Mumcu'nun intiharı

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 03 Haziran 2007 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turgut Özal tarafından kurulan ANAP'ın 6. Genel Başkanı olarak dün partisinin kongresini toplayan Erkan Mumcu, DP ile ipleri kopardı.

Hem iktidarı hem de muhalefeti karşısına alan Mumcu'nun son çıkışları için ?siyaseten intihar etti' yorumlarına yol açtı.

İktidarı iki kez kızdırdı

Şubat 2005'de hem bakanlıktan hem de AKP'den ayrılan Mumcu, Nisan ayında da ANAP Genel Başkanı oldu. AKP'den ve CHP'den ayrılanlarla birlikte bağımsız Edip Safter Gaydalı'nın da katılımıyla 20 milletvekilinden oluşan ANAP Grubu'nu kuran Mumcu, Başbakan Erdoğan'ın ve AKP seçmeninin tepkisini çekti. Mumcu, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesine karşı çıkarak AKP'yi bir kez daha kızdırdı.

CHP'nin sempatisini kaybetti

Mumcu, DYP'nin daha sonra DP adını olarak katıldığı birleşme görüşmelerini sürdürürken, cumhurbaşkanının 5+5 formülüyle halk tarafından seçilmesini öngören anayasa değişikliğine destek sağladı. Cumhurbaşkanı Sezer'in veto ettiği anayasa değişikliğinin Meclis tarafından aynen iadesine desteğini esirgemeyen Mumcu, CHP'nin ve Tandoğan, Çağlayan ve Gündoğan mitingine katılan seçmenlerin sempatisini kaybetti.

DYP ile DP çatısı altında birleşmek için gereken kararı almak üzere dün ANAP kongresini toplayan Mumcu, kongreden bir gün önce yaptığı çıkışla gerdiği ipleri, dün kongrede yaptığı konuşma ile kopardı. ANAP'ın kongrede kendisini feshederek DP'ye katılma kararı almaması, merkez sağdaki birleşmeyi suya düşürdü.

Mumcu, merkez sağdaki birleşme görüşmeleri sırasında, birleşmenin düğmesine basan eski genel başkanı Mesut Yılmaz'ın merkez sağın birleşik partisinden aday olmasına karşı çıkan Mumcu,'nun son olarak dün Yılmaz'ı PKK terör örgütünün başı Öcalan'la kıyaslaması, siyasi kulislere bomba gibi düştü. Dün partisinin MKYK toplantısından sonra Yılmaz ile ilgili bir soru üzerine ANAP eski liderinin PKK lideri Öcalan'dan daha az sevildiğini ima eden Mumcu, şöyle konuştu:

?Kendisini başkalarıyla eşleştirerek kurtarabileceğini zannediyorsa yanılıyor. Kendisi hakkında Türk milleti kararını vermiş. Çok fazla soru sormak söz söylemek istemiyorum ama bu ülkede kamuoyu araştırmaları yapılıyor. Bakın bakalım bu kamuoyu araştırmalarında en sevilmeyen kim? Abdullah Öcalan mı yoksa bir başkası mı??

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber