2018 KPSS netlerinin eksik olduğunu düşünenler ne yapabilir?

2018 KPSS sonuçları sonrasında, netlerinin eksik olduğunu iddia edenler ne yapmalı?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 31 Ağustos 2018 12:17, Son Güncelleme : 31 Ağustos 2018 14:23
2018 KPSS netlerinin eksik olduğunu düşünenler ne yapabilir?

ÖSYM Başkanlığı, 29 Ağustos 2018 tarihi itibariyle, 2018 KPSS Lisans ve ÖABT sonuçlarını açıkladı. Ancak bazı adaylar, memurlar.net forumunda, netlerinin eksik geldiğini belirtmektedir. Bu başlıkta 500'i aşkın yazışma olmuştur. Tıklayınız.

ÖSYM, genel olarak 3-4 gün içinde aday cevap kağıtlarını yayınlamaktadır. 2018 YKS 31 Temmuz'da açıklanmış ve cevap kağıtları da 3 Ağustos'ta yayımlamıştır.

2018 KPSS Lisans Kılavuzunda yer alan açıklama şu şekildedir:

"Sınav sonucunun incelenmesini isteyen adaylar, ÖSYM tarafından sonuçların elektronik ortamda açıklanmasından sonraki ilk 10 gün içerisinde (sonuçların açıklandığı tarihten bir gün sonra başlamak üzere) Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak Merkezimize başvurmalıdır. Sınav sorularına ilişkin itirazlar ise sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde (sınav tarihinden bir gün sonra başlamak üzere) aynı şekilde Genel Amaçlı Dilekçe örneği kullanılarak yapılmalıdır. Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük dava açma süresini durdurmaz. Adayların inceleme masrafları karşılığı, ÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi 6028011-5229 numaralı hesabına (IBAN NO: TR 390001002533060280115229) gerekli ücreti yatırdıklarını gösteren dekontunu dilekçelerine eklemeleri gerekmektedir (Sınav ücretleri bu hesaba kesinlikle yatırılmamalıdır.). Dilekçe ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı 06800 Bilkent/Ankara adresine ulaştırmalıdır. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak kaydına giriş tarihi esas alınacaktır. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile üzerinde adayın T.C. Kimlik Numarası, adresi, evrak referans numarası vb. bilgiler yazılı olmayan, imzalanmamış ve ekinde banka dekontu ulunmayan dilekçelere işlem yapılmayacaktır.

ÖSYM'de bulunan her türlü sınav evrakının aslı veya sureti, yargı organlarının aksi kararları olmadıkça, aday dahil hiçbir kişi ya da kuruma gösterilmez ve verilmez. Ancak, "Adaylar Tarafından Dilekçe Gönderilmesi ve İşlem Ücretleri" konulu duyuru doğrultusunda adaylar, sınavda kullanmış oldukları kendi soru kitapçığı ve cevap kağıdını Merkezimizde (Ankara'da), her oturum ayrı ayrı olmak üzere ücreti karşılığı inceleyebileceklerdir."

Bu açıklamaya göre;

1- 10 gün içinde ÖSYM'ye itirazda bulunulmalıdır.

2- İtirazlar için şu adresteki açıklamaya bakınız. Tıklayın.

3- Sınav sonuçlarının incelenmesi isteği için 5 TL, her bir oturuma ait soru kitapçığı ve cevap kağıdını ÖSYM merkezinde yerinde görmek için 50 TL ücret talep edilmektedir.

4- 10 günlük itiraz sonrasında eğer adayın tatmin olmaması halinde idare mahkemesinde dava açması gerekmektedir. İdare mahkemesinde dava açma süresi 60 gündür. Sonuçlara itirazın reddedildiği tarihten tarihten itibaren 60 gün içinde dava açmayanlar, daha sonraki bir zamanda bir dava açarsa, bu davaları zamanaşımından reddolur.

5- Dava açmak istemeyenler, ÖSYM'ye yaptıkları itirazın sonrasında, Kamu Denetçiliği Kurumuna itiraz da bulunabilirler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber