen Yargı? adlı iki kitabın daha takip edeceğini belirten Kayasu, ?Evren'in dokunulmazlığının sınırları nedir? Yok ki... Kenan Evren her şekilde yargılanabilir. Hiç bir şekilde dokunulmazlığı yok. Sade vatandaştır. Ama bazı suçlar bazı insanların konumları itibariyle daha hoşgörülü karşılanabilir. O da savcılık safhasında olmaz, olsa olsa mahkeme safhasında olur. Mesela suçlu bulunsa bile cezası ertelenebilir? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber