Polis memuru, 2 yıl sonra Bylock'tan aklandı

Bir polis memuru, 2014 yılında başka bir polis memuru arkadaşına hat almış, ancak bu polis de, kablosun şifrelerini FETÖ'cü bir öğretmenle paylaşmıştır. Önce ihraç edilen, 1 ay tutuklu kalan ve iki ay önce Bylock kullanmaktan tutuklu kalan polisin mahkeme kararını bu haberde yayımlayacağız

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Eylül 2018 10:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Polis memuru, 2 yıl sonra Bylock'tan aklandı

Kahramanmaraş bir polis memuru, 2014 yılında, açıköğretimde okuduğu ve yüzde 50 indirimli olduğu için, başka polis memuru arkadaşının ricasını kıramaz ve ADSL hattı alır. Bu polis memuru ise şifresini öğretmen olan komşusuyla paylaşır.

15 Temmuz darbesinden 3 gün sonra açığa alınan polis memur, önce gözaltına alınır sonra 1 ay tutuklu kalır. 2017 yılı başında ise ihraç edilir.

Savcılık iddianamesi sırasında, adına kayıtlı ADSL hattında Bylock çıktığını öğrenir ve hattı nasıl aldığını yukarıda belirtildiği şekilde savcıya açıklar. Ama savcılık bu bilgilendirmeye rağmen iddianame düzenler ve yargılama başlar. 2 yılın sonunda 30 Mayıs 2018'de Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi, polis memurunun Bylock kullanmadığını, ADSL hattından Bylock kullananının FETÖ'cü öğretmen olduğunu belirterek, polisin beraatine karar verir.

Garson kod adlı gizli tanık'ın verdiği listede ED olarak yani ehli dünya olarak kodlanan polis şimdilerde OHAL Komisyonundan gelecek kararı bekliyor.

İşte Ağır Ceza Mahkemesinin beraat kararı:

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber