Erbakan Konya adayı olup sahaya inecek

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 04 Haziran 2007 05:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KapatIlan RP'nin eski Genel Başkanı ve Refahyol Hükümeti'nin Başbakanı Necmettin Erbakan, Saadet Partisi (SP) listesinden Konya milletvekili adayı oluyor. 81 yaşındaki Erbakan'ın 1. sıra adayı olarak gösterilmesi bekleniyor.

Necmettin Erbakan'ın bir süre önce yine Konya'dan, ?SP listesinden bağımsız aday? gösterileceği iddiaları gündeme gelmişti.

?Kayıp trilyon? davasından 2 yıl 4 aylık hapis cezası bulunan Erbakan, bu cezasının kesinleşmesi nedeniyle ?siyasi yasaklı? durumuna düşmüştü.

AB'ye uyum kapsamında çıkarılan yeni TCK ve CMK'yı gerekçe göstererek yeniden Yargıtay'a başvuran Erbakan'ın avukatları, bu başvuruya ilişkin temyiz sürecinin devam etmesi nedeniyle, siyasi yasağın henüz başlamadığını savunuyor.

Bu durumda, Erbakan'ın siyasi yasaklı olup olmadığına ilişkin nihai kararı Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verecek. Erbakan eğer milletvekili seçilirse, olası bir cezai hüküm durumunda ?dokunulmazlık zırhına? kavuşmuş olacak.

SP İLE BBP İTTİFAKI

Siyasi kulisler dün, SP'nin Anavatan ve BBP ile ittifak yapacağı söylentileriyle çalkalandı. BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, böyle bir durumun bulunmadığını söyledi. Buna karşılık SP Genel Başkanı Recai Kutan, BBP ile görüşmelerin sürdüğünü ifade etti. Anavatan'lılar ise ittifak iddialarını doğrulamadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber