Kamu-Sen'den: Memur helal etmez

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2007 21:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, ''Memurların yaşam ve çalışma koşullarının düzeltilmesini istiyoruz'' dedi.

Bircan Akyıldız, Türk Enerji-Sen Çukurova Şubesi'nce Adana Mimarlar ve Mühendisler Dayanışma Derneği Lokali'nde düzenlenen 3. Geleneksel Köfte Günü etkinliğinde yaptığı konuşmada, kamu çalışanlarının siyaseti yakından izlediklerini söyledi. AK Parti hükümetinden, daha önceki hükümet döneminde olduğu gibi birtakım isteklerde bulunduklarını hatırlatan Akyıldız, beklentilerinin yerine getirilmediğini savundu.

En düşük memur maaşının 1023 YTL olması isteğinde bulunduklarını kaydeden Akyıldız, şöyle konuştu: ''Bu konuda yaptığımız hesapların yanlış olduğunu söylemediler. Ancak bunu vermeleri halinde köylere yol ve okul yaptıramayacaklarını belirttiler. Her zaman mağduru oynadıkları gibi, bize de aynı şeyi yaptılar. Memurların yaşam ve çalışma koşullarının düzeltilmesini istiyoruz.''

Memurların, verilmeyen haklarını ''helal'' etmeyeceğini belirten Akyıldız, şunları kaydetti: ''Kıyafet ve ulaşım yardımı, öğle yemeği, kreş, hastane, grev ve toplu sözleşme hakkı istiyoruz. Uzun lafın kısası, adalet istiyoruz. Adında adalet olup adaletsizlik yaratanlar, adında kalkınma olup bu ülkenin dibine kibrit suyu dökenler, bunun hesabını verecek. Ülke ciddi sorunlarla karşı karşıyadır, yeni bir kurtuluş savaşının eşiğindedir. Ama Türk milleti bunu aşmasını bilecektir. Bir tek siyasi iradeye kararlı, ne yaptığını bilen, kendisine ve milletine güvenen, ilkeli, dürüst ve samimi bir siyasi iradeye, herşeyden önce 'ben Türküm' diyen siyasi bir iradeye ihtiyacımız var.'' Daha sonra etkinliğe katılanlar, müzik eşliğinde eğlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber