Niğde de petrol fışkırdı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 04 Haziran 2007 05:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güneydoğu'daki Raman petrol sahasından 50 yıl sonra, bu kez Orta Anadolu kentimiz Niğde'de büyük bir petrol sahası bulundu. Petrolün kaliteli ve yüksek rezervli olduğu belirlendi

Maden Teknik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü'nün uzun yıllardan bu yana Orta Anadolu bölgesinde yürüttüğü petrol arama çalışmalarından sonunda müjdeli haber geldi. Niğde'nin Bor ilçesinde, yerin 1130 metre derinliğinde petrol bulundu. Güneydoğu'daki Raman'dan sonra en yüksek petrol bulgularına rastlanılan Niğde-Bor sahasındaki petrolün işletilmesine yönelik ruhsatların TPAO tarafından alınacağı bu amaçla sahaların da kapatıldığı öğrenildi.

TPAO'YA DEVREDİLİYOR

MTA Genel Müdürlüğü tarafından bölgede yapılan sondaj çalışmaları sonrasında kaliteli ve yüksek rezervlere rastlanılan Niğde-Bor'da havza etüt çalışmaları geçen hafta tamamlanmış ve bu çalışmalardan olumlu sonuç alınmıştı. MTA Genel Müdürlüğü tarafından bin 130 metreye kadar yapılan sondaj sonrası elde edilen bilgiler TPAO'ya aktarılacak, bundan sonra petrol sahasında yapılacak çalışmalar MTA-TPAO Genel Müdürlüğü işbirliği ile yürütülecek.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

TPAO-MTA birlikteliğiyle yapılacak sondaj çalışmaları sonrası, bölgede tahmini rezerv ve mevcut petrolün kalitesi netlik kazanacak. Uzmanlar, Güneydoğu'nun ardından Orta Anadolu'da da petrol yataklarının bulunmasının, "Türkiye'de petrol yok" şeklindeki görüşlerin doğru olmadığını bir kez daha kanıtladığını dile getiriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber